Creativitat

Capítol 1: Sobre els començaments

L'Eixida

Albada a Erg Chebbi, Marroc. Mariona Rabasa

Programa sencer

Iniciem L’Eixida precisament parlant dels començaments, dels inicis. Alguns els escollim i hem de gestionar les expectatives que tenim. D’altres ens atropellen i posen a prova la nostra resiliència o gestió del canvi.  En aquest primer capítol parlarem amb dos convidats molt especials sobre el procés creatiu, coneixerem l’obra de Julia Cameron, reflexionarem sobre els tòpics que us fan més ràbia del fet de començar i descobrirem inicis de ficció.

La biografia: Julia Cameron

Ens endinsem en la vida i l’obra de Julia Cameron, escriptora, professora, periodista, artista, cineasta, dramaturga i compositora nord-americana. Les cites estan extretes del seu llibre The Artist’s Way , un best-seller internacional que ha inspirat, entre d’altres, el procés creatiu d’autores com Patricia Cornwell, Elizabeth Gilbert o el de la cantant Alicia Keys.

L'Àgora, amb Marta Masó i Roger Martínez

 Entrem a l’Àgora, la nostra secció d’entrevistes, per conèixer la Marta Masó i el Roger Martínez, dos exploradors del camí que recórre el pensament i l’emoció fins a trobar la paraula. Amb ells conversem sobre l’apassionant travessa de l’abstracció a la concreció, de les dificultats que tenim en qualsevol inici, de com sostenim la incertesa i gestionem les expectatives, de les exigències i les síndromes impostores… En definitiva, del canvi.

Pretext, una secció d'Elisabet Alguacil

L’Elisabet Alguacil, companya nostra, comunicadora audiovisual i periodista apassionada de l’art i la cultura, ens porta un pretext inspirador amb referències i ressonàncies culturals (siguin sèries, pelis, llibres, músiques… etc.).  En aquesta ocasió, parlem dels inicis de novel·les i de les ficcions que ens repten a plantejar-nos el concepte principi-final. 

El contestador dels tòpics

Hi ha una sèrie de tòpics que ens acompanyen i normalitzem que malgrat tinguin el seu sentit, a vegades, lluny d’inspirar-nos i impulsar-nos a realitzar-nos i assolir més felicitat, ens limiten.  Volem prendre consciència d’alguns d’ells i deconstruir-los en aquest espai.  Al primer programa, Rosa Galán ens comparteix el seu testimoni.

Una mirada endins

Tot inici és un viatge cap a la nostra essència, cap allò innombrable que respira més enllà de la definició, de l’etiqueta. Tenim la possibilitat de ser i connectar amb el contingut més enllà del continent que ens emmarca. Quan el contingut emergeix amb suficient força l’inici s’esdevé per decantació […] . Gaudeix i relaxa’t amb el nostre espai poètic ‘Una mirada endins’.

Volem donar les gràcies a:

La Marta Masó, el Roger Martínez i la Rosa Galán.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *