Activitat

Practicant el #netcoaching! Si fas coses… passen coses!

20160412_Netcoaching_BarcelonaActiva41

Netcoaching és un terme que sorgeix de fusionar els conceptes de networking i coaching. Posar-lo en pràctica és d’allò més efectiu si el que busquem és connectar-nos amb les nostres motivacions més  autèntiques -aquelles que ens endollen amb els nostres desitjos més profunds- i, a més, ens ajudem d’una xarxa de contactes per avançar cap als nostres objectius.

Això és el que va succeir el passat dimarts 12 d’abril, en el marc de la jornada especial de ‘Networking en clau de coaching’, organitzada per Barcelona Activa, amb motiu de la celebració del primer any de vida del servei de coaching laboral. L’acte va comptar amb la participació d’uns 70 joves i va ser una oportunitat per fer balanç d’aquest servei que l’Anna Soriano i el Jordi Esqué, de l’equip d’El despertador, faciliten a Barcelona Activa i als diferents Punts d’Informació Juvenil de Barcelona (PIJs).

20160412_Netcoaching_BarcelonaActiva7

L’Anna i el Jordi, conductors de l’acte, van fer una aproximació al coaching a través de la metàfora d’un caminant que vol arribar a agafar una bandera seguint una ruta; abans d’arribar a aquesta bandera, però, ha de recórrer i assolir diferents fites del camí que l’aproximin a l’objectiu, incorporant una brúixola, un mapa, una motxilla i una cantimplora plena d’energia per tenir més recursos i garanties d’arribar-hi. En aquesta primera part, la Nadine, el Borja, la Gala i el Marcos, exparticipants del servei de coaching laboral, varen compartir la seva experiència. Obrir la mirada, creure en un mateix, descobrir competències i posar-les en valor, prendre decisions amb consciència, etc, van ser algunes de les seves conclusions.

20160412_Netcoaching_BarcelonaActiva29Tot seguit va ser el moment del diàleg amb les empreses. La Núria Rexach, responsable de Selecció de Cuatrecasas, Gonçalves Pereira, i el director del Grup Flaix, Xavier Bermúdez, varen compartir la visió de les empreses quan fan un procés de selecció de personal: què valoren dels candidats, i què els aporta incorporar professionals joves? També vam comptar amb el testimoni de l’emprenedor Roc Massaguer, que en el seu blog es defineix com a ‘periodista convertit a Youtuber que puja vídeos sobre videojocs’, creador d’Outconsumer. En Roc va explicar el camí que va fer per arribar a fer del seu hobbie una feina.

20160412_Netcoaching_BarcelonaActiva18I va arribar el moment de revisar la motxilla. Tots els assistents van dedicar-se una estona per destacar aquelles competències que havien posat en pràctica en diferents ocasions, per després compartir-les amb els companys de seient, connectant-se amb la seva abundància. Després d’aquest moment de valoració, la sala es va convertir en una discoteca amb l’objectiu de lligar, de ‘tirar la canya’ i ampliar la xarxa de contactes en una dinàmica anomenada Molapop, el mercat del meu valor afegit. Aquest va ser un moment de networking i intercanvi molt enriquidor, ja que es va crear un espai on compartir aquelles coses que se’m donen bé i vull oferir, i aquelles coses que cerco per incorporar a la meva motxilla. Un cop finalitzat l’acte, i després de fer una foto de família, molts joves van seguir intercanviant informació i fent networking. I és que, com diu en Jordi Esqué: si fas coses, passen coses! I ahir en van passar moltes! 😉

20160412_Netcoaching_BarcelonaActiva55

Si vols conèixer el servei de coaching laboral consulta aquesta informació i apunta’t als diferents grups que posarem en marxa els propers dies i setmanes.

Us deixem amb un resum de la sessió en format fotogràfic, perquè les imatges parlen per si soles:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *