a la feina

Gestió de la diversitat a les organitzacions

CAST

En els temps que vivim, en què es fomenta l’aversió envers allò diferent des de molts estaments de la societat, és de gran importància generar espais de treball i de diàleg dins de les organitzacions per avançar cap a la igualtat i viure la diversitat com una oportunitat i un fet enriquidor, tot fomentant la integració i la inclusió de la complexitat i riquesa de les persones, pensaments i idees.

.

Proposem un recorregut molt dinàmic, participatiu i lúdic, en què generem un espai i un temps per aprofundir en la matèria dividit en 2 blocs diferenciats:

1) A la primera part convidem les persones a viure la importància de la integració, de la igualtat i la diversitat en la pròpia pell a partir de dinàmiques que faciliten la reflexió conjunta, tot establint paral·lelismes entre allò que experimentem i la realitat social del nostre context actual. Algunes de les dinàmiques que treballem permeten aprofundir els següents aspectes i assolir diferents objectius:

    • La cursa del privilegi, amb l’objectiu de generar empatia davant el recorregut de vida i les experiències d’altres persones, permet guanyar consciència sobre els privilegis i els obstacles que hem tingut i adonar-nos de quines són les conseqüències en l’àmbit laboral.
    • Qui va primer?, que ens permet reflexionar sobre la discriminació que fem entre homes i dones, analitzar quin imaginari social existeix i com influeixen en les nostres relacions, amb l’objectiu de repensar els prejudicis de gènere que arrosseguem i com impacten en la vida diària i en la nostra feina.

2) A la segona part copsem, també de forma molt dinàmica i participativa, experiències i propostes de futur.

    • A la dinàmica El filtre de les bones pràctiques obrim un espai per compartir grupalment pràctiques que s’estan duent a terme per afavorir la gestió de la diversitat a l’empresa, i reflexionem sobre quines es podrien implementar.
    • Tanquem la sessió amb una taula de diàleg per recollir conclusions i plantejaments de futur, i elaborem un informe final de conclusions.

.


Consulta la proposta formativa que treballem amb les organitzacions

Posa’t en contacte amb nosaltres i escriu-nos a info@el-despertador.com.Si vols estar al dia de l’actualitat d’El despertador subscriu-te al butlletí
i rebràs les novetats de cada mes al teu correu electrònic.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *