Creativitat

Manual d’instruccions per despertar

El nostre acompanyament

CAST

Per començar:

Despertar és un procés que no és immediat: requereix, per començar, la voluntat de fer-ho i, després, d’un temps i d’un espai. Aquesta transformació és la que precisament intentem generar en les persones i en les organitzacions a través del nostre acompanyament.

 

Un viatge del TIC al TAC

Despertar és un viatge del TIC (Temps InConscient) al TAC (Temps Amb Consciència). Són 2 carrils de consciència que parlen del nostre lideratge, de dues actituds que marquen la diferència en la nostra forma de viure, sentir, expressar i accionar, i que impacta en el nostre benestar i en el del nostre entorn.

  Precaució

Abans de posar en hora el despertador, llegeix atentament les instruccions del manual. Guarda-te’l per a futures referències.

Quan viatgem en el TIC (Temps Inconscient)

Caminem adormits, desconnectats, inconscients, des d’una inèrcia que ens porta. Com si fóssim zombis.

La nostra actitud és victimista, passiva, tendint sempre a la queixa, a la culpa i a la reacció constant. Vivim en l’autoexigència que ens pressiona i desendolla.

Ens vinculem i relacionem des de la carència, la necessitat, amb la sensació que sempre ens manquen coses i no arribem mai a assolir la nostra millor versió.

El nostre despertador està en OFF.

Quan viatgem en el TAC (Temps Amb Consciència)

La consciència del que volem i fem, i l’acceptació del que sentim ens permeten responsabilitzar-nos i liderar les nostres accions, relacions i projectes.

Vivim desperts, presents, i som (ens sentim) protagonistes del nostre relat.

Malgrat sabem que ni ho sabem ni podem tot, entomem el repte d’aprendre amb cada acció, preguntant-nos què podem aportar, com podem contribuir i què volem fer amb el que ens passa. Connectem amb l’abundància creativa del voler, del creure per crear.

El nostre despertador està en ON.

Volem despertar, però, per molt obvi que sembli, perquè això passi abans hem de voler posar-nos El despertador. Per això en la nostra forma d’acompanyar(te) a despertar ens fixem més en el COM i el QUAN i no tant en el QUÈ.

Qui mira cap a enfora, somia; qui mira cap a endins, desperta.

Panell de control:

Tot comença per voler despertar. I això vol dir: posar en marxa El despertador (START). Per això el QUAN és fonamental.

 • Escoltar, atendre i donar espai a l’impuls, a la voluntat de canviar, és el primer pas per INICIAR.  
 • Com també ho és respectar els ritmes i les fases del procés: posar un TEMPORITZADOR respectuós amb el tempo del nostre moment. Comprendre que no podem saber com farem tot el camí i al mateix temps no deixar de donar passes (petites i amb sentit). 
 • Sense acció no hi ha transformació, però l’acció sense consciència ens porta a l’estrès i al col·lapse per excés. Compte per tant amb la velocitat del CRONÒMETRE, no per córrer més avancem més. 

Tota persona té latent un valor afegit, un so únic i intransferible, que emergeix en el moment que desperta i es reconeix.

 • Quan ens ho permetem podem descobrir les virtuts i els talents, les múltiples prestacions o aplicacions que pot tenir el nostre model. 
 • Així com també podem explorar les millores o ajustos que podem fer a l’engranatge. 
 • Una versió en constant desenvolupament pels recursos que té disponibles i els aprenentatges que emmagatzema en la seva memòria experiencial.  
 • Sintonitzar i pujar el volum del so que tenim: identificar la diversitat i el valor de la nostra pròpia veu per escoltar la dels altres. 

Establim sincronia quan sentim que el sentit i la coherència ens acompanyen. Com més reconeixem el nostre model més fàcil ens serà identificar què necessitem per sentir-nos en harmonia i funcionar com un rellotge suís.

 • Perquè això passi la visió, els valors,  la nostra brúixola interior i el nostre propòsit han d’estar alineats amb el nostre focus.  
 • Canvia molt en el nostre sentir i estar quan l’hora ens ve donada de forma automàtica o quan decidim sincronitzar-nos de forma conscient i posar el rellotge en hora.  
 • Per assegurar que la sincronia es manté anar actualitzant el sistema (F5) ens ajudarà. 

Ja sigui un model analògic o digital, serà fonamental perquè no s’aturi que l’anem recarregant endollant-lo a la presa de corrent (el nostre cabdal emocional).

 • L’autocura, l’atendre i gestionar les emocions, el connectar-nos a fonts d’energia netes són algunes de les fórmules que mantenen el nostre sistema operatiu, viu i saludable. 
 • Cultivar la mirada apreciativa (un canal de celebració) ens ajuda a canalitzar l’energia i a posar a ratlla programes com el de l’autoexigència que ens esgota i ens posa en OFF.  
 • I per descomptat, com mencionàvem abans amb el cronòmetre i el temporitzador, la gestió de l’estrès o la impaciència són fonts de fallida del sistema. 

Com ho fem:

Tots aquests elements són els que treballem quan posem en marxa el despertador de cada persona/organització i ho fem proposant un espai de recreació personal.

Recrear en el doble sentit:

 •  Re-creo: el de tornar-nos a crear i seguir-nos reinventant: volem despertar la capacitat creativa perquè amb
  ella podem arribar a lloc insospitats.
 • Recreo: amb l’afegit de fer-ho de manera lúdica, jugant, perquè quan ens divertim tot és més amè i motivador.

 

La nostra metodologia

Vivencial: aposta per l’aprenentatge experiencial i dinàmic, ja que els descobriments que tenim des de la pròpia vivència generen ancoratges que incorporen les 3 dimensions (mental, emocional i corporal) i això fa que esdevinguin aprenentatges significatius.

Participativa: proposem un espai de coaprenentatge on coconstruïm els continguts a partir d’enriquir-nos amb les diferents mirades, recursos i bagatges, sempre privilegiant l’autoritat de cada persona en la gestió i visió del seu procés.

Reflexiva: perquè ens agrada acompanyar a partir de preguntes, ja que quan ens permetem viatjar per elles podem obrir moltes més oportunitats de transformació.

Aplicable: sempre estem mirant d’aterrar els aprenentatges a accions aplicables que puguin ser transferides a diferents àrees i moments.

Tens la nostra metodologia més detallada al nostre decàleg d’acompanyament.

GARANTIA

Si vols despertar i no trobes la manera, el moment, el model, et falla la bateria o no se’t posa el despertador en hora, només ens has d’avisar!

Desperta amb nosaltres

Categories: Creativitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *