amb mi

La crisi no pot ser un argument

CAST

Amb aquesta propostcrisi-no-pot-ser-argumenta volem aprofundir en una qüestió que ens sembla crucial: si el món és una construcció interpretativa nostra, quina és la funció de les nostres creences?

Hi ha qui s’aferra a la seguretat de les creences i hi ha qui s’atreveix a qüestionar-les per transformar el món. En el primer cas volem tenir raó, en el segon, en canvi, volem resoldre les situacions. Sí, malgrat la crisi, hem de ser capaços d’alinear-nos amb el nostre propòsit i avançar amb converses i aliances riques. Perquè la vida reclama ser viscuda amb intensitat.

Objectius:

  • Distingir entre realitat i món, entre els fets i les interpretacions.
  • Prendre consciència de l’abast de les meves creences.
  • Considerar l’acció com l’únic camí per conèixer el món i a mi mateix.
  • Practicar el repte que suposa viure les coses mateixes.

Per aconseguir els objectius proposats hem dissenyat una seqüència de continguts. Partint de la base que a tots juguem i ens agrada jugar: tenim reptes diaris i somnis que aspirem realitzar.

Tres etapes:

1. Entre vestidors: No sabem què hi ha allà fora, tot és especulació, por. Estic preparat? Ser conscient d’això, de les veus alienes em permetrà escoltar en algun moment que també tinc ganes de jugar. Què vull escoltar?

2. Saltem al terreny de joc: Decideixo apostar per sortir a jugar, atenc les meves ganes i començo a adonar-me que el món real és amb el que jo converso. Es fa tangible i redimensiono les coses. Em disposo a posar el millor de mi. Fins on em vull comprometre?

3. La victòria: Ja m’he apropiat del joc, del terreny de possibilitats i això em permet anar més enllà. Un joc que es va fent mentre jugo. Explorar possibilitats, aprendre nous límits i esprémer les meves capacitats en el camí per fer realitat els meus objectius. El vertader triomf no és des del sacrifici sinó des de la constància de l’enamorat. Quantes flors vols regalar-te?

Com assenyala George Bernard Shaw: «Les persones que avancen busquen les circumstàncies i si no les troben les creen”.

Més informació a info@el-despertador.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *