Uncategorized @ca

A l’escola

CAST a-escola

“L’educació hauria de ser una acció contínua de la vida i no dedicar-se únicament al foment de les habilitats tècniques”

ZYGMUNT BAUMAN

L’escola és molt més que un espai on mestres i alumnes comparteixen classes i matèries: apostem perquè sigui un espai de conversa, d’aprenentatge compartit, on existeixi la possibilitat real de transformació tant per als alumnes i mestres, com per als pares i mares, que també formen part de la comunitat d’aprenentatge.

Vivim en un món en constant moviment, on els compromisos es debiliten per poder donar resposta a la velocitat dels canvis, a l’allau d’informació. En els últims anys, també a gran velocitat, s’estan generant canvis que colpeixen les estructures i els paradigmes de la nostra societat a diferents nivells. Un dels canvis més rellevants el viu el món de l’educació. Des de la nostra experiència de treball i d’acompanyament a diferents equips de centres educatius, som testimonis d’aquest moment de transició, de la voluntat de millora i les ganes de canvi que es viu en escoles, universitats, associacions, etc., i també constatem els temors i recels que aquest pas genera en alguns dels agents educatius.

“Qüestionem l’educació unidireccional, apostem perquè cadascú connecti amb la seva saviesa interior i el procés educatiu sigui un aprenentatge co-construit, compartit.

.

Volem acompanyar la comunitat educativa en aquest moment d’inestabilitat i incertesa i, al mateix temps, d’oportunitat de créixer i transformar-nos que es presenta. Volem redefinir els vincles, humanitzar-los, establir compromisos ferms per recuperar estabilitat i, al mateix temps, connectar amb la il·lusió que ofereix l’aposta per un canvi. Volem despertar tot el potencial latent en un espai tan ric on està present l’aprenentatge i el desenvolupament personal i de les relacions. I d’altra banda, aportar una mirada possibilitadora, respectuosa i transversal cap a l’oportunitat de teixir aliances entre els/les diferents protagonistes de la comunitat educativa.language-school-834138_1920
  • Acompanyem en la gestió del canvi a potenciar l’autolideratge, a fer equip, a definir el futur, a aprendre a relacionar-nos amb nosaltres, amb les nostres emocions i amb les dels altres, a tenir més eines per acompanyar a d’altres.
  • Oferim a formadors/es, educadors/es, mestres i alumnat un acompanyament per treballar el lideratge, la comunicació, el desenvolupament de competències, el treball en equip i orientació. I més específicament per als educadors i les educadores proposem un treball a través d’eines de coaching i d’ecologia emocional per al desenvolupament de la seva tasca.
  • Oferim tallers i xerrades pel que fa a l’orientació en relació a l’itinerari formatiu i aproximació al mercat laboral. Un cop finalitzada l’ESO és moment de decidir cap a on volem seguir construint, ja sigui dissenyant el propi itinerari formatiu i/o apropant-nos al mercat laboral. Oferim eines i recursos per prendre aquestes decisions des de la tranquil·litat i el màxim de connectats i connectades amb allò que som i volem ser. I, a la vegada, per apropar-nos aI món laboral, mirant què és allò que podem oferir i com ens donem a conèixer. Ho fem en diferents formats (cursos, tallers, xerrades, monogràfics), adaptats a l’alumnat i també a les famílies que es volen implicar en l’acompanyament i assessorament als seus fills i filles, des del respecte i la confiança.

Us convidem a formar part del projecte COM Aprenem perquè, si anem de la mà, trobarem la complicitat en: la força -amb la suma de recursos i il·lusions-, la mirada -de la cura i la visió- i l’atreviment -de l’al·lè i l’acció transformadora.

Descobreix el projecte COM Aprenem fent clic a la icona >>

icona-training Més propostes

Mentoring i formació (eines de coaching, ecologia emocional i sistèmica) Tallers a mida per a l’alumnat Activitats outdoor i de team building per a equips compromesos

Facilitació i dinamització de formacions a:

Logo-UPF   Logo_UOC    logo_clot_fje_jesuites         garbi-pere-verges_logo-ok          Logo-Pequeno-Sol cic-cicles-formatius_logo     ins-serrallarga_logo      logo_elisava_cicles            

Formació bonificable a través de FUNDAE. Consulta’ns les condicions.

…………………….

Et convidem a descobrir alguns continguts i treballs realitzats amb diferents comunitats d’aprenentatge:

 Ens preguntem _ Com aprenem? (podcast) Descobrim algunes claus que faciliten l’aprenentatge a través dels testimonis de: Jonquera Arnó, Imma Marín de Marinva, Catherine Clancy de l’equip docent del Màster de musicoteràpia de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Miquel Antonijuan de la Fundació Nous Cims, Neus Benages de ZÖN Visual Map, i Cristina Bona coordinadora del projecte Com aprenem. (podcast)

ORIENTACIÓ I OCUPACIÓ

La formació dual, una oportunitat per a joves i empreses. Crònica conjunta de l’equip de coordinació de l’acte de promoció de la FP Dual a l’INS de Premià de Mar: Maricel Ruiz, Jordi Esqué i Elisabet Alguacil (versió en castellà)  Ens preguntem… com puc descobrir la meva vocació? (podcast) Descobrim algunes claus que ens poden permetre connectar amb la nostra vocació a través dels testimonis i les reflexions de: Natalia Vázquez La tiradora de hilos, Esther Salvachua de la Fundació Ser.Gi, Hannes Brandt de la Fundació Bertelsmann, Carme Roselló de Barcelona Activa, Vanesa Garcia de la Fundació Nous Cims, Joan Canals d’El despertador i Alba Veryser.  Un viatge a l’univers laboral, jornades d’Orientació i Ocupació per a Joves ‘Un viatge a l’univers laboral’ és la proposta d’El despertador per oferir eines i recursos per apropar-nos al món laboral des de la tranquil·litat i el màxim de connectats i connectades amb allò que som i volem ser, mirant què és allò que podem oferir i com ens donem a conèixer. (vídeo)

L’aventura de descobrir l’univers laboral, crònica de la jornada d’ocupació per a joves organitzada a l’Institut de Premià de Mar.  Xerrada inaugural a la Setmana de l’Orientació Educativa ‘Tria la Via’ d’Alella (vídeo) En Jordi Esqué, de l’equip d’El despertador, dóna el tret de sortida a la Setmana de l’Orientació Educativa Tria la Via, organitzada per l’Ajuntament d’Alella, amb la xerrada inaugural al voltant de la pregunta ‘Què vull ser o què vull fer de gran?’. La Fundación Bertelsmann i El despertador signen un conveni de col·laboració per promoure la realització de tallers d’orientació per a famílies a empreses que formen part de l’Aliança per a la FP Dual a Catalunya. La col·laboració entre la Fundació i El despertador es va iniciar el 2017 amb la creació conjunta de tallers d’orientació per a famílies adreçats a treballadors i treballadores d’empreses de la xarxa de l’Aliança. Algunes de les empreses que ja han rebut aquests tallers són: Zurich, TMB, Agbar o Lidl. Llegeix la notícia completa.  Què volem ser de grans? Com vivim els canvis? Xerrada vivencial a càrrec de Jordi Muñoz, codirector d’El despertador, en l’acte de cloenda i graduació dels alumnes de cicles formatius de l’Institut Ferran Tallada (Barcelona). (vídeo) Competències per viure millor (Fira d’Ocupació de la UPF). Sessió ‘Suma competències per viure millor la teva aventura de futur’ que El despertador va dinamitzar en el marc de la celebració de la Fira d’Ocupació de la Universitat Pompeu Fabra.

TALLERS I FORMACIONS AMB EQUIPS DOCENTS

 Taller vivencial amb un dels equips educatius de Tercer i Quart d’ESO de Jesuïtes Educació (vídeo) Cuidándome en clave de mí. Cuidándote en clave de ti, una melodía que perdura en nuestro cuidar, por Marta López, asesora de formación del Centro del Profesorado de la Axarquía (Vélez-Málaga) Afrontant els reptes d’un nou curs: sembrant noves llavors

TALLERS I FORMACIONS AMB FAMÍLIES

Llavors que creixen: sintonitzant mirades. Sessió amb les famílies de l’Escola Els Llorers de Barcelona.

TALLERS I FORMACIONS AMB ALUMNAT

   Taller de gestió de l’estrès i l’ansietat en època d’exàmens i proves Guia Reiniciem! per a la gestió del postconfinament amb Joventut de la Diputació de Barcelona Elaborem, juntament amb l’Oficina Pla Jove de la Diputació de Barcelona, la guia Reiniciem!, la qual proposa 10 dinàmiques i 8 vídeos per acompanyar joves i adolescents en la situació de post-confinament a causa de la COVID-19. Les dinàmiques se centren en diversos aspectes del procés d’aprenentatge i creixement, especialment en reconèixer allò que hem perdut i valorar les fortaleses personals que hem mobilitzat en l’adaptació al confinament. L’objectiu dels vídeos és focalitzar-nos en les capacitats personals, les amistats, l’entorn immeditat i, especialment, en les noves oportunitats que ens motivin a actuar per aconseguir allò que considerem important. Es tracta d’un material molt adequat per a personal docent, orientadors/es, monitors/es o qualsevol persona que vulgui abordar aquests temes amb adolescents i joves.

 Sense límits (sobre l’adaptació i l’autoconeixement)  La Martina, el Martí i les seves pors (sobre la gestió emocional)  Salut i bon karma (sobre les relacions)  Un intensiu d’Stranger Things (sobre la incertesa, les pèrdues i els dols)  Viatge a Bali (sobre la gestió del canvi)  Projectant oportunitats (sobre la projecció del futur)  Una primavera diferent (sobre els aprenentatges)  El blog mola (sobre compartir, sumar talents i l’esperit emprenedor)

Gimkana emprenedora a la Jornada Impact de Joventut – Diputació de Barcelona (vídeo) Imatges: Úrsula Comendador. Edició: Elisabet Alguacil. Participem a la jornada IMPACT per a la difusió dels resultats del projecte IMPACT, amb el disseny i dinamització de la gimkana emprenedora, oferint 4 tallers simultanis per on hi passen, per grups de 30, un total de 120 joves d’instituts dels municipis de Lliçà de Vall, Matadepera, Sant Pere de Vilamajor, Sant Feliu de Llobregat i Tona. Cultivem la mirada crítica: identificant i trencant els estereotips de gènere!

Conquerint una forma de preguntar-nos al Programa SKILLS de TecnoCampus Mataró El despertador de la meva superheroïna interior Taller de tècniques d’intervenció social a Villaflores (Chiapas) . Recull d’imatges d’algunes de les activitats realitzades:

Categories: Uncategorized @ca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *