Activitat

Visual thinking per a solucions creatives

CAST

El pensament visual i les seves eines proposen, de forma senzilla i intuïtiva, diferents maneres d’organitzar idees gràficament, entendre situacions i reflexionar, de manera que ens poden ajudar a comunicar, prendre decisions o resoldre un problema, circumstàncies que sovint s’esdevenen en el si dels equips de professionals en les organitzacions i empreses.

.

Treballant amb imatges i conceptes clau afavorim el diàleg entre els dos hemisferis del cervell (el racional i analític amb l’intuitiu i creatiu). Aquest diàleg ens facilita arribar a llocs nous i trobar noves mirades i solucions als diferents reptes que se’ns presenten.

.

Proposta

El Visual Thinking és una metodologia vivencial i lúdica que ens permet entrenar la nostra creativitat i, al mateix temps, descobrir noves solucions als reptes diaris. També ens permet generar noves mirades per a nosaltres mateixos/es i els/les nostres companys/es d’equip.

La proposta s’ajusta a les necessitats de les persones que integren el grup o l’equip que vol potenciar aquestes eines per al desenvolupament de la seva feina. Algunes de les propostes que hem treballat estan enfocades al:

 • Disseny de projectes: visualitzant en equip.
 • Conèixer les bases del pensament visual per incorporar eines a la pràctica professional.
 • Treballar des del pensament visual i els mapes mentals: organitzar, connectar i presentar idees.
 • Facilitació gràfica per a la gestió de persones.

.

Objectius

 • Optimitzar processos de treball.
 • Simplificar processos de reflexió.
 • Estructurar continguts.
 • Promoure la cocreació.
 • Facilitar la comunicació de discursos complexos.
 • Despertar el pensador i pensadora visual i creativa que duem a dins.
 • Potenciar el treball creatiu en equip.

.

La metodologia

La metodologia de treball és molt pràctica. A partir de la conceptualització del pensament visual, les seves principals eines i usos, anem exercitant sobre el paper.

Treballarem el nostre propi vocabulari visual per tenir-lo a mà sempre que ens faci falta.

.

Perfil de la formadora

Neus Benages

Cofundadora de GROK Visual Thinking, compta amb àmplia experiència en facilitació de formacions a la Universitat Ramon Llull, a Barcelona Activa i altres espais i centres.

Dissenyadora, facilitadora gràfica i orientadora laboral amb eines de visual thinking. Col·laboradora habitual d’El despertador.

“Dissenyo i facilito processos de creixement personal i presa de decisions tant a nivell personal com d’equips mitjançant dibuixos, fletxes i colors”.

 

.

Consulta la proposta formativa que treballem amb les organitzacions

Posa’t en contacte amb nosaltres i escriu-nos a info@el-despertador.com.Si vols estar al dia de l’actualitat d’El despertador subscriu-te al butlletí
i rebràs les novetats de cada mes al teu correu electrònic.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *