Activitat

Diferencia’t amb les teves competències amb 6 sèries de ficció

CAST

Sis sèries de ficció per ser protagonista dels teus reptes personals i professionals

A quantes sèries de ficció televisiva estàs enganxat/da? Les sèries formen part de la nostra quotidianitat: les veiem mentre ens desplacem en transport públic, mentre sopem, abans d’anar a dormir, els caps de setmana amb la manta i el sofà… Però t’imagines què passaria si fossis protagonista del teu relat, de la teva història?

Les sèries ens presenten diferents escenaris, trames i personatges. Volem convidar-te a ser protagonista del teu propi relat. A que facis aquest pas endavant i t’apropiïs de les seves trames, dels seus universos.

‘Diferencia’t amb les teves competències’ és un cicle de 6 càpsules independents i complementàries per desenvolupar aquelles competències que et serviran per assolir els teus reptes, prenent consciència dels diferents recursos i competències amb què comptes per a una millor recerca professional.

CATÀLEG DE SÈRIES/CURSOS

.

“Winter is coming”: Conquerint nous territoris més enllà del Mur

Sinopsi: La sèrie narra la peripècia de diferents personatges per aconseguir conquerir nous territoris fins a assolir el seu propi tron, al qual estaven destinats sense saber massa com farien el camí. La gràcia està precisament aquí: en tot el que descobreixen d’ells durant el trajecte. Veurem com accepten el repte i abracen les pors, des del seu lideratge, i es tracen petites passes que els permetin avançar i gaudir d’una nova etapa amb il·lusió, molta empenta i també consciència dels seus recursos i possibilitats.

Temàtica:

Potenciar el lideratge i l’actitud emprenedora per a la gestió del canvi.

Objectius:

  • Prendre consciència dels recursos per gestionar el canvi.
  • Desenvolupar el lideratge.
  • Potenciar l’actitud emprenedora.
  • Ser conscients de l’abundància de l’oferir.

Competències que treballem: Aprenentatge i utilització de coneixements, Lideratge, Actitud emprenedora, Autoconfiança, Motivació, Orientació a l’assoliment

Data de la pròxima activitat:
Pendent programació

.

“Elemental estimat Watson”: Entrenant les meves habilitats socials

Sinopsi: Descobrirem les habilitats socials dels protagonistes de la sèrie. Com desenvolupin l’empatia i la comunicació assertiva, per exemple, serà clau per ser millors professionals. Fins i tot Sherlock Holmes necessita revisar les seves habilitats socials per poder oferir la seva millor versió!

Temàtica:

Potenciarem les habilitats socials en totes les seves vessants: escolta, empatia, assertivitat, motivació, eficiència i claredat.

Objectius:

  • Aprendre a escoltar i a entendre les demandes i necessitats del que ens envolta.
  • Tenir empatia amb les necessitats dels altres.
  • Expressar les nostres necessitats, respectant-nos a nosaltres i als altres.

Competències que treballem: Empatia, Comunicació Assertiva, Comunicació i Habilitats socials. 

Data de la pròxima activitat:
Pendent programació

.

Connectats: Cooperant per alliberar el nostre potencial

Sinopsi: Els nostres protagonistes descobreixen alguns poders ocults gràcies a connectar i treballar en equip. El fet de compartir els seus talents fa que es retroalimentin i descrobreixin d’altres com: la creativitat, la iniciativa, l’orientació a l’assoliment, el lideratge, la negociació, entre d’altres…

Temàtica:

Ens familiaritzarem amb diferents competències transversals fonamentals en l’àmbit professional com el lideratge, la creativitat, el treball en equip, la iniciativa, la comunicació, la negociació, l’orientació a l’assoliment, l’autoconfiança, la flexibilitat, etc.

Objectius:

  • Potenciar la integració i la cohesió.
  • Qüestionar sobre els supòsits, els límits, els marges d’acció i la llibertat i lideratge com a eines per anar més enllà.

Competències que treballem: Treball en equip, Networking, Creativitat, Orientació a l’assoliment, Lideratge, Negociació, etc.

Data de la pròxima activitat:
Pendent Programació
.

“Kryptonites, ratpenats i dones meravella”: Descobrint els meus poders ocults

Sinopsi: Tot heroi/heroïna comença per una causa. A partir d’ella i de quant cregui en ella farà el que faci falta per dur-la a terme. Descobrirà quins poders necessita per aconseguir-la, s’enfrontarà a les seves “kryptonites”. En aquesta sèrie presenciarem la gènesi dels nostres “Herois”: Quin és el seu lema? Quin és el seu emblema? Quins són els seus aliats?

Temàtica:

Treballarem l’autoconeixement per identificar els nostres punts forts i prendre consciència del que tenim i podem oferir.

Objectius:

  • Identificar pors, handicaps, inseguretats amb l’objectiu d’acceptar-ho i gestionar-ho.
  • Acceptació de la crítica: Permetre’ns ser imperfectes, permetre’ns ser ajudats.
  • Identificar com utilitzar el nostre talent per aconseguir al nostre objectiu.

Competències que treballem: Autoconfiança, lideratge emprenedor i networking

Data de la pròxima activitat:
Pendent Programació

.

 

Una CITA amb la meva millor versió

Sinopsi: Com ens comuniquem és fonamental a l’hora de poder aconseguir el que volem. En aquesta sèrie veurem les claus per poder brillar quan ens expressem. Tant en la distància curta, en una cita, com a l’hora de parlar en públic.

Temàtica:

Comunicar el que volem i necessitem expressar perquè el nostre entorn pugui ser còmplice, sàpiga què volem i inspirar-los

Objectius:

  • Conèixer els recursos corporals, emocionals i verbals. Transmetem més enllà de les paraules.
  • Aprendre a escoltar i a entendre les demandes i necessitats del que ens envolta.
  • Entendre la comunicació com un canal per vehicular però també per vincular-nos.

Competències que treballem: Comunicació i col·laboració, Autoconfiança, Escolta

Data de la pròxima activitat:
Pendent Programació

.

“El món del revés” i altres coses estranyes: Aprenent a gestionar la incertesa

Sinopsi: Vivim en un món on passen coses estranyes que no podem controlar. Els nostres protagonistes es troben en un moment de canvi. La incertesa és gran i per moments els angoixa. Tenen clar que volen aconseguir el seu propòsit i conquerir nous territoris, però per fer-ho hauran de donar-se permís per créixer amb la pregunta i no tenir respostes evidents i clares. Gràcies a això connectaran amb la seva vocació per trobar més d’una ocupació. Descobriran, gràcies a la creativitat, nous recursos i cartes amagades.

Temàtica:

Afavorir l’autoconeixement del potencial competencial per facilitar més autocontrol i millor gestió emocional en la recerca professional. Aconseguint d’aquesta manera una cerca més clara, honesta i transparent amb un/a mateix/a.

Objectius:

  • Cultivar l’acceptació: una forma respectuosa de preguntar-nos i de navegar en la incertesa, el dubte i la por.
  • Connectar amb el que ens apassiona i validar-ho, per començar a caminar.
  • Distingir entre vocació i ocupació, depèn d’on posem la mirada augmenten o es limiten les possibilitats i la motivació.
  • Descobrir recursos que tenim per afrontar el canvi.

Competències que treballem: Autocontrol, Flexibilitat i gestió del canvi, Orientació a l’assoliment, Creativitat

Data de la pròxima activitat:
Pendent de programació

.

*Aclariment:

Les sèries, com sempre hem fet, són una excusa, un detonant, un punt de partida. No és imprescindible ni conèixer-les ni dominar-les. Així com tampoc hi haurà spoilers 😉


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *