amb mi

Eneagrama per viure millor (crònica de la primera edició), per Quim Chico

CAST

Entre els passats mesos de maig i juliol hem ofert un recorregut de Coaching grupal a través de l’Eneagrama.

Des d’El despertador ens agrada treballar amb aquest format de grup reduït (6 persones) en què el protagonisme el tenen les persones participants i les seves recerques, i en què facilitem eines perquè puguin posar més consciència i perspectiva en la seva situació actual i els propers passos a traçar en el seu camí.

La proposta és totalment flexible i adaptable a les necessitats del grup, i sovint la clau de l’èxit no es troba tant en el format pràctic sinó en la predisposició dels i les participants i la sinergia grupal que es crea. En aquest sentit, la sensació de comoditat, confiança i seguretat que les participants han manifestat haver sentit ja des de l’inici del recorregut.


L’Eneagrama ens ofereix un mapa per a la pròpia expansió
del potencial i per al desenvolupament personal


Personalment, facilitar aquest espai em presentava un parell de reptes importants: un d’ells era assentar unes bases adequades per treballar amb l’Eneagrama. Aquesta eina sovint es pot malentendre com una manera d’etiquetar o jutjar les persones, o de justificar-se davant de determinats comportaments. Lluny d’això, si ens hi connectem de la manera adequada, l’Eneagrama ens ofereix un mapa per a la pròpia expansió del potencial i per al desenvolupament personal. Així, en la primera part del trajecte vam fer incidència en aquesta base a partir de dinàmiques que convidaven a la reflexió grupal, perquè la investigació que la persona pugués fer després, de manera autònoma, estigués ben enfocada i tingués unes arrels sòlides.

L’altre repte que em plantejava la proposta era equilibrar la part més “teòrica” de l’Eneagrama amb la part més participativa i experiencial. L’Eneagrama és una eina profunda, amb molt de contingut on és fàcil perdre’s en mons teòrics. D’aquesta manera, vaig presentar els diferents tipus de personalitat (o eneatips) de manera sintètica, no tant des d’un “compendi” de comportaments, sinó centrant-me en les motivacions i pors bàsiques profundes que els mouen. Mitjançant dinàmiques teatralitzades i de moviment corporal els/les participants van experimentar les diferents energies dels eneatips i van poder connectar amb com aquestes ressonaven en cada un i cada una, de manera molt aclaridora en alguns casos.

L’Eneagrama ens marca un camí de reconnexió amb l’essència de cadascú i cadascuna, un espai més ampli i lliure que quan estem atrapats i atrapades en la part més reactiva i defensiva del nostre eneatip. Des d’aquest espai estem en connexió amb la part lluminosa i els dons que ens ofereix la nostra personalitat. Mitjançant eines de Coaching i de visualització les/els participants van connectar amb aquest espai i van traçar les primeres passes del seu recorregut per acostar-s’hi cada cop més de manera conscient. Aquest, sens dubte, és el gran viatge de creixement personal que ens ofereix l’Eneagrama.

Estic molt agraït a El despertador per l’oportunitat i a les persones participants per la bona acollida de la proposta!

.
Una crònica de Quim Chico, coach, formador i professor de swing.
Màster en Eneagrama i Intel·ligència Relacional i membre
d’Aeneagrama (Asociación Española de Eneagrama),
afiliada a la IEA (International Enneagram Association).

 

No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres si tens ganes de formar un grup particular.
Escriu-nos a info@el-despertador.com amb la teva idea/proposta.

 

VALORACIONS

“Per mi ha estat un aprofundiment en aquesta eina que ja coneixia, i una bona manera d’anar més enllà dels postulats teòrics, compartir punts de vista i experiències amb altres persones.”

 “Recomanaria el curs a  tothom que tingui interès en aprofundir en la seva persona i en descobrir sobre sí mateix , a qui tingui ganes de fer un treball de creixement personal.”

 “Valoro d’aquest curs la seva practicitat i m’ha servit per confirmar coses que sabia, identificar algunes energies meves que tinc negades o que no m’agraden tant… i per a mi ha significat una oportunitat d’aprofundiment, d’escolta i de sentir.”

 “La visió ha estat molt honesta i realista, i el llenguatge d’en Quim impecable. M’ha agradat sobretot que l’objectiu del curs fos descobrir l’eina com a mapa i no l’eneatip de cadascú.”

 “La forma d’investigar sobre els eneatips em sembla molt acurada, treballar des de la ferida interna i no des dels comportaments proposa una mirada més profunda.”

 “Del curs m’emporto una comprensió profunda, una mirada més honesta cap a mi i molta acceptació. Gràcies!”

 “Aquest curs ha significat un procés molt bonic d’autoconeixement, sinceritat i acceptació de mi mateixa.”

 


Trobaràs més informació sobre la nostra línia de treball personal i autolideratge a l’apartat ‘AMB MI’

 

 

1 reply »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *