Activitat

Aprèn a fluir més amb la vida a través de l’eneagrama

CAST

L’eneagrama és una eina molt potent per conèixe’ns i interpretar la nostra singularitat i els nostres reptes.

.

L’Eneagrama de la personalitat és un mapa de l’ésser que s’ajusta de manera molt precisa a la realitat humana. Provinent de tradicions orientals ancestrals, van ser Óscar Ichazo i sobretot el psiquiatra xilè Claudio Naranjo els qui el van introduir a occident als anys 60-70 i li van donar l’enfoc psicològic i de creixement personal amb el qual es treballa actualment. Tot i així, és una eina que està sota constant investigació i evolució, fet que fa que actualment hi hagi diferents línies de treball obertes amb enfocs diversos i complementaris.

El treball amb aquest mapa pot ser quelcom molt clarificador per al nostre procés de desenvolupament personal, tant pel que fa a la comprensió del nostre moment actual com per a traçar el camí que necessitem per evolucionar. També ens ajuda a posar consciència en les nostres relacions interpersonals, estimulant la comprensió de la diversitat humana, rebaixant judicis i expectatives i ajudant-nos a establir relacions més sanes i lliures.

Objectius:

 • Introducció al coneixement de l’Eneagrama com a eina de creixement personal.
 • Reconèixer les nostres tendències primàries de personalitat, tant des de la seva vessant limitant o d’ombra, com de la seva vessant més talentosa o de llum.
 • Desenvolupar la humilitat i el no judici, tant propi com cap als altres, des de l’acceptació que cadascú té un camí per recórrer diferent i únic.
 • Reconèixer en nosaltres nous recursos i possibilitats de ser, des de la visió de l’Eneagrama i permetre’ns experimentar-los per a créixer i desenvolupar-nos de manera més satisfactòria.
 • Relacionar-nos de manera més sàvia i conscient tant amb nosaltres mateixos/es com amb les altres persones.
 • Amb els aprenentatges adquirits, generar compromís en el procés de reconnexió amb el nostre potencial complet representat per l’Eneagrama, a través de microobjectius assolibles.

Proposta

Et proposem un recorregut de 3 sessions quinzenals de 4 hores en format de grup reduït.

Es plantejarà com una proposta d’autoconeixement de les/els participants a partir de la reflexió i de l’acció com a motors de transformació. L’Eneagrama serà present en tot el procés com a eina de suport. A mida que vagin emergint els diferents aspectes i nivells d’acció de l’eina, les persones participants tindran l’oportunitat de posar consciència en diferents aspectes del seu ésser, i identificar i traçar el seu propi camí de transformació. Es potenciarà en tot moment el pas a l’acció en aquest camí.

Metodologia

Les diferents etapes de la metodologia ROA (Reflexió, Oferiment de continguts, Aplicació) seran presents al llarg de tot el taller.

Introduirem els diferents conceptes teòrics per a una mínima comprensió de l’Eneagrama, de manera amena i fent servir exemples. Aquestes explicacions es combinaran amb exercicis pràctics i vivencials per tal que el/la participant vagi integrant els conceptes i tingui l’oportunitat de reflexionar-hi en base a les seves pròpies vivències.

La metodologia del Coaching serà present de manera transversal a través de la pregunta i la reflexió per tal d’obrir noves mirades i perspectives a les/els participants. Amb aquests aprenentatges, s’estimularà la/el participant a passar a l’acció també fora de la sessió. Es proposaran tasques i accions per a realitzar en els espais entre sessions, perquè sense acció no hi ha transformació.

El fet de compartir les vivències amb els companys també fomentarà aquesta obertura, així com l’empatia i la flexibilitat. Cada participant farà el seu recorregut, i es fomentarà la presència, el no judici i el respecte envers el propi camí i el dels altres com a punts clau per permetre’s fluir.

Perfil dels/de les participants

Persones compromeses amb el seu procés de creixement personal i interessades en conèixer com l’Eneagrama els/les pot ajudar a enfocar i encaminar aquest procés. I que, al mateix temps, tinguin ganes de compartir aquest procés d’aprenentatge en grup.

Perfil del formador

Quim Chico

 • Coach Essencial (2017) certificat ACC per la International Coach Federation (2018)
 • Màster en Eneagrama i Intel·ligència Relacional i membre d’Aeneagrama (Asociación Española de Eneagrama), afiliada a la IEA (International Enneagram Association).
 • Practitioner Programació Neuro-Lingüística (PNL).

Sóc un apassionat del creixement personal, de l’eneagrama i del lindy hop. En el meu propi procés, he experimentat en primera persona els beneficis tant del ball com del coneixement de l’eneagrama, i m’apassiona la idea de poder contribuir al creixement d’altres persones a través de la meva pròpia experiència i de les eines que ho han facilitat.

Col·laboro amb El despertador des de 2018, on també ofereixo el taller ‘Swing per fluir amb la vida’.

.


DADES BÀSIQUES

DURADA:

El curs es desenvoluparà al llarg de 3 sessions de 4 hores, sumant un total de 12 hores.

PREU:

180 euros.
Places limitades.

QUAN?

 • Inici: setmana del 3 de febrer de 2020.
 • Format: sessions en divendres tarda i/o matins de dissabte. Concreta’ns la teva disponibilitat al formulari d’inscripció.

*Fórmules revisables segons la disponibilitat de les persones interessades i adaptables a d’altres formats.

INSCRIPCIONS:

Tancament de preinscripcions dilluns, dia 27 de gener de 2020.

*Més informació a info@el-despertador.com


icona-llapisEt convidem a descobrir algunes experiències d’aquest curs:

.

Trobaràs més informació sobre la nostra línia de treball personal i autolideratge a ‘AMB MI’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *