General

A l’escola

CAST
a-escola

“L’educació hauria de ser una acció contínua de la vida
i no dedicar-se únicament al foment de les habilitats tècniques”

ZYGMUNT BAUMAN

L’escola és molt més que un espai on mestres i alumnes comparteixen classes i matèries: apostem perquè sigui un espai de conversa, d’aprenentatge compartit, on existeixi la possibilitat real de transformació tant per als alumnes i mestres, com per als pares i mares, que també formen part de la comunitat d’aprenentatge.

Vivim en un món en constant moviment, on els compromisos es debiliten per poder donar resposta a la velocitat dels canvis, a l’allau d’informació. En els últims anys, també a gran velocitat, s’estan generant canvis que colpeixen les estructures i els paradigmes de la nostra societat a diferents nivells. Un dels canvis més rellevants el viu el món de l’educació.

Des de la nostra experiència de treball i d’acompanyament a diferents equips de centres educatius, som testimonis d’aquest moment de transició, de la voluntat de millora i les ganes de canvi que es viu en escoles, universitats, associacions, etc., i també constatem els temors i recels que aquest pas genera en alguns dels agents educatius.

“Qüestionem l’educació unidireccional,
apostem perquè cadascú connecti amb la seva saviesa interior
i el procés educatiu sigui un aprenentatge co-construit, compartit.

.

Volem acompanyar la comunitat educativa en aquest moment d’inestabilitat i incertesa i, al mateix temps, d’oportunitat de créixer i transformar-nos que es presenta. Volem redefinir els vincles, humanitzar-los, establir compromisos ferms per recuperar estabilitat i, al mateix temps, connectar amb la il·lusió que ofereix l’aposta per un canvi. Volem despertar tot el potencial latent en un espai tan ric on està present l’aprenentatge i el desenvolupament personal i de les relacions. I d’altra banda, aportar una mirada possibilitadora, respectuosa i transversal cap a l’oportunitat de teixir aliances entre els/les diferents protagonistes de la comunitat educativa.language-school-834138_1920

  • Acompanyem en la gestió del canvi a potenciar l’autolideratge, a fer equip, a definir el futur, a aprendre a relacionar-nos amb nosaltres, amb les nostres emocions i amb les dels altres, a tenir més eines per acompanyar a d’altres…
  • Oferim a formadors, educadors, mestres i alumnes un acompanyament per treballar el lideratge, la comunicació, el desenvolupament de competències, el treball en equip i orientació. I més específicament per als educadors proposem un treball a través d’eines de coaching i d’ecologia emocional per al desenvolupament de la seva tasca.

Us convidem a formar part d’aquest projecte perquè, si anem de la mà, trobarem la complicitat en: la força -amb la suma de recursos i il·lusions-, la mirada -de la cura i la visió- i l’atreviment -de l’al·lè i l’acció transformadora.

.

Descobreix la nostra proposta:
‘Amb les Comunitats d’Aprenentatge,
una aliança que suma oportunitats de transformació.

.

Més informació a info@el-despertador.com i al telèfon 649 291 907.

icona-training
Més propostes

Mentoring i formació
(eines de coaching, ecologia emocional i sistèmica)
Tallers a mida per als alumnes

Facilitació i dinamització de formacions a:

Logo-UPF                      Logo_UOC

logo_clot_fje_jesuites          

garbi-pere-verges_logo-ok      logo_escola_els-llorers      Logo-Pequeno-Sol

cic-cicles-formatius_logo     ins-serrallarga_logo

logo_elisava_cicles

…………………….

Et convidem a descobrir alguns dels nostres treballs amb diferents comunitats d’aprenentatge:

 Què volem ser de grans? Com vivim els canvis? Xerrada vivencial a càrrec de Jordi Muñoz, codirector d’El despertador, en l’acte de cloenda i graduació dels alumnes de cicles formatius de l’Institut Ferran Tallada (Barcelona). (vídeo)

 Taller vivencial amb un dels equips educatius de Tercer i Quart d’ESO de Jesuïtes Educació (vídeo)

.

Recull d’imatges d’algunes de les activitats realitzades:

Anuncis

Categories:General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s