El despertador

10 Claus per posar en marxa El despertador

CAST

El nostre ‘llibre d’estil’ en format decàleg

Potser perquè em vaig endinsar en aquesta aventura des de l’amor i des de les ganes d’aprendre i no des de la necessitat ni voluntat d’ensenyar res. Potser perquè sento que realment no sóc ningú per ensenyar o donar eines a algú, perquè la vida i les ganes d’aprendre i emprendre de cadascú són personals i intransferibles.

Potser perquè mai he cregut que l’aprenentatge sigui una transmissió de coneixement unidireccional a través d’informar de receptes i reflexions ja fetes, per molt que puguin ser molt bones i elaborades. Perquè la informació difícilment arriba a les cèl·lules i, en canvi, els rajos del sol a la cara, el so d’una melodia, un somriure còmplice o una abraçada sentida sí que ho fan.

Per tot plegat i, sobretot, pel foc de les ganes d’aprendre i de despertar vida va acabar sorgint El despertador. Una iniciativa que ha anat creixent, despertant-nos i despertant més i més, gràcies al cor, l’entusiasme i talent de tantes persones.

Què volem? Despertar-te les ganes d’explorar-te i descobrir els teus talents, les famoses “eines” que tenim amagades o adormides i que són conseqüència de diferents portes que acompanyem a obrir amb diferents claus.

Claus que defineixen el nostre idioma, el nostre ‘llibre d’estil’, el fil conductor a l’hora d’acompanyar els processos, independentment de les eines que utilitzem (coaching, ecologia emocional, pedagogia sistèmica, musicoteràpia, etc.)

La nostra raó de ser – la forma com acompanyem les persones a créixer -, passa per algunes d’aquestes claus: 

 1. Clau a la PROXIMITAT 

  Propers/es: com volem que ho siguis tu. Per això és fonamental mostrar-nos oberts/es, humans/es, confiables, imperfectes i no donant respostes sàvies sinó oferint preguntes i noves propostes que et duguin a nous horitzons. Per esbrinar plegats i plegades noves possibilitats.
  .
  .

 2. Clau a la TEVA REALITAT

  Estem per a tu.
  Ens agrada fer-ho tot A MIDA. Conversem amb qui ets i el que passa. El més important ets tu, la teva realitat i les teves ganes de viure-la millor. El nostre propòsit no és agradar-te ni donar-te respostes per tot, sinó acompanyar-te a generar aprenentatges útils, aplicables i significatius. Cadascú i cadascuna lidera el seu procés, el seu ritme i tempo d’aprenentatge, així com les seves pors i ganes de desafiar-se.
  .
 3. Clau a la PARTICIPACIÓ

  Amb TU
  : aprenem plegats i plegades. Diuen que conversar vol dir canviar junts/es. Precisament plantegem totes les propostes com una conversa, una dansa en la qual compartim, aprenem i ens transformem plegats/des. Per això promovem un espai d’aprenentatge horitzontal, inclusiu i coconstruït. On tots i totes som corresponsables, des del respecte i el lideratge, de crear un context que faciliti l’exposar-nos lliurament.
  .
 4. Clau a la VIVÈNCIA

  Sense acció no hi ha transformació
  . Apostem per recrear, dins i fora dels espais estipulats, experiències significatives a partir de les quals reflexionar. És des de la vivència que integrem més fàcilment; ja no és recomanació, consell, desig o opinió, sinó que a partir de la teva modalitat i moment actual es produeix l’”insight” significatiu.
  .
 5. Clau al VIATGEViatjant amb tu. Tot viatge té un punt de partida però mai sabem realment l’abast de tot el que podem descobrir-hi. T’acompanyem cap al desconegut en una travessia que passa per 3 portes perquè sigui el més rica possible: emocional (sentida), corporal (viscuda) i cognitiva (conscient).
  .
  .
 6. Clau a la COMPANYIA

  T’acompanyem
  , no t’ensenyem ni sostenim. Acollim, respectem, confiem, apostem, però la responsabilitat de liderar el teu aprenentatge és només teva. Volem que t’acompanyis amb respecte i confiança a fer créixer la teva flama. I que amb ella puguis inspirar els i les altres.
  .
  .
 7. Clau a la CONNEXIÓ

  Connectem amb tu
  , amb el teu propòsit, amb les teves motivacions, amb el sentit.
  Connectar amb el que et dóna vida és una forma d’assegurar la presència, la il·lusió i la fluïdesa.
  .
  .
  .
 8. Clau a l’AUTENTICITAT

  Sincers/es i coherents
  . Ens agrada practicar amb l’exemple: si volem convidar-te a atrevir-te a anar més enllà hem de ser els primers en fer-ho. Si volem que et permetis ser imperfecte i t’acceptis (pors, vergonyes, etc.) per estar present, abans ho hem d’haver fet nosaltres.
  .
  .
 9. Clau a la INCONDICIONALITAT

  El respecte i l’acceptació incondicional
  , sense judicis (intentem alliberar-nos de les etiquetes) per no condicionar el creixement, són pilars fonamentals. Ens agrada desafiar-te, des del respecte, sempre convidant-te a anar un pas més. Que surtis de la zona de confort, perquè sabem que vols més.
  .
  .
 10. Clau a la RECREACIÓJuguem amb tu. El Joc és una forma de viure. Apostem per una metodologia recreativa, dinàmica i estimulant, perquè creiem que els aprenentatges i els reptes només poden venir d’un SÍ incondicional. L’única manera de superar les pors i les resistències al canvi és connectant amb la flexibilitat, la diversió i el repte del nen o la nena que aprèn mentre juga. Que vol jugar ARA i AQUÍ.

.

Com et deia, aquestes són algunes de les claus que fem servir per obrir algunes portes. Encara ens queden moltes claus noves per aprendre i moltes portes per descobrir.

Seguirem explorant i aprenent amb el desig de poder acompanyar-te a anar més lluny. El motiu ho val i seguirem posant el millor de nosaltres.

Acceptem el repte. I tu? T’hi apuntes?

.


Jordi Muñoz
Coach i recreador personal
Director d’El despertador

Deixa el teu comentari a continuació. T'informem que la informació que ens facilites serà tractada per El despertador, S. L., responsable del web, amb la finalitat de gestionar i publicar els comentaris del blog. La legitimació s’obté mitjançant el teu consentiment. Les dades no se cediran a tercers. Podràs exercir els teus drets a info@el-despertador.com

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.