a casa

Noves mirades: la forma oblidada de viure en parella (per Miquel Mas)

parella_Article2♫  Escolta la BSO d’aquest article

La nostra parella és el gran mestre que ens dóna la possibilitat d’aprendre a gestionar els nostres pensaments i emocions per reconèixer el que realment som. Ell/ella creix contínuament i nosaltres també creixem al seu costat. Tanmateix gestionar aquests canvis constants sovint resulta dificultós i en ocasions perdem la nostra pau i entrem en conflicte intern, en un diàleg negatiu que repercuteix en la forma en la qual ens dirigim a la parella i en la nostra salut física i emocional.

Les nostres expectatives de com hauria de comportar-se la nostra parella ens condicionen i per això ens resistim a acceptar el que percebem i és llavors quan emetem judicis condemnatoris cap a la parella, que encara que no s’expressin, són percebuts per ell/ella amb la nostra corporalitat, la nostra actitud, el nostre to de veu, les nostres paraules i els nostres gestos.

Tot el que mostrem expressa el que passa en el nostre interior. L’altre/a, en ocasions no ens comprèn, se sent sol/a i abandonat/ada emocionalment. La seva incomprensió ens sobta i aleshores ens distanciem més d’ell/a i entrem en un conflicte intern.

És la solució que donem al nostre estat emocional perquè culpem de la situació a la nostra parella. Acabem de projectar el nostre dolor per no sentir més dolor en nosaltres. Hem deixat de ser responsables de nosaltres mateixos i ens hem convertit en la víctima de la situació. És el moment de reflexionar per no saber com es generen aquests conflictes en la nostra ment i aprofitar per atendre aquestes necessitats emocionals internes que ens ajudin a tornar al nostre estat de pau.

Gràcies a les pràctiques i a la teva voluntat, podràs gestionar els teus pensaments i emocions, romanent més temps en el teu estat de pau interior, abandonant conscientment el conflicte i des d’aquest estat respondre proactivament a la teva parella mantenint el vincle emocional amorós la major part del temps.

L’entrenament es basa a fer-te conscient del teu sentir quan sorgeixi i resoldre-ho responsablement amb eines alliberadores en lloc de deixar-te portar per la reacció impulsiva d’atac cap a tu o cap a ell/a.

En el taller experimentarem una nova mirada a la parella i a nosaltres mateixos des de diferents vessants: des de la biologia, des de la fidelitat al clan familiar (transgeneracional), des dels mandats de l’inconscient col·lectiu, des dels aprenentatges i talents que ha vingut a practicar l’ànima i des de la influència de l’embaràs, part i infantesa.

Compartirem els problemes bàsics amb la parella, la projecció, el desig de ser especial i les expectatives perquè el nostre grau de comprensió ens ajudi a tornar al nostre benestar.


 En aquest podcast, descobrim quines són algunes claus que ens poden ajudar a trobar parella a través dels testimonis de la piscòloga i coach Gisela Oliva; Carlos Otero, executiu de màrketing digital; Judit March, psicoterapeuta; Nico Bobadilla, terapeuta Gestalt i Montse Iserte, psicòloga especialitzada en teràpia de parella i organitzadora de speed datings.

Ir a descargar

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *