Uncategorized @ca

Al món

CAST

al-mon

Fotografia de Toni Martínez

Les ganes d’aprendre, acompanyar i cultivar-nos que tenim com a persones són infinites…

Això és el que fa que El despertador cada dia incorpori noves mirades i experiències, arreu del món, no només a les nostres fronteres. I ens impliquem amb les diferents realitats del nostre entorn.

icona_mon-millorPER UN MÓN MILLOR

El despertador tenim el ferm compromís de contribuir, amb la nostra acció social, a millorar el món en què vivim, les condicions i la capacitat de desenvolupar-se de les persones.

Les iniciatives ‘despertadores’ que hem posat en marxa al llarg dels darrers anys volen impactar en el nostre entorn, en aquelles històries i en aquelles persones que coneixem de primera mà i en què hi estem implicats amb convicció.

.

Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere | Mare Nostrum | Flashmob ‘Juntsméslluny’ | Oxfam Intermón Trailwalker 2016 | Cadena de desitjos | Per la dignitat d’una escola indígena |
Despertant una il·lusió | 21 días para cambiar tu vida | Premis Esforç | Sant-a Jordi-na i els concursos #somriulavida

.

CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE | 2019 – ACTUALITAT

El nostre compromís contra les violències de gènere és ferm. Des de 2019 El despertador està adherit al Manifest de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, amb qui estem col·laborant en tasques de sensibilització i amb la dinamització de tallers adreçats a adolescents per (des)aprendre amb perspectiva de gènere i entrenar una mirada crítica sobre la nostra cultura i allò que ens envolta.

MARE NOSTRUM, UN CANT A L’ESPERANÇA | 2018 – ACTUALITAT

L’any 2018 ens vàrem sumar al projecte Mare Nostrum, títol de la cançó creada pel músic Jorge da Rocha i origen de la iniciativa. El projecte vol denunciar la injusta realitat que han de viure les persones que busquen refugi a Europa i, creuant el Mediterrani, es troben amb la mort.

Aquesta és una iniciativa de sensibilització de llarg recorregut que també té format de conte, il·lustrat per Marta Castro i traduït a 20 llengües d’arreu del món amb l’ajuda de diverses persones voluntàries. Estem en negociacions per presentar les il·lustracions en format exposició i fer arribar aquesta realitat a diferents espais.

13871708_10154363299349717_67427972_nFLASHMOB ‘JUNTSMÉSLLUNY’ | 19 juny 2016

La primavera passada vam assolir el gran repte de fer realitat la flashmob ‘Junts més lluny’, gràcies al suport, entusiasme i al·lè de moltes persones que no només volen despertar, sinó que també volen impactar el seu entorn. I gràcies, especialment,  al suport de ProjectA teatre social. L’acte va tenir lloc a l’Arc de Triomf, amb més de 50 persones que ens vàreu acompanyar a ballar i encomanar vida amb el vostre entusiasme. Clica sobre la imatge per veure el vídeo!

.

OXFAM INTERMÓN TRAILWALKER | 16 abril 2016

Enguany hem superat un dels reptes més ambiciosos i de llarg recorregut que ens hem plantejat fins ara. El 16 d’abril vàrem participar a l’Oxfam Intermón Trailwalker 2016, una marxa on diferents equips caminen els 100km que transcorren per la Via verda Pirineu – Costa Brava, entre Olot i Sant Feliu de Guíxols, solidaritzant-nos amb la causa d’Oxfam Intermón de poder dotar d’aigua moltes poblacions d’Àfrica i donar suport a les persones refugiades de la guerra de Síria. Molts mesos entrenant i molts esforços que han fet possible el nostre propòsit: arribar a la meta de Sant Feliu i, sobretot, contribuir al benestar de persones que mereixen tenir l’oportunitat de poder viure amb dignitat.

Si vols conèixer l’experiència, llegeix la crònica de la cursa i viu els passos de la marxa en aquest vídeo-resum del procés.

Si camines sol, aniràs més ràpid.
Si camines acompanyat, arribaràs més lluny
.
(Proverbi xinès)

 CADENA DE DESITJOS PER AL MILLOR 2016 | 2015-2016

post_cadena3

Per a aquest 2016 l’equip d’El despertador vam iniciar una cadena de desitjos plena d’autenticitat, de somriures, d’intensitat, de creixement, de confiança, d’autolideratge, d’il·lusió, d’amor… Aquesta cadena va seguir creixent gràcies als desitjos de molts nens i nenes, protagonistes d’un vídeo que ens emociona molt. Moltes persones es van animar a seguir l’exemple dels infants i la cadena va créixer fins a arribar al destí final!

En total hi han participat 46 persones. I sumant els tres capítols, el desig més repetit ha estat salut, seguit de paualegria i amor. Gràcies per compartir la il·lusió de cada desig!

#cadenadedesitjos2016

DINAMIC INTERNACIONAL | 2014

Campanya-Dinamic-Internacional

Des de 2010 l’associació Dinamic Internacional contribueix en la millora educativa de les escoles rurals amb població indígena, amb diversos projectes a la zona de Los Altos de Chiapas, Mèxic, des de la creença que l’educació és l’eina més poderosa de transformació social.

Al llarg de 2014, El despertador ens hem sumat a la tasca educativa que Dinamic desenvolupa a l’escola Ignacio Manuel Altamirano, de la comunitat Molino Los Arcos, a San Cristóbal de las Casas. Conjuntament, hem posat en marxa una campanya de captació de fons per recuperar la dignitat d’aquesta escola indígena on només dos mestres s’ocupen de les classes de 150 alumnes.

Suma tu també el teu gra de sorra a aquesta iniciativa! Per la dignitat d’una escola indígena!

despertando-una-ilusion-02-495x400DESPERTANT UNA IL·LUSIÓ | 2013-2014

Despertant una il·lusió és el títol del disc que va néixer gràcies a una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami i a la suma voluntària de 10 músics i autors que van cedir les seves cançons. Amb l’aportació de 95 mecenes es varen produir 1.000 còpies. Amb la venda d’aquests discos una trentena de joves en risc d’exclusió social, participants de la Fundació Adsis, varen poder gaudir d’unes colònies a la muntanya, als Colònies d’Estiu Pyrene.

Amb aquesta iniciativa vàrem apostar per donar a conèixer projectes musicals i artistes locals, i fer d’altaveu d’una realitat: la dels joves en risc d’exclusió social, així com de la tasca que desenvolupa la Fundació Adsis.

Despertant una il·lusió s’inscriu dins els Premis Esforç, que des de 2011 bequen adolescents i joves per desenvolupar activitats de lleure.

21-dc3adas-el-despertador21 días para cambiar tu vida | 2013

Amb un títol que no deixa indiferent, el 2013 vàrem autoeditar 21 días para cambiar tu vida: El despertador fet llibre! Una manera de fer arribar a més persones el nostre esperit de servei, oferint-te la possibilitat de viure un llibre.

T’acompanyem durant 21 dies, a través de reflexions i exercicis, perquè posis en pràctica tot un programa de transformació personal. A un preu irresistible: només 5€!

Reserva el teu exemplar a info@el-despertador.com

Premis Esforç | 2011PremisEsforç_logo_transp1

Des de l’any 2011, juntament amb l’equip de Colònies Estiu Pyrene, posem en marxa els Premis Esforç, que valoren els infants i joves que s’han esforçat al llarg del curs escolar i fem possible les seves colònies d’estiu.

Aquest estiu una trentena de nois i noies en risc d’exclusió del barri de ciutat vella de Barcelona han pogut gaudir de les seves primeres colònies d’estiu, gràcies a l’esforç i la superació que han demostrat al llarg del curs.

Sant-a Jordi-na i els concursos #somriulavida | 2012

Ens encanta la celebració de sant-a Jordi-na! Cada any proposem un concurs #somriulavida, a través de les xarxes socials, per despertar la creativitat i les ganes de jugar que totes i tots tenim. Ja hem celebrat dues edicions del concurs: en la primera edició vàrem proposar als participants que captessin imatges inspiradores a través de la fotografia. En la segona, vàrem centrar-nos en l’escriptura a través del haiku, premiant el millor poema en format breu.

Segueix-nos a Twitter, i no et perdis la propera edició del concurs!

icona_monDESPERTANT A MÈXIC

El 2014 decidim fer un salt geogràfic i, al llarg d’un any i mig (fins el juliol de 2015), hem estat treballant també a Mèxic, fent tallers, formacions i desenvolupant diferents projectes a San Cristóbal de las Casas, a l’estat de Chiapas, mantenint sempre la mirada i l’anhel transformador. Aquesta experiència ens ha permès crear ponts i deixar mans esteses entre totes dues geografies que aniran generant nous projectes i col·laboracions.

Tallers | Svilel Pepen | Presente Creativo | Futbol ConSiente

TALLERS

Oferim sessions de coaching, tallers de creativitat, lideratge, emprenedoria personal i acompanyament a joves en col·laboració amb Educreando, organització educativa que centra la seva acció en el desenvolupament i creixement humà, i el Centro de Formación para la Sustentablidad Moxviquil.

SVILEL PEPEN, el vol de la papallonaSvilel-Pepen_blog

D’aquest desig per explorar nous horitzons neix també la iniciativa Svilel Pepen (el vol de la papallona en llengua tsotsil), un espai on compartim experiències, trajectòries, rutes i traços de persones que han decidit sortir de l’ou i apostar per les seves il·lusions, somnis i projectes… Des d’aquí volem inspirar-te per desplegar les ales i volar!

Segueix el vol de la papallona al blog Svilel Pepen

Presente-Creativo_portadaPRESENTE CREATIVO, un regal per a la memòria emocional

Presente Creativo és un projecte que proposa una nova pedagogia del regal, que planteja una nova mirada sobre les relacions interpersonals i un nou concepte de la celebració, que cuida el donar i el rebre, per assaborir l’aquí i l’ara, el present d’una forma creativa i conscient.

Una proposta d’Educreando A.C., desenvolupada amb Dinamic InternacionalEl despertador, conformant un equip compromès que aposta per explorar noves formes de relacionar-nos i comunicar-nos, dissenyant regals personalitzats, creatius, lúdics i generosos per aprender, créixer i compartir.

Descobreix què pots regalar i regalar-te cada dia, per seguir creixent i celebrant la vida! Visita el web de Presente Creativo!

FUTBOL CONSIENTE
Futbol-Consiente

Ens fa molta il·lusió compartir aquest nou projecte que estem engendrant i que ja ha començat a fer alguns passos. Futbol ConSiente és Esport i és Sentir.

Volem posar en marxa una escola de valors a través de l’esport, per a infants i adolescents, i un diplomat per a capacitar educadors/es i entrenadors/es en aquesta filosofia. Seguim caminant aquesta proposta amb Dinamic Internacional i altres professionals vinculats al futbol professional i a l’educació a Mèxic, per poder fer que l’esport sigui una oportunitat d’aprenentatge per a la vida.

Categories: Uncategorized @ca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *