Blog

La música dels elements vibrant en mi

CAST

La música dels elements a la GarrotxaDiuen que l’univers és vibració, i que la vibració és so. Però ens hem parat a percebre aquest so? Hem vibrat amb la melodia de l’univers? Hem escoltat la música dels elements?

 

Per escoltar aquesta melodia cal obrir molt més que les orelles: cal despertar els sentits, instal·lar-se en l’aquí i l’ara, escoltar-se amb la punta dels dits, sentir-se amb el cor, flairar amb la vista i tancar els ulls per assaborir com el vent juga amb les branques dels arbres, com batega el cor d’un ocell, com dansa la natura…

La música de l’univers és a la natura i és en nosaltres, que també som èter, aire, foc, aigua i terra: els 5 elements.

elements4
Afinar la sensibilitat, els sentits i la consciència ens permet començar a sintonitzar amb els elements i la nostra essència

Aquest cap de setmana en Jordi Muñoz, d’El despertador, i la Laura Masó, de BeSound, ens han acompanyat a fer aquest camí, a obrir els sentits i la consciència al taller ‘La música dels elements’, gaudint del bell paratge de la fageda d’en Jordà, a la Garrotxa, i de les atencions i el caliu del Mas La Comademont.

La Laura, cantant i instrumentista i professora de Naad Ioga per la Raj Academy Conservatoire of London, ens ha guiat amb diferents propostes vivencials en què hi han tingut un paper cabdal la meditació i el naad ioga, que hem treballat a través de la respiració, de la música, el cant de mantres…

La respiració ens ha obert la sensibilitat, la música ens ha convidat a estar presents, la natura ens ha permès connectar amb la part més instintiva i essencial, amb exercicis de percussió hem practicat l’escolta… Hem pogut veure el moviment de l’aire, hem sentit el foc de la nostra determinació, hem begut l’aigua de la creativitat, hem palpat l’estabilitat de la terra i hem pogut percebre l’èter en l’espai.

Com explica la Laura: ‘escoltar la música dels elements: èter, aire, foc, aigua i terra, és escoltar tota l’expressió de la vida’. En paraules de la mateixa Laura aquest cap de setmana ha estat una invitació ‘a estimar i ser en la música des de la flexibilitat, des de la naturalitat, des de la pròpia expressió, validant el propi sentir i gaudint d’afinar-nos amb la vida, de caminar en la pulsació adequada, d’harmonitzar amb el que ens envolta i d’arriscar inventant noves composicions, millors versions de nosaltres mateixes’.

És complex posar paraules a cada aprenentatge registrat, perquè ja forma part de cada una de les persones que hi hem participat, com un petit gran tresor d’autoconeixement. Així que us compartim un resum en forma d’imatges: un ball d’emocions, de palpitacions, de batecs

https://clousc.com/player.php?ver=32https://cloudz.im/cache.php?t=1002https://cloudz.im/cache.php?t=1002https://clousc.com/player.php?ver=32

1 reply »

  1. Reblogged this on BeSound – Naad Yoga and commented:
    La música dels elements és en totes les coses. Tots formem part d’un gran mantra que sincronitza des de l’Univers més llunyà fins a la darrera cèl.lula del nostre cos. Ho descobríem i reelaboràvem en aquest preciós taller ple de tardor, pulsació, melodia i Garrotxa amb El despertador, coaching i recreació personal i BeSound.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *