a l'escola

Activitats outdoor i de team building per a equips compromesos

CAST

Activitats outdoor i de team building per a equips d’empreses i organitzacions

Vols compartir una experiència significativa amb el teu equip?
T’agradaria millorar la comunicació, el clima de treball i la cohesió en clau lúdica?
Vols celebrar, agrair i impulsar el teu equip?

Les activitats outdoor i de team building a mida són lúdiques, participatives, vivencials i reflexives, amb la qual cosa podem garantir un ancoratge experiencial compartit.

.
‘Si vols anar ràpid camina sol,
Si vols arribar lluny camina acompanyat’

Proverbi africà

Les activitats outdoor i de teambuilding són una oportunitat de sortir de la rutina, compartir en nous entorns, obrir i flexibilitzar la comunicació, reflexionar, interioritzar aprenentatges i créixer en equip. Accions com les que us presentem ens permeten aprofundir aspectes com el clima laboral, el treball en equip, la cohesió, la motivació, les relacions interpersonals més significatives, redefinir rols i objectius, reconèixer i potenciar talents, entre d’altres.

El coaching, l’ecologia emocional i el treball sistèmic són algunes de les eines amb què fem més conscients els aprenentatges, a través de la conversa transformadora, motivant l’autolideratge de la persona i l’acció, com a veritable motor de canvi.

.

Objectius generals:

 • Prendre consciència i optimitzar la multiplicitat de recursos presents en un equip.
 • Potenciar la comunicació eficient, les competències, la motivació, la capacitat de liderar/coliderar, així com la gestió emocional.
 • Establir estratègies per incrementar la motivació, l’entusiasme i el compromís.
 • Col·laborar i cooperar en la realització de les tasques de l’equip.
 • Afavorir el contagi positiu i construir plegats la millor versió de nosaltres.
 • Trencar barreres i sortir de la zona de confort d’una manera lúdica.
 • Treball de cooperació i confiança.
 • Enfortir vincles, cohesió grupal.
 • Millorar el rendiment de l’equip en el seu desenvolupament professional.

 

Activitats per a equips compromesos

Aquestes són les propostes que actualment oferim en format outdoor i teambuilding.

Pla Connexió Natura

Us convidem a fer una ruta en equip per la natura en clau de coaching.

Cada dia és una aventura. Comptem amb un equip i amb un bon grapat d’eines que ens acompanyen i ajuden a superar obstacles, assolir fites, a fer camí… En ocasions, però, fer un cim o superar un repte implica afrontar un seguit de situacions o d’emocions que a vegades ens superen.
La metàfora del ‘kit bàsic’ ens permet fer un paral·lelisme amb els components que ens acompanyen quan fem una travessa; en aquest cas el paral·lelisme prendrà forma real amb alguns dels elements que viatjaran amb nosaltres: motxilla, brúixola, cantimplora, mapa,…

Explorarem, de forma vivencial, cada un d’aquests ingredients fonamentals que conformen el kit, al mateix temps que gaudirem d’un trajecte en què farem dinàmiques en equip, lúdiques i participatives, tindrem espais on compartir en grups petits i sessions personalitzades de coaching.

Durant el trajecte treballarem:

 • Lideratges i colideratges
 • Treball en equip
 • Gestió emocional
 • Cohesió
 • Orientació a l’assoliment
 • Comunicació

*Els Plans Connexió varien en funció de la durada del trajecte desitjada i el punt de partida del grup.
Els Plans a mida poden ser d’1 dia, 2, 3… i fins a 1 setmana.
Les travesses es desenvolupen en les àrees del Montseny, la Garrotxa i la Cerdanya.


Bany de bosc: fonent-nos amb la natura

La velocitat, la fatiga, l’estrès diari, les exigències i demandes que hem d’acomplir fa que molts cops necessitem recórrer a la natura com a evasió per relaxar-nos. Volem acompanyar-vos, amb aquesta activitat, a donar un pas més. Que la natura no sigui només un lloc d’evasió sinó de connexió amb nosaltres i amb la nostra essència natural.

Us convidem a fer un bany de bosc, una immersió en l’entorn natural d’una manera diferent: lenta, tranquil·la, silenciosa, conscient. Ho farem amb l’acompanyament d’una guia especialitzada, Isabel Verdaguer Foz, guia de teràpia forestal, certificada per l’ANFT (Association of Nature and Forest Therapy), i per la Associació Selvans / Universitat de Girona, que ens ajudarà a despertar els nostres sentits anestesiats per la nostra dinàmica diària. Els sentits són l’eina principal per poder connectar amb el nostre entorn present i actual, és a dir, per poder ser conscients de l’aquí i l’ara.

Japó, país que lidera les investigacions científiques en Medicina Forestal, ha demostrat que a causa de les característiques físiques i bioquímiques del bosc, els Banys de Bosc tenen importants beneficis en l’àmbit fisiològic i psicològic.

A partir de les diferents dinàmiques que us proposem deixarem d’estar en el fer per estar i ser. El grup anirà drenant diferents bloquejos, obrint vincles entre les persones, i entre aquestes i la natura, potenciant els beneficis fisiològics i psicològics. Per mica en mica anar desconnectant d’un estat “negatiu” d’ansietat, estrès, fatiga… a connectar-se a un estat “positiu” de tranquil·litat , benestar i vitalitat. Una vegada el vincle estigui creat la natura actua com a terapeuta.

Amb aquesta activitat pretenem:

 • Reforçar el vincle del grup d’una manera diferent.
 • Aprendre a relacionar-nos entre iguals, també amb la natura, desenvolupant el sentiment de pertinença i comunitat.
 • Potenciar el benestar físic, psicològic (cognitivo-emocional) i espiritual.
 • Afavorir la gestió emocional i de l’estrès.

Junts i juntes arribarem més lluny

Proposem un espai de celebració, aprenentatge i reflexió compartit. Dibuixem un itinerari disruptiu que vehicula tres objectius fonamentals: compartir visions, cohesionar-nos i fer créixer la motivació i el sentiment de pertinença, a partir del reforç del focus principal de l’equip.

En aquest recorregut vivencial dinàmic treballem amb l’equip, a través del Coaching i d’altres disciplines, les següents competències:

 • Cohesió.
 • Comunicació.
 • Treball en equip.
 • Lideratge.
 • Creativitat.
 • Orientació a l’assoliment.

Música i coaching: la nostra Banda Sonora

El canal de la música és aquell vehicle vivencial inexplicable, com la vida, que ens connecta i ens expressa tantes vegades sense necessitat de paraules, a través de vibracions i emocions.

Volem que la música de les persones de l’equip ens acompanyi per viure aquesta activitat: per vibrar i sentir, escoltar melodies i lletres que ens inspirin i funcionin com ancoratges metafòrics de moments que ens expliquen, ens projecten i simbolitzen el nostre procés de desenvolupament com a equip i/o organització.

A través de la Musicoteràpia i del Coaching fem un recorregut vivencial/musical que ens permetrà millorar la:

 • Cohesió: coneixe’ns des d’una altra mirada.
 • Comunicació: eines per acompanyar-nos.
 • Gestió emocional i de l’estrès.

Swing per fluir com a equip

Amb el ball i la dansa tenim l’oportunitat de conversar amb el nostre entorn a un altre nivell: podem expressar sense necessitat de la paraula, comunicar-nos amb els altres. Descobrim emocions i transformem l’energia d’un determinat moment. Aprenem de cada moviment que ens acompanya, amb consciència del moment present. I ens descobrim en equip.

Us convidem a dansar, amb la versió de cadascú, per fluir amb la vida en aquest taller que combina passos del swing i del coaching. Des del permís per gaudir i les ganes d’aprendre podrem trobar la fluïdesa necessària per oferir i oferir-nos la nostra millor versió.

A través del Swing i el Coaching treballem de manera molt amena -no cal saber ballar ni tenir coneixements de swing o lindy hop- aspectes com:

 • Comunicació: empatia, donar-rebre, oferir-demanar, escoltar.
 • Lideratge i colideratges.
 • Rols i canvis de rol.

Jugant-NOS com a equip

Connectem amb el nostre nen i nena interiors per gaudir sense prejudicis, sense complexos, amb les ganes d’explorar de l’infant que ens acompanya i ens convida a disfrutar del món del joc.

Us convidem a compartir un espai dedicat al joc: quedem per jugar! Desenvolupem l’espontaneïtat, gaudim amb flexibilitat i obertura, posem en pràctica la capacitat d’adaptació, la creativitat en estat pur, l’expressió corporal, etc. Fluïm en el present, en l’aquí i l’ara, amb plenitud.

L’estat de jugar ens permet provar, atrevir-nos, experimentar sense por d’equivocar-nos, provant noves maneres de fer, de construir, de comunicar-nos que ens poden ajudar a connectar amb la nostra millor versió. El principi del plaer ens connecta al màxim amb l’experiència que estem vivint.

Ens divertim i ens descobrim jugant, a partir de la Gamificació, del Coaching lúdic i recreatiu, de la Risoteràpia i del Clown. Ens regalem un espai per compartir i conèixer-nos gaudint, al mateix temps que treballem:

 • Cohesió.
 • Comunicació.
 • Creativitat.

Coaching sistèmic: el nostre lloc en l’equip

Cada procés i organització forma part d’un sistema, sigui de la naturalesa que sigui. Per això molts dels esdeveniments que hi succeeixen no són comprensibles des de la immediatesa i rutina diària.

A través de la mirada del Coaching i la Pedagogia Sistèmica i de les Constel·lacions volem acompanyar els equips a posar el focus en el lloc que cadascuna de les persones té en el seu sistema organitzacional.

Posar en evidència la profunda connexió i els vincles de cada persona amb el seu sistema. A través de noves imatges podem descobrir-nos des d’un nou lloc i visualitzar-nos en els nostres sistemes d’una nova forma. Poder prendre consciència dels conflictes inherents ens ajuda a reordenar-nos, sanar i generar alternatives que ens permetin trobar més pau i benestar en el nostre relacionar-nos.

Aquesta eina ens permet poder comprendre i comprendre’ns des d’una mirada més global i interna i treballar:

 • Rols.
 • Posicions.
 • Disfuncions i funcions en el sistema.
 • Orientació a l’objectiu.
 • Gestió de conflictes.

Mètode Sikkhona: l’excel·lència de l’equip

El mètode *Sikkhona ens ajuda a desenvolupar la confiança i la cohesió en els equips. Es tracta d’una eina útil, senzilla i reveladora per acompanyar un equip a aconseguir els seus objectius i plantejar nous reptes.

Aquest mètode permet l’avaluació de l’estat d’un equip: dibuixa un mapa sobre l’etapa de relació en què es troba el grup a partir de la qual es traça el camí que volem fer. Amb la identificació de l’estadi del grup, Sikkhona ofereix un conjunt de dinàmiques i eines per estimular la comunicació entre els membres del grup, a abordar positivament els conflictes i a créixer en cohesió, fent-los avançar cap a grups d’alt rendiment professional i de constant creixement personal.

Aquesta metodologia ens permet treballar:

 • Cohesió.
 • Comunicació: demanar i oferir.
 • Visió.

*Sikkhona és un model desenvolupat per Alex Galofré, Ferran Ramon-Cortés i Anna Forés.


Mindfulness i musicoteràpia: relaxant-nos per oferir el millor

A través del Mindfulness o de la Musicoteràpia a través de bols tibetans  volem convidar l’equip a regalar-se un espai de relaxació.

A fer un petit viatge on ens aturem, posem atenció a la nostra respiració, realitzem exercicis d’exploració corporal, per reduir l’estrès, gestionar les emocions i practicar l’escolta, explorant els sentits. Obrim una finestra a l’acceptació i retrobem la calma.

Aconseguint que la nostra consciència es relaxi i no elabori judicis sobre el que sentim o pensem, assolim l’atenció total al moment present. Amb el Mindfulness (l’atenció plena)  practiquem, per exemple, la meditació i tècniques de relaxació que ens ajuden a millorar el nostre benestar.

Amb aquesta proposta, per tant, treballem la:

 • Consciència emocional.
 • Presència.
 • Gestió emocional i de l’estrès.

Percussió corporal: gaudint del nostre batec

La música ens uneix, ens vehicula, ens defineix, ens expressa i ens fa sentir.
Ens acompanya sempre i ens mou de quina manera!

A través de la Percussió Corporal i del Coaching volem convidar-vos a moure-us, a vibrar, bategar i ressonar com a equip. A passar-ho bé atrevint-nos a anar més enllà, perdent la por a equivocar-nos, per desenvolupar la creativitat a partir de la música que expressem. I a reflexionar a partir del que s’esdevingui des del gaudi per ajudar-nos a seguir creixent com a equip.

Aprendrem conjuntament i progressivament patrons rítmics de percussió corporal per anar-los incorporant com a coreografies amb cançons seleccionades adaptades al context i als objectius.

Amb aquesta proposta lúdica i participativa treballarem:

 • Cooperació.
 • Construcció i lideratge d’equip.
 • Contacte visual i corporal entre els participants.
 • Acceptació de les diferències i el reconeixement i respecte cap als altres.

Basket beat: la pulsació de l’equip

Proposem una activitat corporal i divertida en la qual, amb pilotes de bàsquet, fem música en grup mentre desenvolupem diferents competències: la presa de decisions, l’escolta i la comunicació assertiva.

Amb els companys de Basket Beat treballarem:

 • Cohesió.
 • Desenvolupament competencial.
 • Comunicació: escolta, observació i assertivitat.
 • Eficiència individual i grupal.
 • Rols i canvis de rol.

Cercles de percussió: som un cercle, som un tot

Amb els Cercles de percussió proposem una activitat recreativa que ens connecta amb el ritme: el propi i el de l’equip.

El llenguatge no verbal ens convida a explorar en la mirada, el ritme de l’altre, el propi batec, la percussió dels companys i companyes, la música del grup, de manera que trascendim la paraula com a eina de comunicació per sincronitzar-nos i ampliar el territori i l’experiència comunicativa.

La persona facilitadora de l’activitat proposa jocs i exercicis establint uns codis que el grup segueix, implementa, i fa créixer. Cada membre de l’equip es responsabilitza de la seva actuació de manera que fa créixer l’experiència col·lectiva de pertinença.

En aquesta dinàmica de grup en equip reforcem el treball del lideratge a través de la música. Aprofundim en l’autoestima, l’escolta, la creativitat, la suma de forces, la coordinació, entre d’altres. En resum:

 • Comunicació: coordinació, escolta i tempos d’aprenentatge.
 • Lideratges i colideratges.
 • Canvis de rol.
* No són necessaris coneixements musicals per gaudir plenament de l’activitat.

Escape Room: escapem junts i juntes

De la mà dels amics de Bizarre us proposem fer un Escape Room per escapar-vos plegats de la rutina diària i gaudir amb l’equip d’una estona divertida, estimulant i plena de reptes per resoldre.

Al component emocionant de tenir 60 minuts per aconseguir sortir de l’habitació, volem sumar-hi la reflexió posterior sobre la vivència que hagueu tingut, a través del coaching i de la mirada sistèmica de l’equip.

El microcosmos viscut ens servirá de detonant per tenir elements molt rics per créixer com a equip.  Detectarem punts forts i aspectes que podem seguir ajustant que ens permetin millorar el nostre treball en equip.

Ens preguntarem com hem funcionat en relació, entre d’altres coses, a:

 • Comunicació: coordinació, escolta, tempos i processos de l’equip
 • Lideratges i colideratges.
 • Canvis de rol.
 • Presa de decisions.

Visual thinking: visualitzant-nos per descobrir noves possibilitats

El pensament visual és una competència innata en l’ésser humà. Es tracta simplement d’una forma d’organitzar els pensaments mitjançant imatges per tal de reflexionar, comunicar, dissenyar, documentar o resoldre un problema.

El Visual Thinking és una metodologia vivencial i lúdica que ens permet entrenar la nostra creativitat i, al mateix temps, descobrir noves solucions als reptes diaris, així com ens permet generar noves mirades per a nosaltres mateixos/es i els/les nostres companys/es d’equip.

A través dels recursos que ens ofereix aquesta eina, i l’acompanyament i expertesa de la Neus Benages, pretenem:

 • Optimitzar processos de treball.
 • Despertar el pensador i pensadora visual i creativa que duem a dins.
 • Treballar l’autoconeixement de persones/grup per enfortir l’equip.
 • Potenciar el treball creatiu en equip.

 


Vídeo

En aquest vídeo et mostrem un exemple d’activitat, en aquest cas amb un equip docent de Jesuïtes Educació.

La nostra experiència

Hem treballat aquestes línies amb:

Punts d’Informació Juvenil de Barcelona – Barcelona Activa – Ajuntament de Viladecans – Ajuntament de Mataró – Jesuïtes Educació – Escola Els Llorers – Associació Dinàmic – Fundació Adsis – Outback – Consolidar – Garbí Pere Vergés – Pequeño Sol (Mèxic) – Col·legi Natzaret – Fundació Èxit – Formació i Innovació, de Barcelona Activa – Ajuntament de Santa Perpètua de la Mogoda – Insitum – Talking Design – Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Vilavecchia – EGO – Diputació de Barcelona – MuOM

.

 Més informació a info@el-despertador.com


icona-llapisEt convidem a descobrir altres experiències outdoor i de teambuilding:

 

Deixa el teu comentari a continuació. T'informem que la informació que ens facilites serà tractada per El despertador, S. L., responsable del web, amb la finalitat de gestionar i publicar els comentaris del blog. La legitimació s’obté mitjançant el teu consentiment. Les dades no se cediran a tercers. Podràs exercir els teus drets a info@el-despertador.com

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.