General

Taller de tècniques d’intervenció social a Villaflores (Chiapas)

CAST

El cap deP1080614 setmana del 27 i 28 de setembre vàrem tenir el plaer d’acompanyar les/els estudiants (la majoria de Treball Social) en el 5è mòdul del diplomat en Prevenció de violència de gènere al Centre Universitari Mesoamericà de Villaflores.

En una regió de Chiapas encara molt impregnada pels models tradicionalistes masclistes i reaccionària amb el paper de la dona,  Jumaltik Equidad Sur  està desenvolupant una tasca molt bona de sensibilització, reaprenentatge de rols i valors i apoderament per tal que aquests/es joves i dones puguin seguir multiplicant a altres zones de la regió els aprenentatges amb les seves intervencions i generar una xarxa ciutadana de prevenció de violència de gènere.

L’objectiu que teníem era facilitar-los eines d’intervenció social que els puguin servir tant pel seu desenvolupament professional com personal. Aquestes eines, com sempre fem des d’El despertador, ja que forma part de la nostra aposta metodològica, partien de dinàmiques vivencials lúdiques i participatives.

En aquest cas el taller va consistir en reflexionar i vivenciar què és imprescindible per poder volar i de quina manera podem acompanyar a les persones a emprendre el vol. Vàrem treballar conceptes com l’autoestima (la confiança), el compromís amb el somni i la creativitat, com a claus fonamentals per desplegar les ales i volar.

I per culminar, dos dies després, res millor que una acció lúdica a través de minitallers diferents per reflexionar sobre equitat de gènere, respecte, por al canvi, etc i sensibilitzar a més de 60 estudiants de la universitat de Villaflores.

Va ser un plaer veure com s’implicaven amb entusiasme fins al fons en cada proposta, generant transformacions increïbles en si mateixes/os i en els/les altres. Fins al punt que el taller enlloc d’una hora va durar 2 hores i mitja.

Realment, aquests tres dies podem dir que junts/es hem pogut volar!

Deixa el teu comentari a continuació. T'informem que la informació que ens facilites serà tractada per El despertador, S. L., responsable del web, amb la finalitat de gestionar i publicar els comentaris del blog. La legitimació s’obté mitjançant el teu consentiment. Les dades no se cediran a tercers. Podràs exercir els teus drets a info@el-despertador.com

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.