Activitat

Taller d’edició artesanal de llibres il·lustrats

CAST

A par2015011911282_imagen_webtir d’aquest dissabte 14 de febrer comença a la llibreria La Central del Raval una nova edició d’una proposta molt interessant liderada per la il·lustradora i dissenyadora Julia Pelletier en què hi col·laborem amb la participació d’en Mauro Cavaller

L’objectiu d’aquest curs és desenvolupar un treball personal que tindrà forma de llibre il·lustrat on la imatge serà protagonista (llibre d’artista, llibre-objecte, llibre de colors, llibre-joc, còmic, poesia visual, etc.)

Cada participant donarà forma al seu propi llibre en 2 o 3 dimensions amb tota la llibertat per acostar plàsticament al medi i l’objecte que voleu.

Intentarem allunyar-nos de la idea del llibre convencional i catalogat per crear alguna cosa atípic, jugant a crear recursos on contingut i continent estiguin lligats, sent coherents i sorprenents.

Aquest taller ens permetrà assolir la realització d’un llibre auto-editat amb el plaer de tornar a utilitzar les mans per crear alguna cosa.

Aquest espai al qual et convidem és, en definitiva, un laboratori d’idees, intercanvis i aprenentatges.

El taller consta de 10 classes de 4 hores repartides en dos blocs:

A la primera part del curs (3 sessions) el participant rebrà un primer contacte teòric alhora que realitzarà un primer exercici d’aproximació. Entrem en contacte amb els interessos, preferències i capacitat creativa de cadascú.

Durant la segona part (7 sessions) cadascun realitzarà el seu propi llibre.

Julia Pelletier supervisarà la coherència i qualitat dels treballs realitzats, tant en el seu aspecte purament conceptual com en el  format, intentant portar al participant cap a nous camins.
Gràcies a la intervenció de 2 professionals experts en els llibres d’artistes, l’enquadernació i el coaching podrem concretar el treball amb ulls nous i així dedicar tots els esforços a trobar la millor manera de materialitzar la idea original en el nostre llibre il·lustrat.Els treballs acabats estaran exposats en els aparadors de la Central a fi de retre-li un homenatge i poder compartir-los amb el públic.

Facilita i coordina

Julia Pelletier
Graduada amb Honors en disseny tèxtil, especialitzada en serigrafia per l’Ecole Nationale Supérieure des Arts appliques et des Métiers d’Art de París el 1997 i la Central Saint Martins College de Londres. Dissenya i estampa teixits i papers, alhora continua amb la seva tasca com a il·lustradora i dibuixant de: papers pintats, publicacions per premsa, llibres i projectes artístics.
Des de 2005 coordina el Festival Internacional de Llibres Il·lustrats “Com pedro per casa meva” en col·laboració amb La Central del Raval i porta des de fa més de 20 anys diverses experiències com a docent tant per a nens i adults en museus europeus, escoles i fundacions.
http://www.comopedropormicasa.org / http://juliapelletier.wordpress.com

Convidats

Mauro Cavaller Rodón
Llicenciat en Filosofia i DEA en Antropologia, desenvolupa la seva activitat professional en el món editorial des de 2004. Amb l’ànim d’introduir una nova mirada al treball sobre originals, es forma com a Coach a l’Institut Gestalt de Barcelona. Des de 2008 acompanya escriptors en el desenvolupament del seu projecte creatiu.
mauro@el-despertador.com

Ximena Pérez Grobet
Artista gràfica nascuda a Mèxic, edita des de 1994 els seus propis llibres d’artista per al seu segell editorial NowhereMan Press, així com encàrrecs per a altres editorials i artistes. Ha exposat la seva obra a Mèxic, EUA, Anglaterra, Espanya i Barcelona, on resideix actualment.* Els dissabtes del 14 de febrer al 25 d’abril, 10: 30h-14: 30h a la Central del Raval
* Inscripcions: academia@lacentral.com
* Preu: 300 euros

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *