Blog

Com puc crear feina?

CAST

La incertesa del mercat i la crisi a tots nivells que experimenten les nostres societats fan que cada dia sigui més difícil, no només consolidar-se en un lloc de treball, sinó el simple fet de trobar feina. La inestabilitat fa que ja no existeixi pràcticament una trajectòria en una mateixa organització o la definició clara dels passos a seguir per seguir evolucionant.

Cada cop el terreny de la previsió, de la predicció i de les lògiques racionals en la relació amb el mercat laboral s’està convertint en un exercici de ciència ficció que fa que en molts moments la desorientació i l’angoixa apareguin i s’apoderin del nostre camí. Ens sentim perduts i impotents veient com es van tancant portes sense tenir la certesa si les eleccions que estic fent em conduiran cap a les destinacions desitjades.

Davant aquest panorama crític i ple de boira hi ha, però, una font d’esperança: la creativitat a la que apel·lem per tirar endavant quan sembla que no hi ha més camins. La creativitat de les persones que, cansades d’esperar que alguna porta se’ls obri, decideixen crear i obrir la seva i projectar-hi tota la seva riquesa d’experiències, competències i visions.

El primer pas per crear feina és, doncs, reconèixer: què vull i puc oferir en el mercat?, detectant-hi les necessitats i la potencialitat de la meva oferta. Què m’agrada del meu projecte? Quant aposto per ell? Perquè si no ho faig jo, no ho pot fer ningú per a mi.

Només començant per aquí, per valorar el que tinc i vull oferir, apareixo amb una energia molt diferent del demanar, i començo a fer que el meu entorn (immediat i mediat) sigui un aliat que conspira cap al meu objectiu. Sigui per trobar (que no buscar) què del que m’ofereix el mercat em pot interessar, com per proposar una cosa nova.

Les pors, evidents quan implica escriure noves pàgines no escrites, m’ajuden (si les abraço) a mirar què he de tenir en compte per sostenir el meu pas: defineixo metes, plaços, objectius, visualitzo possibles escenaris de futur, incorporo aliances i redefineixo estratègies.

Crear feina és un procés diari que torna a començar. Per tant, és fonamental apropiar-nos de la nostra feina, del concepte treballar, des del nostre cor, des del que ens mou i apassiona, Només així farem del nostre projecte el millor possible: aprenent-lo amb esforç, amb cura, amb permís per no saber i trobar la resposta.

Els projectes no són bons o dolents, els fem bons o dolents nosaltres en funció de quant els estimem i apostem per ells.

.

Si et trobes en situació de cerca activa de feina, o estàs pensant en un canvi professional, en aquesta càpsula dedicada a ‘Com puc trobar feina?’ et donem algunes claus que et poden resultar d’utilitat. Amb la participació de: Marta Fusté (inserció laboral amb joves a Fundació Èxit), Kevin Moran (estudiant i treballador), Susana Castellón (en recerca de feina), Jordi Esqué (coach i orientador laboral a El despertador) i Fina Esteban (coordinadora tècnica de formació per a l’ocupació de Barcelona Activa).

 Escolta el podcast:

ens-preguntem_com-trobar-feina_el-despertador_podcast_radio

icona-training
 TALLERS O PROPOSTES:

Coaching per a emprenedors: emprèn en grup
No deixis per demà la feina que pots trobar avui
Com buscar feina i no morir en l’intent?
El teu minut de glòria
1,2,3…acció!
Fes dels teus hobbies la teva font d’ingressos
Vols emprendre un negoci? Entrena les teves competències
Abundància en temps de crisi
La crisi no pot ser un argument
Descobrint les ocupacions que m’interessen
Connectant amb el meu valor afegit
Com superar amb èxit l’entrevista de feina
Transforma les pors en reptes
Coaching per a la mobilitat
Sessions individuals

 ALTRES CONTINGUTS RELACIONATS:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *