Articles

‘M’he sentit part d’un desig que he intuït més o menys comú, que és el de ser millor persona’

CAST

Travessa-Cerdanya_El-despertador4

© Raül Cavaller

Sempre és molt emocionant crear propostes com aquesta, el Pla Connexió Natura, que en aquesta ocasió ens ha dut a la Cerdanya a compartir una travessa en grup els dies 19, 20 i 21 d’agost. És emocionant perquè el projecte es gesta mesos abans: amb una planificació de la ruta, un fil argumental, un disseny d’activitats que volem que sigui el màxim de profitós per als participants, perquè puguin gaudir del plus que suposa treballar en ruta el coneixement d’un mateix (en moviment, en acció), i en plena natura: dos components que fan d’aquest un viatge interior i exterior molt complet.

La incertesa de no saber amb antelació si es crearà el grup, com serà el feeling entre els caminants, si el nivell de la ruta serà l’adequat per a tots, si el temps acompanyarà la travessa… també formen part de l’aposta i de la confiança en aquesta manera de treballar. És part de l’aventura, que per a nosaltres comença molt abans de fer el primer pas.

La motivació i l’agraïment del grup que ha participat de l’edició d’aquest estiu ens reafirma i ens anima a seguir explorant noves aventures que millorin el benestar de les persones. Aquí us deixem un recorregut per les seves impressions, aprenentatges i fotografies. I també us compartim les nostres…

Travessa-Cerdanya_El-despertador17

© Raül Cavaller

“Quan dissenyem aquestes propostes un dels elements que més ens motiva és precisament sortir i trencar les quatre parets/laboratori de l’espai taller per recrear i co-construir un correlat propi i vertader en la mateixa ruta. Una experiència on poder testejar realment el que ens passa en el nostre caminar diari, quan ens marquem objectius, les emocions, els dubtes que tenim mentre caminem, etc. En aquest sentit, aquests tres dies van ser una font formidable i tan viva de situacions concretes, vivències i superacions amb anclatges tan clars, que ens han permès no només gaudir de l’alegria i l’harmonia d’un grup amb la millor predisposició, sinó també aprendre moltíssim dels nostres companys de ruta i de nosaltres mateixos (cadascú amb els seus mapes, brúixoles, motxilles d’emocions i creences, cantimplores personals). Com a metàfora de la vida, caminar 20 kms amb desnivells, és una oportunitat per fascinar-nos amb paisatges que assolim gràcies al nostre esforç, amb un caminar que no és senzill, on les forces a vegades fallen, els dubtes o els dolors apareixen per moments. Però, malgrat aquests moments de defalliment, l’entusiasme del repte ens permet superar-nos, aprendre i celebrar el que hem descobert.

Viatges (de Miquel Martí i Pol)

¿On podríem anar que els anys passessin més lentament?
Feixugament sotmesos a la caducitat del temps,
no hi ha cap viatge que pugui alliberar-nos per sempre més de dubtes i temences,
i és bo saber-ho sempre abans d’emprendre’l.
Més enllà de neguits i entusiasmes,
potser el guany dels viatges és l’espai que hi descobrim de nosaltres mateixos,
i que tal volta hauria restat fosc sense la llum d’aquelles noves rutes.

Travessa-Cerdanya_El-despertador7

© Jordi Muñoz

Gaudir de la companyia d’un guia com en Raül va ser clau durant el recorregut pel coneixement que té del
territori (no en va la Cerdanya és casa seva) i per l’expertesa i disponibilitat en acompanyar grups en trekings d’aquest tipus. Les seves aportacions van permetre’ns aprendre molt a observar el paisatge amb profunditat: prenent consciència dels ocells, dels tipus de vegetació, del clima, de l’impacte en la zona de les diferents circumstàncies… El fet, a més, que ens anés explicant els diferents trams de la ruta, ens permetia visualitzar-los i visualitzar-nos a l’hora de fer els esforços. Tot plegat ens va donar molta riquesa, seguretat i confiança per gestionar les diferents situacions. Si a tot això li sumem tota la part logística fantàstica (amb els àpats, transfers, etc) van ser un còctail perfecte que ens va permetre concentrar-nos en gaudir del camí i l’experiència. ”

Jordi i Anna, directors d’El despertador

Travessa-Cerdanya_El-despertador19

© Jordi Muñoz

“Aquests 3 dies de travessa del Cadí han estat fascinants per a mi. Com a guia, procures que els imprevistos siguin els mínims, i que si succeeixen, el grup en surti ben parat, fins i tot reforçat. En aquesta ruta, ja de sortida tenia sobre la taula noves cartes amb les que no havia jugat anteriorment. Aquestes cartes eren la mirada i les dinàmiques proposades per l’Anna i en Jordi d’El despertador, lligant el camí que anàvem fent amb com gestionar els processos de canvi en les nostres vides. He escoltat, participat i après, redescrobrint el meu voltant nou voltant. Un regal així que… gràcies!”

Raül, guia de la travessa

Travessa-Cerdanya_El-despertador21

© Isabel Martínez

“Vaig decidir apuntar-me gairebé després de llegir el nom “Pla Connexió Natura” i quatre dades: em va cridar. Després la meva amiga Txell va dir que també es volia apuntar, no podia pintar millor, així que cap a la Cerdanya. Per mi el que millor descriu aquests dies ha estat el nivell de desconexió que he assolit de les presses i el ritme, a vegades un pèl massa potent, que portem, i la reconnexió amb mi mateixa. He estat molt molt a gust, he gaudit de la muntanya, de mi, i dels companys que he trobat. Quin grup de persones, més persones! Per no parlar del que m’he arribat a riure! Connexió, desconnexió, i reconnexió! No ho puc definir millor! Repetiria amb els ulls tancat. Gràcies!”

Isabel

Travessa-Cerdanya_El-despertador9

© Anna Soriano

“Inicialment em vaig apuntar al Pla Connexió Natura per passar uns dies a la natura, caminar, fer exercici, pujar algun cim… I he superat totalment les expectatives, perquè no ha sigut només això. Aquests tres dies he sigut feliç anant amunt i avall amb la motxilla, buscant fonts i refugis, gaudint dels paisatges. Però sobretot he sigut feliç compartint-ho amb els altres, coneixent gent maquíssima i rient moltíssim. I també reflexionant. Coneixent-me i acceptant-me més. Aclarint-me i escampant boires del meu mapa.
Per mi ha sigut una injecció d’aire fresc i he tornat endolladíssim. Amb la cantimplora plena fins dalt, inspirat i decidit! Gràcies a tots! Una abraçada!”

Miquel

Travessa-Cerdanya_El-despertador8

© Jordi Muñoz

“Em vaig apuntar només conèixer la proposta, perquè si venia d’El despertador tenia garanties de ser una activitat preparada amb molta professionalitat i cura. I així va ser: he descobert i redescobert paisatges físics i humans, he agafat mans acollidores, he rigut tant com he pogut, he pensat i escoltat, he caminat endins i enfora i m’he sentit part d’un desig que he intuït més o menys comú, que és el de ser millor persona. Moltes gràcies per tot.”

Txell

Travessa-Cerdanya_El-despertador1

© Jordi Muñoz

.
“El cap de setmana va estar molt bé, no sols pel contacte amb la natura sinó sobretot pel contacte amb la gent. A més, “l’errada” dels 6 Km de més del dissabte va ser una manera d’explorar els nostres límits, jajaa! I està clar que tots ens en vam sortir amb èxit 😉  Les dinàmiques van fer més entretingut el camí i les observacions del guia una font d’aprenentatge.”

Mònica

 

.

Gràcies per compartir el vostre entusiasme, motivació i generositat amb tot el grup! Que tota l’energia que heu acumulat a la cantimplora sigui font de gaudi i inspiració aquest nou curs! Bon camí! I fins aviat!

1 reply »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *