Blog

Ecologia Emocional i despertadora

CAST

Anna Soriano i Jordi Muñoz, nous directors de l’Institut d’Ecologia Emocional a Espanya.

Des de l’abril de 2021 El despertador assumim la direcció de l’Institut d’Ecologia Emocional (IEE), creat per Jaume Soler i Mercè Conangla, a l’estat espanyol.

L’acord s’ha pres en un moment de canvi per a l’Institut, el qual amplia el seu radi d’actuació amb la creació de l’Institut Internacional, liderat per Dulce Camarillo, i el Digital, coordinat per Carmen Sandoval.  L’Institut Internacional atorga la llicència a El despertador, convertint-se en l’entitat gestora al territori espanyol.

D’esquerra a dreta Jordi Muñoz, Mercè Conangla, Anna Soriano i Jaume Soler.

Després d’onze anys de trajectòria, l’abril de 2021, l’equip d’El despertador assumim la direcció de l’IEE al territori espanyol, consolidant la línia de gestió emocional basada en el model d’ecologia emocional, creat per Jaume Soler i Mercè Conangla.

Jaume Soler i Mercè Conangla són cocreadors del model Ecologia Emocional (2002) i de la Fundació que porta el seu nom, que va néixer l’any 1996. Anna Soriano i Jordi Muñoz codirigeixen El despertador, entitat que des del 2010 acompanyem les persones i organitzacions en la gestió emocional i del canvi, l’autoconeixement i el desenvolupament competencial.

L’any que naixia l’Institut d’Ecologia Emocional també ho feia El despertador, coaching i recreació personal. El 2014 l’Anna Soriano, psicòloga formada en ecologia emocional a l’IEE, va entrar a compartir la direcció de l’entitat amb en Jordi Muñoz, coach i recreador personal. Va ser llavors quan l’organització va incorporar aquest model a la seva línia d’intervenció.

Dues organitzacions que miren en sintonia

Al llarg dels anys hem anat nodrint-nos d’experiències en moltes disciplines, tanmateix les dues que més defineixen la nostra actuació són el Coaching i l’Ecologia Emocional.

Són molts els punts en comú que El despertador i l’IEE tenen. Els més destacables són:

  • L’aposta per aprendre fent (learning by doing), a partir de models totalment pràctics, basats en l’experiència del dia a dia i l’aplicabilitat, que és la que permet posar en joc la responsabilitat, llibertat i coherència interna de les persones.
  • Posem el focus en la persona i el seu autolideratge. Acompanyem les persones a descobrir tot el seu potencial latent, que visquin les relacions de manera autèntica i es relacionin amb el món sentint-se cocreadores d’allò que fan i són. Les persones compreses com un tot que integra ment, emocions i cos, on la vessant emocional hi juga un paper molt important.
  • Tenim un ferm compromís amb el benestar de les persones i compartim la mirada social, l’esperit i la vocació de servei. 
  • Ens representen els valors de la cura, la confiança, la generositat, el respecte pel procés i desenvolupament únic i intransferible de cada persona i el seu món emocional. La humilitat i la convicció que l’amor és el camí per transformar.

Què és l’Ecologia Emocional?
Conceptes i idees clau

El despertador ens sentim honorats i honorades per la confiança que ens ha demostrat l’Institut Internacional d’Ecologia Emocional, dirigit per Dulce Camarillo des de Mèxic. Assumim amb responsabilitat el compromís d’acompanyar les persones i organitzacions en el seu autolideratge i benestar emocional, a la vegada que convertir-nos en un altaveu d’aquest model que tant ens identifica i compartim.

“Quan millora la persona
tot el que l’envolta evoluciona”

L’Ecologia Emocional és l’art de gestionar, de manera sostenible, el nostre món emocional de manera que la nostra energia afectiva ens serveixi per créixer com a persones, per augmentar la qualitat de les nostres relacions i per millorar el món en què vivim.

L’Ecologia Emocional treballa al mateix temps aspectes educatius emocionals i mediambientals; i aposta per formar un nou model de persona: la persona emocionalment ecològica. Quan millora la persona tot el que l’envolta evoluciona.

Brinda conceptes i models d’educació emocional que permeten donar resposta a la prevenció d’alguns dels principals problemes que estan afectant les nostres societats i que estan presents en tots els ecosistemes: familiar, social, educació, salut, organitzacions i empreses.

Un Institut que promou l’autoconeixement, la gestió emocional i el treball amb valors

Per mitjà de l’Institut acompanyem les persones a incrementar les seves capacitats per gestionar de manera adaptativa, sostenible i ecològica el seu món emocional, a la vegada que contribuir al bé personal i social. 

I ho fem mitjançant les següents propostes:

Organitzacions emocionalment ecològiques

“Els ecosistemes professionals milloren quan les persones que els habiten milloren”
Mercè Conangla i Jaume Soler

Volem promoure el treball amb valors, alhora que fomentar les organitzacions ecològicament responsables i sostenibles, on les emocions moguin a actuar de forma creativa, ajudin a projectar i a crear sinergies.

Properament oferirem més informació.

Comunitats educatives CAPA

Acompanyem les comunitats educatives a transformar els espais d’aprenentatge en entorns CAPA: creatius, amorosos, pacífics i autònoms.

Entorns on professorat, alumnat i famílies puguin créixer i conviure integrant tant la diferència com la riquesa emocional al seu favor, descobrint i aprenent l’art de la sostenibilitat emocional.

Properament ampliarem la informació amb més
novetats.

Màster Ecologia Emocional a nivell nacional

El Màster en EE ofereix un procés d’autoconeixement, creixement personal i educació emocional, proposant eines pràctiques, aplicables de forma immediata tant a la vida professional com personal. 

Un camí per coneixe’t a tu i a les teves emocions, cultivar relacions autèntiques i cuidar-te per gaudir d’una vida més sostenible. Una mirada que convida a ser part de la solució de les realitats que vivim, i no pas dels problemes.

Està adreçat a qualsevol professional i persona que vulgui guanyar estratègies i recursos a través del seu propi coneixement, autolideratge i responsabilitat. 

La formació, creada el 2010, compta amb una maduresa metodològica avalada per 16 edicions, on s’han graduat un total de 346 persones a Espanya (9 promocions a Barcelona, 5 a Madrid i 1 a Saragossa) i 334 a Mèxic. Descobreix alguns testimonis en aquest enllaç.

Actualment estem preparant l’edició de la promoció 2021-2023. Si vols rebre més informació o reservar la teva plaça escriu-nos a info@el-despertador.com.


Compartim la conversa que van tenir en directe a IG l’Anna Soriano i la Mercè Conangla sobre el model d’Ecología Emocional i, també, de la nova etapa de l’Institut d’Ecología Emocional Espanya sota la direcció d’El despertador.


Més informació:

Si vols estar al dia de les activitats i novetats de l’Institut, subscriu-te a la nostra newsletter.

Trobaràs més informació sobre el model a >> Model i conceptes sobre l’Ecologia Emocional.
Si vols estar al dia de l’actualitat d’El despertador
subscriu-te al butlletí i rebràs les novetats de cada mes al teu correu electrònic.

Deixa el teu comentari a continuació. T'informem que la informació que ens facilites serà tractada per El despertador, S. L., responsable del web, amb la finalitat de gestionar i publicar els comentaris del blog. La legitimació s’obté mitjançant el teu consentiment. Les dades no se cediran a tercers. Podràs exercir els teus drets a info@el-despertador.com

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.