Activitat

Bany de bosc

CAST

Bany de bosc: fonent-nos amb la natura

La velocitat, la fatiga, l’estrès diari, les exigències i demandes que hem d’acomplir fa que molts cops necessitem recórrer a la natura com a evasió per relaxar-nos.

Amb aquesta activitat volem acompanyar-vos a fer un pas més. Que la natura no sigui només un lloc d’evasió sinó de connexió amb nosaltres i amb la nostra essència natural. Amb el bany de bosc, principalment, es pretén aconseguir un vincle especial de les persones amb el bosc.

.

Us convidem a fer un bany de bosc, una immersió en l’entorn natural d’una manera diferent: lenta, tranquil·la, silenciosa, conscient. Ho farem amb l’acompanyament d’una guia especialitzada, Isabel Verdaguer Foz, guia de teràpia forestal, certificada per l’ANFT (Association of Nature and Forest Therapy), i per la Associació Selvans / Universitat de Girona, que ens ajudarà a despertar els nostres sentits anestesiats per la nostra dinàmica diària. Els sentits són l’eina principal per poder connectar amb el nostre entorn present i actual, és a dir, per poder ser conscients de l’aquí i l’ara.

Japó, país que lidera les investigacions científiques en Medicina Forestal, ha demostrat que a causa de les característiques físiques i bioquímiques del bosc, els Banys de Bosc tenen importants beneficis en l’àmbit fisiològic i psicològic.

A partir de les diferents dinàmiques que us proposem deixarem d’estar en el fer per estar i ser. El grup anirà drenant diferents bloquejos, obrint vincles entre les persones, i entre aquestes i la natura, potenciant els beneficis fisiològics i psicològics. Per mica en mica anar desconnectant d’un estat “negatiu” d’ansietat, estrès, fatiga… a connectar-se a un estat “positiu” de tranquil·litat , benestar i vitalitat. Una vegada el vincle estigui creat la natura actua com a terapeuta.

Amb aquesta activitat pretenem:

  • Reforçar el vincle del grup d’una manera diferent.
  • Aprendre a relacionar-nos entre iguals, també amb la natura, desenvolupant el sentiment de pertinença i comunitat.
  • Potenciar el benestar físic, psicològic (cognitivo-emocional) i espiritual.
  • Afavorir la gestió emocional i de l’estrès.

.

>> Tornar a la pàgina Activitats outdoor i de teambuilding

Deixa el teu comentari a continuació. T'informem que la informació que ens facilites serà tractada per El despertador, S. L., responsable del web, amb la finalitat de gestionar i publicar els comentaris del blog. La legitimació s’obté mitjançant el teu consentiment. Les dades no se cediran a tercers. Podràs exercir els teus drets a info@el-despertador.com

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.