Activitat

¿Tenéis jóvenes que no saben cómo funciona esto de buscar trabajo?

TALLER INCLUIDO EN EL RECULL D’ACTIVITATS PER ALS SLO 2022

Volem que siguis el protagonista del teu procés de recerca de feina i del teu desenvolupament professional. En moltes ocasions, la falta d’experiència a l’hora d’afrontar un procés de selecció, pot generar improvisació, ansietat, bloqueig i frustració. Ens cal estar preparats per aprofitar al màxim totes les oportunitats i ser capaços/ces d’oferir amb autenticitat el propi talent. Hem de generar una actitud exploradora que ens permeti gestionar la incertesa des de la curiositat i l’actitud emprenedora enlloc de l’angoixa i/o el bloqueig.

 

Objectius:

 •  Assumir el principi de responsabilitat per agafar, amb motivació, el lideratge del propi procés de recerca. Ens permetrà connectar amb els propis recursos i adonar-nos que tenim moltes coses a oferir que ens fa únics/ques i autèntics/ques.
 • Definir l’objectiu professional per crear un pla d’acció per anar-nos acostant al que desitgem amb un recorregut a mida, personalitzat i respectant el propi ritme.
 • Fomentar l’autoconfiança i la gestió emocional del procés per tal que puguem gaudir d’aquest viatge. Impulsant l’apoderament col·lectiu com a motor principal, generant un espai de confiança, de respecte, per compartir i d’ajuda mútua.

 

Metodologia:

 Consciència, creativitat i acció són els tres valors que defineixen la nostra filosofia de treball, la nostra visió de la vida.

Al llarg dels anys hem anat nodrint-nos d’experiències en moltes disciplines ja que, a més, comptem amb un equip de col·laboradors/es ben divers. Tanmateix el Coaching i l’Ecologia Emocional són les tres disciplines que defineixen la nostra mirada i la nostra actuació.

Potenciem l‘auto-observació i la presa de consciència per arribar a generar noves mirades i oportunitats, convidant a passar a l’acció, perquè sense ella no hi ha transformació. Considerem que des de l’experiència es poden fer els canvis interns més importants. Per tant, treballem des de la creativitat i la fomentem en tot moment a tots els/les participants. Transmetem els continguts des de la vivència, des del  joc i la reflexió.

Volem convidar-los a descobrir que quan fan coses diferents, passen coses diferents. Des d’una perspectiva sistèmica, fomentarem en tot moment el teixir i compartir amb els/les altres, perquè les relacions que s’estableixin entre ells/es prenguin identitat i força durant tot el procés.

Destaquem dos elements claus en les sessions:

 • Celebrar: A l’inici de cada sessió, preguntem què volem celebrar respecte la sessió anterior, poden ser accions concretes o estats interns. Això permet incorporar en la mirada un hàbit de reconèixer el que sí aconseguim, per valorar els progressos i també els recursos adherits a les diferents accions. Canvia la perspectiva i incrementa l’autoconfiança.
 • Microobjectius: Al finalitzar cada sessió, demanem quines accions es comprometen a fer fins la propera sessió. El compromís és vers al grup participant, però a la vegada, el fet de dir-ho, fa que el compromís agafi més força. Concretar permet involucrar-se de manera més enfocada amb l’accionar.

 

Continguts

Proposem una activitat  totalment participativa de 15 hores, en format de 5 sessions de 3 hores de durada. És recomanable un espai d’una setmana entre sessió i sessió, per tal que  el grup pugui anar avançant en els seus reptes i projectes. En cada sessió treballarem diferents continguts, totalment adaptats al grup i a les seves realitats personals i de territori.

Realitzarem una mirada general de diversos recursos i aspectes a tenir en compte. Posteriorment cada participant podrà aprofundir en el que consideri més oportú en el seu propi pla d’acció.

Els principals continguts que treballarem són els següents:

 • Sessió 1: On sóc? On vull anar?
  Hem d’entendre el procés de recerca de feina com un recorregut. Per tant hem de començar definint, on ens trobem en aquest moment. Què hem fet o què estem fent fins ara? Per analitzar cap a on volem anar, identificant quin és aquell espai en el qual podem oferir la nostra millor versió. Així trobarem la motivació com a motor principal del procés.
 • Sessió 2: Amb quins recursos compto?
  Un neguit i bloqueig que acostuma a acompanyar a els/les joves, és la falta d’experiència. En aquesta sessió prendrem consciència que tenim moltes altres coses a oferir: competències, valors, altres experiències, motivació, entre d’altres aspectes imprescindibles per oferir una bona candidatura.
 • Sessió 3: Quin és el meu full de ruta?
  Ens centrarem en construir un pla d’acció per assolir l’objectiu(s) que ens hem plantejat. A partir d’aquí concretarem les diferents accions que ens apropin cap a la pròpia meta, entenent que és un procés en el qual anem pas a pas i no podem caure en la improvisació.
 • Sessió 4: Com cuido la meva energia?
  El procés de recerca de feina ens genera un impacte emocional, un seguit de neguits, pensaments negatius, entre d’altres coses. Per tant, per fer el procés de recerca de feina amb les millors condicions, des d’una estabilitat emocional i energètica, és necessari que cuidem la nostra energia detectant quines poden ser les accions que ens convenen incloure dins del nostre procés.
 • Sessió 5: Coneixement del mercat laboral
  Investigarem com són les actuals i les futures  organitzacions i com podem contribuir al mercat de treball. Quins aspectes són els que més es valoren actualment i quines accions podem fer per oferir el que més es demana en el mercat laboral.

 

  Perfil dels/les participants

Aquesta activitat va dirigida a joves en procés de recerca de feina. Tant recent graduats que busquen la seva primera feina com  joves amb experiència, indiferentment del tipus de formació que tingui cada participant.

Recomanem que en aquesta activitat hi hagi un màxim de 10 participants, per tal que cada participant tingui l’espai suficient per participar davant el grup.

 

Perfil dels contractants:

Activitat inclosa al Recull d’activitats per als Serveis Locals d’Ocupació (SLO) de la Diputació de Barcelona dirigida als  ens locals adherits a la Xarxa de Serveis Locals d’Ocupació (XALOC) i/o a la Xarxa d’Oficines Tècniques Laborals (OTL)

 

Més informació: info@el-despertador.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *