És dijous, dia 20 de setembre. Són les 10h del matí. Avui no és un dia de feina qualsevol per a les 18 persones que formen l’equip de Formació i Innovació de Barcelona Activa. Els espera una experiència outdoor que els farà canviar les parets de despatxos i oficines pels arbres i turons de Collserola, on els espera un recorregut de 5 km amb 15 dinàmiques diferents de teambuilding distribuïdes en una travessa feta a mida.
L’objectiu de la jornada: definir el pla estratègic de 2019 que es presenta carregat de reptes, al mateix temps que fomentar la cohesió, el treball en equip i seguir avançant per arribar cada dia una mica més lluny com a equip. Per això, la metàfora del caminar i dels elements a tenir en compte en una travessa ens van acompanyar al llarg de tota la sessió de treball (de 10 a 18h30).
De bon inici va quedar palesa la predisposició, l’entusiasme, les ganes de compartir en equip, la importància de cultivar un espai de cura i de connexió, de gaudir aprenent-nos i escoltant-nos, d’afrontar les fites i la incertesa sentint-nos acompanyades.
Els elements de la travessa
Per fer una travessa en equip, però, no n’hi ha prou amb l’entusiasme del grup, sinó que ens calen diferents elements com ara:
- pals per recolzar-nos (dinàmiques de confiança i comunicació),
- una brúixola, un mapa i binocles (per orientar-nos, no perdre el nord del nostre sentit i definir fites en el trajecte que ens ajudin amb les distàncies, tant a nivell grupal com individual),
- una cantimplora (per hidratar-nos a través d’espais propis on carregar bateries),
- la motxilla (per veure quins recursos tenim disponibles per afrontar el trajecte, i de quins pesos volem alliberar-nos),
Aquests elements varen anar apareixent a mesura que el grup avançava en el recorregut i les diferents dinàmiques de manera que, a cada etapa, anaven guanyant en recursos i eines per assolir els diferents objectius.
La travessa es va concloure amb una dinàmica d’agraïment i de reconeixement a través d’un túnel humà molt emotiu, que va finalitzar amb la construcció d’una tela d’aranya que simbolitza la interconnexió i la interdependència necessàries perquè l’equip pugui arribar encara més lluny.
Cuidar-nos en el camí, una clau a prioritzar
La necessitat d’atendre i tenir cura de la part personal -la dimensió humana de l’equip-, va anar sortint al llarg del dia i es va incloure com un dels punts o reptes principals del pla estratègic de 2019, tenint en compte aspectes com: cultivar espais afectius i de reconeixement, incloure la gestió emocional, atendre la salut (horaris, alimentació, etc.)
Els/les diferents components de l’equip van manifestar agraïment al grup per tot allò compartit, les ganes de seguir cultivant espais de compartir, de generar hàbits i una cultura organitzacional sana (humana, afectiva, propera, etc). Perquè és a partir de sentir el vincle, la força, la unió, de conèixer i reconèixer més la dimensió humana, el que ens dóna fortalesa per caminar.
La jornada també va servir per veure el potencial de cada una de les persones i la capacitat d’adaptar-se a situacions impensables, reflexionant sobre la importància de flexibilitzar creences limitadores que poden condicionar el nostre accionar.
Gràcies per la confiança i l’aposta de voler seguir millorant! Amb aquestes eines i recursos estem segures que fareu un molt bon camí!
Et convidem a descobrir altres experiències outdoor i de teambuilding:
- Sessió outdoor – Mentoring Laboral (vídeo)
- Dinamització de l’esdeveniment #Sunmoment de l’empresa farmacèutica Ferrer (vídeo)
- Afrontant els reptes d’un nou curs: sembrant noves llavors (Escola Els Llorers)
Així com el nostre catàleg d’activitats outdoor i de teambuilding!
.
Més informació a info@el-despertador.com
* Si vols estar al dia de l’actualitat d’El despertador subscriu-te al butlletí
i rebràs les novetats de cada mes al teu correu electrònic.
Categories: Blog, Organitzacions, Relacions
2 replies »