Activitat

Eines de gestió d’equips

Programa formatiu per a persones que lideren i acompanyen equips

CAST

Una organització, com tot sistema articulat en un mateix paraigües i propòsit, però format per persones diverses amb realitats, mirades, recursos i equipatges personals i formatius diferents, és un ens complex (amb un munt de variables) i dinàmic (en constant transformació) que requereix una constant lectura i adaptació. Són molts els aspectes, per tant, a gestionar quan acompanyem en el benestar i desenvolupament dels equips.

Hi ha 6 claus o elements imprescindibles que faciliten el seu funcionament que són l’eix temàtic a partir del qual hem organitzat un programa online de formació de gran utilitat i adaptat a la teva realitat.

Seran 6 sessions en grup de 2 hores durant 3 mesos i 2 tutories personalitzades al llarg del curs. Facilitarem els continguts combinant diferents tipus de formats: conversa en grup petit, propostes d’activitat entre sessions, seguiment, i espais de tutoria individual. Ho farem en grups reduïts, per poder fer una atenció personalitzada. 

El fet de fer-ho en grup facilita: poder nodrir-nos de realitats i mirades diferents, ocupar una 3a posició d’observació davant situacions amb les quals ressonem i, fins i tot, fer sinergies i networking.

Serà un itinerari conversacional vivencial i participatiu dissenyat a mida de les cerques de les persones participants. Amb el doble objectiu de despertar l’autoconfiança, l’autoconeixement, el potencial i la motivació per després prendre consciència dels recursos que pots utilitzar i adaptar-ho al perfil de les persones a qui acompanyes.

Començarem amb un autodiagnòstic per poder identificar quins són els teus punts forts i quins aspectes vols reforçar del teu lideratge per anar-los desenvolupant amb un pla d’acció personalitzat on desenvoluparàs microobjectius entre sessió i sessió.

PROGRAMA DETALLAT

Les 6 C o claus per gestionar els equips que volem despertar són:

1. Connexió

Són els fonaments sobre els quals poden créixer les altres i per tant construir realment un equip:

 • Connectant amb el que ens mou, amb el sentit i amb el propòsit superior que ens uneix. Sumant valors per crear coherència interna i externa. 
 • Generant contextos per connectar amb la motivació i amb el sentir (les emocions) de les persones.
 • Conversant: comprenent les demandes de fons i actualitzant (F5) per assegurar l’alineació entre el sentit particular amb el propòsit global.

2. Confiança

Confiar no és un verb que es declini a la vida de forma immediata, requereix un procés. De la seva mà podem accedir a desenvolupar el potencial latent d’un equip d’alt rendiment.

 •  Fomentant un canal apreciatiu de reconeixement.
 • Transformant creences limitants a possibilitadores: de la interferència a la possibilitat.
 • Motivant una actitud que potencia l’aprenentatge i el poder de la vulnerabilitat.

3. Comunicació

És el canal pel qual circula tota l’energia disponible. En funció de com es vehiculi pot generar possibilitats o resistències, propostes o queixes, benestar o incomoditats.

 • Desplegant una comunicació afectiva i efectiva des de l’assertivitat.
 • Creixent amb feedbacks de qualitat.
 • Facilitat canals de comunicació adequats per cada moment i un ús ecològic i eficaç de les reunions.

4. Coimplicació

Com qualsevol trencaclosques, una organització està formada per un munt de peces que es necessiten les unes a les altres perquè tot vagi a l’una i assolir els objectius plantejats.

 • Les disposicions per a un lideratge conscient: els carrils de la guia i de la cura.
 • Promovent la interdependència i el treball col·laboratiu: com facilitar el tenir una visió global i sentir que es treballa en xarxa.
 • Potenciant 3C més: la coordinació, la corresponsabilitat i el colideratge.

5. Creativitat

Una competència que és clau per gestionar d’aquest context volàtil, incert, complex i ambigu (VICA) en el que naveguem i han de dansar les organitzacions i els seus equips.

 • Parant per prendre consciència i avaluar. No per córrer més avancem més.
 • Sortint dels bucles, trencant inèrcies, barreres pròpies i externes per descobrir noves possibilitats, nous espais, noves eines.
 • Creant noves fórmules: (Proactivitat + Resiliència) * Capacitat d’Aprenentatge = Innovació

6. Cohesió

Com a resultat i últim pas d’aquest viatge que obre les portes al benestar i rendiment en la gestió dels equips a les organitzacions, acabarem amb una última C. Una de les més anhelades: no només entre membres de l’organització sinó amb la mateixa cultura organitzativa.

 • Integrant les diversitats i acompassant els tempos: el clima necessari per créixer.
 • Impulsant compromís i sentiment de pertinença.
 • Cooperant (i no rivalitzant) per anar més lluny

DADES BÀSIQUES

Sou una organització?

També podem adaptar la proposta si voleu treballar eines de lideratge i gestió d'equips amb les persones que lideren els diferents equips o àrees de la vostra organització

INSCRIPCIONS

EINES DE GESTIÓ D'EQUIPS

450*
 • 400€ si t'apuntes abans del 31 de juliol

Si necessites més informació escriu-nos a info@el-despertador.com.

Categories: Activitat

Tagged as:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *