Uncategorized @ca

Taller de tècniques d’intervenció social a Villaflores (Chiapas)

CAST

El cap deP1080614 setmana del 27 i 28 de setembre vàrem tenir el plaer d’acompanyar les/els estudiants (la majoria de Treball Social) en el 5è mòdul del diplomat en Prevenció de violència de gènere al Centre Universitari Mesoamericà de Villaflores.

En una regió de Chiapas encara molt impregnada pels models tradicionalistes masclistes i reaccionària amb el paper de la dona,  Jumaltik Equidad Sur  està desenvolupant una tasca molt bona de sensibilització, reaprenentatge de rols i valors i apoderament per tal que aquests/es joves i dones puguin seguir multiplicant a altres zones de la regió els aprenentatges amb les seves intervencions i generar una xarxa ciutadana de prevenció de violència de gènere.

L’objectiu que teníem era facilitar-los eines d’intervenció social que els puguin servir tant pel seu desenvolupament professional com personal. Aquestes eines, com sempre fem des d’El despertador, ja que forma part de la nostra aposta metodològica, partien de dinàmiques vivencials lúdiques i participatives.

En aquest cas el taller va consistir en reflexionar i vivenciar què és imprescindible per poder volar i de quina manera podem acompanyar a les persones a emprendre el vol. Vàrem treballar conceptes com l’autoestima (la confiança), el compromís amb el somni i la creativitat, com a claus fonamentals per desplegar les ales i volar.

I per culminar, dos dies després, res millor que una acció lúdica a través de minitallers diferents per reflexionar sobre equitat de gènere, respecte, por al canvi, etc i sensibilitzar a més de 60 estudiants de la universitat de Villaflores.

Va ser un plaer veure com s’implicaven amb entusiasme fins al fons en cada proposta, generant transformacions increïbles en si mateixes/os i en els/les altres. Fins al punt que el taller enlloc d’una hora va durar 2 hores i mitja.

Realment, aquests tres dies podem dir que junts/es hem pogut volar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *