Blog

Una jornada outdoor per arribar més lluny com a equip

És dijous, dia 20 de setembre. Són les 10h del matí. Avui no és un dia de feina qualsevol per a les 18 persones que formen l’equip de Formació i Innovació de Barcelona Activa. Els espera una experiència outdoor que els farà canviar les parets de despatxos i oficines pels arbres i turons de Collserola, on els espera un recorregut de 5 km amb 15 dinàmiques diferents de teambuilding distribuïdes en una travessa feta a mida.

 

L’objectiu de la jornada: definir el pla estratègic de 2019 que es presenta carregat de reptes, al mateix temps que fomentar la cohesió, el treball en equip i seguir avançant per arribar cada dia una mica més lluny com a equip. Per això, la metàfora del caminar i dels elements a tenir en compte en una travessa ens van acompanyar al llarg de tota la sessió de treball (de 10 a 18h30).

De bon inici va quedar palesa la predisposició, l’entusiasme, les ganes de compartir en equip, la importància de cultivar un espai de cura i de connexió, de gaudir aprenent-nos i escoltant-nos, d’afrontar les fites i la incertesa sentint-nos acompanyades.

Els elements de la travessa

Per fer una travessa en equip, però, no n’hi ha prou amb l’entusiasme del grup, sinó que ens calen diferents elements com ara:

  • pals per recolzar-nos (dinàmiques de confiança i comunicació),
  • una brúixola, un mapa i binocles (per orientar-nos, no perdre el nord del nostre sentit i definir fites en el trajecte que ens ajudin amb les distàncies, tant a nivell grupal com individual),
  • una cantimplora (per hidratar-nos a través d’espais propis on carregar bateries),
  • la motxilla (per veure quins recursos tenim disponibles per afrontar el trajecte, i de quins pesos volem alliberar-nos),

Aquests elements varen anar apareixent a mesura que el grup avançava en el recorregut i les diferents dinàmiques de manera que, a cada etapa, anaven guanyant en recursos i eines per assolir els diferents objectius.

La travessa es va concloure amb una dinàmica d’agraïment i de reconeixement a través d’un túnel humà molt emotiu, que va finalitzar amb la construcció d’una tela d’aranya que simbolitza la interconnexió i la interdependència necessàries perquè l’equip pugui arribar encara més lluny.

 

    

Cuidar-nos en el camí, una clau a prioritzar

La necessitat d’atendre i tenir cura de la part personal -la dimensió humana de l’equip-, va anar sortint al llarg del dia i es va incloure com un dels punts o reptes principals del pla estratègic de 2019, tenint en compte aspectes com: cultivar espais afectius i de reconeixement, incloure la gestió emocional, atendre la salut (horaris, alimentació, etc.)

Els/les diferents components de l’equip van manifestar agraïment al grup per tot allò compartit, les ganes de seguir cultivant espais de compartir, de generar hàbits i una cultura organitzacional sana (humana, afectiva, propera, etc). Perquè és a partir de sentir el vincle, la força, la unió, de conèixer i reconèixer més la dimensió humana, el que ens dóna fortalesa per caminar.

La jornada també va servir per veure el potencial de cada una de les persones i la capacitat d’adaptar-se a situacions impensables, reflexionant sobre la importància de flexibilitzar creences limitadores que poden condicionar el nostre accionar.

 

Gràcies per la confiança i l’aposta de voler seguir millorant! Amb aquestes eines i recursos estem segures que fareu un molt bon camí!

 

 


icona-llapisEt convidem a descobrir altres experiències outdoor i de teambuilding:

Així com el nostre catàleg d’activitats outdoor i de teambuilding!

.

 Més informació a info@el-despertador.com

 


butlleti_el despertador2Si vols estar al dia de l’actualitat d’El despertador subscriu-te al butlletí
i rebràs les novetats de cada mes al teu correu electrònic.

 

2 replies »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *