Blog

El despertador assumeix la direcció de l’Institut d’Ecologia Emocional, a nivell estatal, creat per Jaume Soler i Mercè Conangla

CAST

L’Institut Internacional d’Ecologia Emocional atorga la llicència a El despertador, que es converteix en l’entitat gestora al territori espanyol.

Barcelona, 26 d’abril de 2021

D’esquerra a dreta: Jordi Muñoz, Anna Soriano, Mercè Conangla i Jaume Soler.

Després d’onze anys de trajectòria es presenta un nou repte per a l’equip d’El despertador que, els propers dies assumirà la direcció de l’Institut d’Ecologia Emocional a nivell estatal.

“Ens felicitem per comunicar-vos que es crea
l’Institut Internacional d’Ecologia Emocional, i hem pres la decisió
de confiar la direcció de la delegació a Espanya
a l’Anna Soriano i el Jordi Muñoz, codirectors d’El despertador”
Mercè Conangla

Amb aquesta decisió l’Institut d’Ecologia Emocional amplia el seu radi d’actuació a tot el territori espanyol. Es tracta d’un acord que s’ha pres en un moment de canvi per a l’Institut d’Ecologia Emocional, el qual amplia la seva influència gràcies al procés d’internacionalització que està vivint. Així ens ho explica Mercè Conangla, cofundadora de l’Institut.

“Ens felicitem per comunicar-vos que es crea l’Institut Internacional d’Ecologia Emocional que lidera Dulce Camarillo, i també es crea l’Institut Digital liderat per Carmen Sandoval. Hem pres la decisió de confiar la direcció de la delegació a Espanya a l’Anna Soriano i al Jordi Muñoz, codirectors d’El despertador”.

Jaume Soler i Mercè Conangla són cocreadors del model Ecologia Emocional (2002) i de la Fundació que porta el seu nom, que va néixer l’any 1996 per promoure l’autoconeixement, la gestió emocional i el treball amb valors. Amb aquest pas, la Fundació Ecologia Emocional es manté com a casa-mare, sent un focus de reflexió, investigació, inspiració i lloc de referència. Aquesta decisió permetrà que, tant en Jaume com la Mercè, puguin “enfocar-se en la tasca social i de recerca que desenvolupem a través de la Fundació Ecologia Emocional: l’Institut de Creixement Personal, de Recerca i Bondat en Acció”, assegura la fundadora de l’Institut.

Un vincle creatiu, amorós, pacífic i autònom

“És un honor i una responsabilitat molt gran seguir fent créixer aquest model, liderar l’IEE arreu del territori espanyol, i que persones referents com la Mercè i en Jaume ens facin confiança perquè això sigui possible” comenta en Jordi Muñoz, il·lusionat amb el repte.

Mercè Conangla a la presentació del Màster el 2018, amb Anna Soriano
Mercè Conangla i Anna Soriano a La Casa del Llibre, presentant l’edició del Màster en EE el 2018.

En la mateixa línia que el seu soci, per a l’Anna també és una “confirmació de que la nostra trajectòria d’aquests onze anys ha anat consolidant-se i deixant petjada, i que ha permès que els creadors del model dipositin la seva confiança en una organització propera, honesta i alineada amb els seus valors”.

Anna Soriano i Jordi Muñoz codirigeixen El despertador, entitat que des del 2010 acompanya les persones i organitzacions en la gestió emocional i del canvi, l’autoconeixement i el desenvolupament competencial.

Justament l’any que naixia l’Institut d’Ecologia Emocional també ho feia El despertador, coaching i recreació personal. El 2014 l’Anna Soriano, psicòloga formada en ecologia emocional a l’IEE, va entrar a compartir la direcció de l’entitat amb en Jordi Muñoz, coach i recreador personal. Va ser llavors quan l’organització va incorporar aquest model a la seva línia d’intervenció.

En Jaume i la Mercè s’han mostrat molt contents amb l’entesa pel vincle que ja tenien amb l’Anna. Així ho assenyala la Mercè quan recorda que “l’Anna va ser una de les graduades de la primera promoció del Màster en Ecologia Emocional i des de llavors ha estat vinculada al projecte social de la Fundació i a l’Institut, essent una de les professores del nostre Màster punteres. I, a més, el Jordi és una persona amb una gran sensibilitat, iniciativa, capacitat de treball, visió… Ens agrada moltíssim aquesta manera de fer i ser tan sintonitzada als valors del nostre model”.

Gestió emocional ecològica i despertadora, mirada i valors en sintonia

Són molts els punts en comú que tenen totes dues organitzacions. Un dels més destacables és l’aposta per aprendre fent, a partir de models totalment pràctics, basats en l’experiència del dia a dia, “que és la que permet posar en joc la nostra responsabilitat, llibertat i coherència interna”.

“Coincidim en el compromís amb el benestar
de les persones i compartim aquesta mirada social
i aquest esperit i vocació de servei”
Jordi Muñoz

Imatge d’un team building d’El despertador

L’Anna reflexiona sobre la mirada i la sintonia compartides, en la manera de fer i ser. “Tant El despertador com l’Institut d’Ecologia Emocional, posem el centre en la persona i el seu autolideratge. Acompanyem les persones a descobrir tot el seu potencial latent, que visquin les relacions de manera autèntica i es relacionin amb el món sentint-se cocreadores d’allò que fem i som”.

En Jordi també destaca el compromís compartit amb el benestar de les persones i “la mirada social i l’esperit i vocació de servei. Valors com la cura, la confiança, la generositat, el respecte pel procés i desenvolupament únic i intransferible de cada persona i el seu món emocional. La humilitat i la convicció que l’amor és el camí per transformar”.

Nous reptes i oportunitats

“Aquesta aliança permetrà a El despertador
acompanyar més persones i organitzacions
en el seu autolideratge i benestar emocional”
Anna Soriano

Imatge d'una de les activitats online realitzades al llarg de 2020
Imatge d’una de les activitats online realitzades al llarg de 2020

Malgrat l’excepcionalitat de l’any, al llarg de 2020 El despertador ha pogut acompanyar més de 4.000 persones a través de prop de 250 accions formatives, en un període complex per a tothom. Fer aquest pas després d’un temps de remar a contracorrent és un impuls que dibuixa un nou horitzó.

Així ho reconeixen tant l’Anna com en Jordi, “aquesta aliança permetrà a El despertador acompanyar més persones i organitzacions en el seu autolideratge i benestar emocional, a la vegada que convertir-se en un altaveu per donar a conèixer les idees força i les metàfores de l’Ecologia Emocional arreu del territori espanyol”.

Aquest repte “ens portarà a descobrir nous paisatges. Per començar, gestionar el Màster en Ecologia Emocional a nivell nacional, això vol dir que, a través d’aquesta formació podrem acompanyar persones des d’aquesta mirada, així com també a les organitzacions i comunitats educatives, deixant l’empremta de l’Ecologia Emocional, i enriquint-lo amb el nostre bagatge”, conclou en Jordi.

Anna Soriano i Mercè Conangla, presentació de la nova etapa de l’Institut d’Ecologia Emocional

Per presentar aquest nou repte i compromís amb l’IEE a la comunitat despertadora, us compartim aquesta conversa de l’Anna Soriano amb Mercè Conangla sobre el model d’Ecologia Emocional i els reptes que es presenten amb aquesta nova aliança.

Trobaràs més informació sobre la mirada despertadora i l’Ecologia Emocional en aquest enllaç.
Si vols estar al dia de l’actualitat d’El despertador subscriu-te al butlletí i rebràs les novetats de cada mes al teu correu electrònic.

1 reply »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *