Activitat

Pla Connexió Natura

CAST

Descobreix les nostres activitats en equip a la natura*:

 

 

En ruta: la travessa de les emocions

Us convidem a fer una ruta en equip per la natura en clau de coaching.

Cada dia és una aventura. Comptem amb un equip i amb un bon grapat d’eines que ens acompanyen i ajuden a superar obstacles, assolir fites, a fer camí… En ocasions, però, fer un cim o superar un repte implica afrontar un seguit de situacions o d’emocions que a vegades ens superen.

La metàfora del ‘kit bàsic’ ens permet fer un paral·lelisme amb els components que ens acompanyen quan fem una travessa; en aquest cas el paral·lelisme prendrà forma real amb alguns dels elements que viatjaran amb nosaltres: motxilla, brúixola, cantimplora, mapa, 

Explorarem, de forma vivencial, cada un d’aquests ingredients fonamentals que conformen el kit, al mateix temps que gaudirem d’un trajecte en què farem dinàmiques en equip, lúdiques i participatives, tindrem espais on compartir en grups petits i sessions personalitzades de coaching.

Durant el trajecte treballarem:

 • Lideratges i colideratges
 • Treball en equip
 • Gestió emocional
 • Cohesió
 • Orientació a l’assoliment
 • Comunicació

 

Informació addicional:

El pla En Ruta varia en funció de la durada del trajecte desitjada i el punt de partida del grup.
Les rutes a mida poden ser d’1 dia, 2, 3… i fins a 1 setmana.
Les travesses  de més d’un dia es desenvolupen a les àrees del Montseny, la Garrotxa i la Cerdanya. Les d’un sol dia es realitzen normalment a la zona de Collserola o a la Serralada Litoral.


 

Kit d’Autocura: una passejada conscient en clau d’Ecologia Emocional

En aquesta activitat aprofitarem el poder terapèutic del bosc per respirar el nostre benestar en harmonia amb l’entorn i sentir la força dels vincles.

Us proposem una passejada en grup pel bosc enfocada al benestar i a la gestió emocional que ens serveixi per connectar amb la natura, amb nosaltres i amb el nostre entorn. Prepararem el nostre Kit d’Autocura partint del model d’Ecologia Emocional i algunes de les seves idees força per tal d’aconseguir aturar-nos, escoltar-nos i identificar tant les nostres fuites d’energia com les nostres fonts de benestar. Alliberarem tensions i càrregues, i connectarem amb les nostres vitamines emocionals.

Per fer-ho, prendrem una dosi de tres grans antídots:

  • Regalar-nos un espai de qualitat de connexió personal.
  • Sentir-nos formant part d’una xarxa de vincles que ens ajuden a sostenir.
  • Connectar amb les propietats terapèutiques de la natura.

 

L’Ecologia Emocional, el canal per connectar-nos

L’Ecologia Emocional és l’art de gestionar, de manera sostenible, el nostre món emocional de manera que l’energia afectiva ens serveixi per créixer com a persones i, d’aquesta manera, poder augmentar la qualitat de les nostres relacions i millorar el món en què vivim.

Com a model d’educació emocional, ofereix conceptes i metàfores que permeten donar resposta a la prevenció d’alguns dels principals problemes que afecten la nostra societat.

En aquesta passejada coneixerem i treballarem, en diferents espais, sis Idees força per tal d’impulsar el canvi emocional que estem cercant:

 • La metàfora del tamboret de tres potes.
 • L’eix PEA (Pensament-Emoció-Acció).
 • Els principis de l’EE.
 • Les Vitamines Emocionals.
 • La metàfora del ‘Sac d’allò fatal’.
 • L’Intersom (allò que sóc, faig o deixo de fer, afecta tot ecosistema).
 
Informació addicional:

Aquesta activitat és oberta a tots els públics. En cas de venir amb infants, ajustem el llenguatge i les activitats, i els fem un grup a mida.


 

Bany de bosc: fonent-nos amb la natura

La velocitat, la fatiga, l’estrès diari, les exigències i demandes que hem d’acomplir fa que molts cops necessitem recórrer a la natura com a evasió per relaxar-nos.

Amb aquesta activitat volem acompanyar-vos a fer un pas més. Que la natura no sigui només un lloc d’evasió sinó de connexió amb nosaltres i amb la nostra essència natural. Amb el bany de bosc, principalment, es pretén aconseguir un vincle especial de les persones amb el bosc.

Us convidem a fer un bany de bosc, una immersió en l’entorn natural d’una manera diferent: lenta, tranquil·la, silenciosa, conscient. Ho farem amb l’acompanyament d’una guia especialitzada, Isabel Verdaguer Foz, guia de teràpia forestal, certificada per l’ANFT (Association of Nature and Forest Therapy), i per la Associació Selvans / Universitat de Girona, que ens ajudarà a despertar els nostres sentits anestesiats per la nostra dinàmica diària. Els sentits són l’eina principal per poder connectar amb el nostre entorn present i actual, és a dir, per poder ser conscients de l’aquí i l’ara.

Japó, país que lidera les investigacions científiques en Medicina Forestal, ha demostrat que a causa de les característiques físiques i bioquímiques del bosc, els Banys de Bosc tenen importants beneficis en l’àmbit fisiològic i psicològic.

A partir de les diferents dinàmiques que us proposem deixarem d’estar en el fer per estar i ser. El grup anirà drenant diferents bloquejos, obrint vincles entre les persones, i entre aquestes i la natura, potenciant els beneficis fisiològics i psicològics. Per mica en mica anar desconnectant d’un estat “negatiu” d’ansietat, estrès, fatiga… a connectar-se a un estat “positiu” de tranquil·litat , benestar i vitalitat. Una vegada el vincle estigui creat la natura actua com a terapeuta.

Amb aquesta activitat pretenem:

 • Reforçar el vincle del grup d’una manera diferent.
 • Aprendre a relacionar-nos entre iguals, també amb la natura, desenvolupant el sentiment de pertinença i comunitat.
 • Potenciar el benestar físic, psicològic (cognitivo-emocional) i espiritual.
 • Afavorir la gestió emocional i de l’estrès.

 

  *Es poden desenvolupar les activitats per separat o bé  contractar l’experiència completa del Pla Connexió Natura

 

> Tornar a la pàgina Activitats outdoor i de teambuilding

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *