Articles

Dimensiona el teu soroll

CAST

Escolta la BSO d’aquest article

La contínua locució que està instal·lada al nostre cap és soroll innecessari. Suposa a més un increïble malbaratament d’energia.

Quanta activitat per a tan poc resultat…!

I això passa en el millor dels casos. Perquè molt sovint aquesta veu insisteix en fer-nos veure les coses a les quals no arribem. Som extremadament exigents amb nosaltres mateixos/es.

Crec que no et resultaran estranys retrets com: “T’han tornat a prendre el pèl, què fas, sempre et passa el mateix. Ets el que no hi ha, si un nen de sis anys ho faria sense problemes”.

Fins i tot arribem a insultar-nos quan se’ns cau un got a terra. T’ho pots imaginar, per un trist objecte trencat… Però quantes vegades encertem? No et sembla un miracle ser capaç d’agafar un got?

És increïble el que fem i ni ens n’adonem. Som una màquina perfecta, calculem distàncies, pes, pressió, força i moviment en mil·lèsimes de segon. No ens mereixem aquesta violència.

Moltes vegades som el/la nostre/a pitjor adversari. Jugant a el tennis, per exemple, perdem la confiança per culpa del nostre judici implacable. Els i les grans tennistes són precisament mestres en l’art del joc interior.
Podem canviar aquest soroll, tu també pots convertir-te en el/la teu/teva millor aliat/da.

Ho canviem? T’expliquem com…

Per reconèixer l’estat del teu mapa, pren un quadern petit i porta’l sempre a sobre. Quan observis que la teva veu es converteix en soroll, obre la llibreta i anota els pensaments que t’assalten. Intenta que sigui una escriptura automàtica, sense reflexió, es tracta de fer visible el teu discurs intern. Deixa-ho anar, deixa anar pes. Veuràs que, al dimensionar el soroll, perd intensitat i es fa més abordable.


Quan acabis pren distància i observa: com et parles ?, quines creences et limiten ?, quants peròs adversatius hi ha? Després, si vols, ja pots tirar el paper.

Tu no ets el soroll, ets qui l’observa. Segueix observant-te i pren consciència de quan et saboteges i de quan et compromets amb el teu èxit i benestar.


Aquesta pràctica forma part de el llibre “21 días para cambiar tu vida” escrit per Mauro Cavaller i Jordi Muñoz d’El despertador i del curs online que van fer a partir d’aquest. Més informació clicant a les imatges:



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *