Activitat

Vibrant amb mi: viu l’experiència d’un massatge sonor

CAST

massatge-sonor_Xevi-CompteEl so, la música, ens afecta a tots els nivells, ja sigui biològic, emotiu o mental. El Massatge Sonor sincronitza el nostre organisme amb sons i freqüències a través de la ressonància. Perquè un massatge sonor produeixi efectes saludables és bàsic que la qualitat del so i les freqüències o tons utilitzats siguin els adequats.

Et convidem a viure l’experiència d’un massatge sonor a través de bols musicals, el monoacord d’immersió acústica, la veu i altres instruments, de la mà d’en Xevi Compte, pianista, compositor, musicoterapeuta i especialitzat en el cant d’harmònics i instruments ètnics. Juntament amb en Jordi Muñoz, coach i recreador personal, participant del Màster en Musicoteràpia.

Un dels trets diferencials del Massatge Sonor RMP és l’estructura harmònica que presenten els bols tibetans que utilitza. Aquests estan afinats en uns tons molt concrets, que permeten determinades combinacions entre ells i possibiliten la creació de les harmonies adequades per a conduir-nos a una experiència intensa i profunda.

bols-tibetans_Xevi-CompteEls bols tibetans són els instruments centrals, i com a peculiaritat destacada cal esmentar que en aquest sistema cada bol tibetà es correspon amb una nota musical concreta. D’aquesta manera, les relacions musicals que s’estableixen entre els diferents bols faciliten en la persona una experiència similar a estar enmig d’una coral o d’una orquestra, una experiència on la persona ressona profundament i intensa amb la riquesa dels harmònics i els tons produïts per aquests instruments.

En aquest taller:

 • Farem un breu emmarcament teòric sobre el Massatge Sonor i els bols musicals (les seves característiques acústiques i les estructures tonals, la ubicació en l’espai, la importància de l’afinació, etc).
 • Experimentarem la ressonància i l’afinació estructurada i desestructurada, els intervals musicals.
 • Provarem la veu i els bols, l’harmonia musical.
 • Tractarem sobre els camps d’aplicació i les incompatibilitats.

I comptarem amb els següents recursos pràctics i experimentació:

 • Diferents formes de fer sonar un bol i materials utilitzats
 • Escoltar amb l’oïda i escoltar amb la pell
 • Sentir l’expansió de la vibració
 • Efectes amb la cavitat bucal
 • Posicions corporals per rebre el massatge sonor
 • Combinació amb bols musicals samplejats
 • Com afecta l’emoció el massatge sonor? Com afecta la ment?
 • Els bols musicals amb percussió i amb instruments melòdics

*No cal tenir coneixements de música per gaudir plenament del taller 🙂

.

mail icona Per a més informació escriu-nos a info@el-despertador.com.


Si vols conèixer més sobre la feina d’en Xevi Compte no et perdis l’entrevista que li vam fer a Ràdio El despertador. Clica al següent enllaç: 360º amb Xevi Compte.

.

butlleti_el despertador2
*
 
Si vols estar al dia de l’actualitat d’El despertador subscriu-te al butlletí
i rebràs les novetats de cada mes al teu correu electrònic.

1 reply »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *