Activitat

Visual thinking per a la pràctica socioeducativa

CAST

A la teva tasca professional acompanyes altres persones en processos de creixement, formació o capacitació? Utilitzes de forma natural dibuixos i esquemes a les teves intervencions?

En aquest taller descobriràs de quina manera pots ampliar els teus recursos per acompanyar d’una forma diferent, directa, intuïtiva i eficaç mitjançant el pensament visual.

.

Proposta

Amb aquesta proposta formativa et convidem a descobrir el poder de la imatge i els conceptes clau per simplificar, entendre i clarificar situacions, i augmentar, d’aquesta manera, el potencial de trobar solucions creatives i innovadores.

Les eines del pensament visual ens ofereixen molts recursos per estructurar coneixement i compartir-lo. El visual thinking ens permet generar idees i innovar d’una manera diferent, tant a nivell individual com grupal.

Treballant amb imatges i conceptes clau afavorim el diàleg entre els dos hemisferis del cervell (el racional i analític amb l’intuitiu i creatiu). Aquest diàleg ens facilita arribar a llocs nous, pensar fora de la caixa. I potser el més important: divertir-nos.


“El pensament visual i les seves eines proposen de forma senzilla i intuïtiva,
diferents maneres d’organitzar idees gràficament, entendre, reflexionar i prendre decisions”


.

Objectius

Dotar als professionals que acompanyen en processos de creixement, formació o capacitació de forma individual/grupal d’un conjunt d’eines de pensament visual per treballar des de les imatges. Aquestes eines són intuïtives i simplifiquen processos de reflexió, estructuren continguts, promouen la co-creació i faciliten la comunicació de discursos complexos.

.

La metodologia

El taller està dissenyat per tal d’adquirir els coneixements bàsics de les possibilitats que ens ofereixen les eines del pensament visual i, especialment, agafar-ne la destresa suficient per incorporar-les al nostre dia a dia laboral.

La metodologia de treball, per tant, serà molt pràctica. A partir de la conceptualització del pensament visual, les seves principals eines i usos, anirem exercitant sobre el paper.

Treballarem el nostre propi vocabulari visual per tenir-lo a mà sempre que ens faci falta.

.

A qui va adreçat?

Dirigit a professionals que acompanyen en processos de creixement, formació o capacitació. Educadors/es, treballadors/es socials, terapeutes, docents, orientadors/es, coaches, etc.

.

Perfil de la formadora

Neus Benages

Cofundadora de GROK Visual Thinking, compta amb àmplia experiència en facilitació de formacions a la Universitat Ramon Llull, a Barcelona Activa i altres espais i centres.

Dissenyadora, facilitadora gràfica i orientadora laboral amb eines de visual thinking. Col·laboradora habitual d’El despertador.

“Dissenyo i facilito processos de creixement personal i presa de decisions tant a nivell personal com d’equips mitjançant dibuixos, fletxes i colors”.

 


DADES BÀSIQUES

Data:
Divendres 15 de novembre de 2019

Horari:
De 15 a 20 hores

Places limitades:
20 persones

Preu:
50 euros

Lloc:
Centre Cívic Urgell
C. Comte d’Urgell, 145 [08036 Barcelona]
Prop de Metro Hospital Clínic, Línia 5

Inscripcions:
Ves al formulari d’inscripció

.

* No cal dur cap material específic, només moltes ganes de dibuixar i d’aprendre passant una bona estona amb d’altres persones que com tu acompanyen en l’aprenentatge d’altres.

mail iconaSi tens qualsevol dubte, escriu-nos un correu a info@el-despertador.com.


També et poden interessar altres eines per acompanyar:

EINES PER ACOMPANYAR

Mentoring i formació (eines de coaching, ecologia emocional i pedagogia sistèmica)

AMB MI. AUTOCONEIXEMENT

Sessions individuals
Sessions en grup
La banda sonora de les teves competències
En clau de Mi: sintonitzant amb mi per sintonitzar amb el món
Aprendre a fluir més amb la vida a través de l’eneagrama

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *