Blog

Ecologia Emocional i despertadora

CAST

Anna Soriano i Jordi Muñoz, nous directors de l’Institut d’Ecologia Emocional a Espanya.

Des de l’abril de 2021 El despertador assumim la direcció de l’Institut d’Ecologia Emocional (IEE), creat per Jaume Soler i Mercè Conangla, a l’estat espanyol.

L’acord s’ha pres en un moment de canvi per a l’Institut, el qual amplia el seu radi d’actuació amb la creació de l’Institut Internacional, liderat per Dulce Camarillo, i el Digital, coordinat per Carmen Sandoval.  L’Institut Internacional atorga la llicència a El despertador, convertint-se en l’entitat gestora al territori espanyol.

D’esquerra a dreta Jordi Muñoz, Mercè Conangla, Anna Soriano i Jaume Soler.

Després d’onze anys de trajectòria, l’abril de 2021, l’equip d’El despertador assumim la direcció de l’IEE al territori espanyol, consolidant la línia de gestió emocional basada en el model d’ecologia emocional, creat per Jaume Soler i Mercè Conangla.

Jaume Soler i Mercè Conangla són cocreadors del model Ecologia Emocional (2002) i de la Fundació que porta el seu nom, que va néixer l’any 1996. Anna Soriano i Jordi Muñoz codirigeixen El despertador, entitat que des del 2010 acompanyem les persones i organitzacions en la gestió emocional i del canvi, l’autoconeixement i el desenvolupament competencial.

L’any que naixia l’Institut d’Ecologia Emocional també ho feia El despertador, coaching i recreació personal. El 2014 l’Anna Soriano, psicòloga formada en ecologia emocional a l’IEE, va entrar a compartir la direcció de l’entitat amb en Jordi Muñoz, coach i recreador personal. Va ser llavors quan l’organització va incorporar aquest model a la seva línia d’intervenció.

Dues organitzacions que miren en sintonia

Al llarg dels anys hem anat nodrint-nos d’experiències en moltes disciplines, tanmateix les dues que més defineixen la nostra actuació són el Coaching i l’Ecologia Emocional.

Són molts els punts en comú que El despertador i l’IEE tenen. Els més destacables són:

  • L’aposta per aprendre fent (learning by doing), a partir de models totalment pràctics, basats en l’experiència del dia a dia i l’aplicabilitat, que és la que permet posar en joc la responsabilitat, llibertat i coherència interna de les persones.
  • Posem el focus en la persona i el seu autolideratge. Acompanyem les persones a descobrir tot el seu potencial latent, que visquin les relacions de manera autèntica i es relacionin amb el món sentint-se cocreadores d’allò que fan i són. Les persones compreses com un tot que integra ment, emocions i cos, on la vessant emocional hi juga un paper molt important.
  • Tenim un ferm compromís amb el benestar de les persones i compartim la mirada social, l’esperit i la vocació de servei. 
  • Ens representen els valors de la cura, la confiança, la generositat, el respecte pel procés i desenvolupament únic i intransferible de cada persona i el seu món emocional. La humilitat i la convicció que l’amor és el camí per transformar.

Què és l’Ecologia Emocional?
Conceptes i idees clau

El despertador ens sentim honorats i honorades per la confiança que ens ha demostrat l’Institut Internacional d’Ecologia Emocional, dirigit per Dulce Camarillo des de Mèxic. Assumim amb responsabilitat el compromís d’acompanyar les persones i organitzacions en el seu autolideratge i benestar emocional, a la vegada que convertir-nos en un altaveu d’aquest model que tant ens identifica i compartim.

“Quan millora la persona
tot el que l’envolta evoluciona”

L’Ecologia Emocional és l’art de gestionar, de manera sostenible, el nostre món emocional de manera que la nostra energia afectiva ens serveixi per créixer com a persones, per augmentar la qualitat de les nostres relacions i per millorar el món en què vivim.

L’Ecologia Emocional treballa al mateix temps aspectes educatius emocionals i mediambientals; i aposta per formar un nou model de persona: la persona emocionalment ecològica. Quan millora la persona tot el que l’envolta evoluciona.

Brinda conceptes i models d’educació emocional que permeten donar resposta a la prevenció d’alguns dels principals problemes que estan afectant les nostres societats i que estan presents en tots els ecosistemes: familiar, social, educació, salut, organitzacions i empreses.

Un Institut que promou l’autoconeixement, la gestió emocional i el treball amb valors

Per mitjà de l’Institut acompanyem les persones a incrementar les seves capacitats per gestionar de manera adaptativa, sostenible i ecològica el seu món emocional, a la vegada que contribuir al bé personal i social. 

I ho fem mitjançant les següents propostes:

Organitzacions emocionalment ecològiques

“Els ecosistemes professionals milloren quan les persones que els habiten milloren”
Mercè Conangla i Jaume Soler

Volem promoure el treball amb valors, alhora que fomentar les organitzacions ecològicament responsables i sostenibles, on les emocions moguin a actuar de forma creativa, ajudin a projectar i a crear sinergies.

Aquí pots veure la primera entrega del segell OEE, Organització Emocionalment Ecològica:

>> L’Hospital Clínic de Barcelona obté el segell OEE que distingeix les organitzacions ètiques i emocionalment ecològiques

Comunitats educatives CAPA

Acompanyem les comunitats educatives a transformar els espais d’aprenentatge en entorns CAPA: creatius, amorosos, pacífics i autònoms.

Entorns on professorat, alumnat i famílies puguin créixer i conviure integrant tant la diferència com la riquesa emocional al seu favor, descobrint i aprenent l’art de la sostenibilitat emocional.

T’expliquem com hem implementat el model d’Ecologia Emocional a la comunitat educativa en un projecte pioner de govern de Navarra:

>> El govern de Navarra escull el model d’Ecologia Emocional per impulsar un projecte pioner a 12 centres educatius

Màster Ecologia Emocional a nivell nacional

El Màster en EE ofereix un procés d’autoconeixement, creixement personal i educació emocional, proposant eines pràctiques, aplicables de forma immediata tant a la vida professional com personal. 

Un camí per coneixe’t a tu i a les teves emocions, cultivar relacions autèntiques i cuidar-te per gaudir d’una vida més sostenible. Una mirada que convida a ser part de la solució de les realitats que vivim, i no pas dels problemes.

Està adreçat a qualsevol professional i persona que vulgui guanyar estratègies i recursos a través del seu propi coneixement, autolideratge i responsabilitat. 

La formació, creada el 2010, compta amb una maduresa metodològica avalada per 30 edicions, on s’han graduat un total de 346 persones a Espanya (9 promocions a Barcelona, 5 a Madrid i 1 a Saragossa) i 334 a Mèxic. Descobreix alguns testimonis en aquest enllaç.

Actualment estem preparant l’edició de la promoció 2021-2023. Si vols rebre més informació o reservar la teva plaça escriu-nos a info@el-despertador.com.


Compartim la conversa que van tenir en directe a IG l’Anna Soriano i la Mercè Conangla sobre el model d’Ecología Emocional i, també, de la nova etapa de l’Institut d’Ecología Emocional Espanya sota la direcció d’El despertador.


Més informació:

Si vols estar al dia de les activitats i novetats de l’Institut, subscriu-te a la nostra newsletter.

Trobaràs més informació sobre el model a >> Model i conceptes sobre l’Ecologia Emocional.

Per informar-te de la propera edició del Màster >> Màster en Ecologia Emocional.

Nou projecte pioner >> El govern de Navarra escull el model d’Ecologia Emocional per impulsar un projecte pioner a 12 centres educatius

>> Entrega del segell OEE com a reconeixement de les Organitzacions Emocionalment Ecològiques: L’Hospital Clínic de Barcelona obté el segell OEE que distingeix les organitzacions ètiques i emocionalment ecològiques
Si vols estar al dia de l’actualitat d’El despertador
subscriu-te al butlletí i rebràs les novetats de cada mes al teu correu electrònic.

4 replies »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *