Ecologia Emocional

Arrela’t: programa d’actualització del Màster en Ecologia Emocional

CAST

Formació exclusiva per a la comunitat Alumni

 

Coneixes com s’han anat enriquint i ampliant el model d’Ecología Emocional?

Des de l’any 2002 en què Jaume Soler i Mercè Conangla van crear el model, l’Ecologia Emocional ha anat evolucionant i adaptant-se als nous reptes de la nostra societat canviant, oferint, actualment, una proposta molt elaborada i rigorosa pel que fa a l’oferta educativa destinada a l’autoconeixement i el creixement personal.

 

En aquesta imatge podràs veure visualment com s’interelacionen els diferents continguts del Màster.

 • Una de les principals novetats del contingut del Màster ha sigut la creació del bloc ‘Arrels‘ —gestió emocional avançada— que s’ofereix després de conèixer les idees força principals del l’EE (Llavor) i abans d’endinsar-nos de ple en cadascun dels ecosistemes (Reforestació). L’objectiu d’aquest bloc, és, justament, “arrelar” tots el contingut bàsic en la gestió del nostre dia a dia, partint d’un primer anàlisi sobre el cansament moral, per, posteriorment, aprofundir en com gestionar-lo de manera més emocionalment ecològica.  

 • Una altra nova incorporació al Màster ha estat el mòdul ‘Ecosistema Virtual’, al qual hi dediquem un dia sencer, ja que actualment aquest ecosistema forma part (ho vulguem o no) de les nostre vides.

 

Si estàs interessat/da en actualitzar-te pel que fa al model d’EE, t’oferim una proposta que segur que t’agradarà: el Programa d’Actualització del Màster en Ecologia Emocional

 • 6 mòduls (bloque Arrels+ Ecosistema Virtual), 35 hores
 • Format online sincron: divendres de 17 h a 21 h i dissabtes de 9 h a 11.45 h
 • DATES I CONTINGUTS:
  (obrir desplegable)

En aquest mòdul parlarem sobre el cansament moral com una mena de virus que ataca la motivació, la bondat, la il·lusió i l’alegria. Ens desconnecta de l’acció compassiva, del flux normal de la vida, i ens deixa sense energia disponible, esgotades i desesperançades.

Partirem d’un autodiagnòstic que ens donarà un mapa de viatge com a eina de prevenció i autocura.

Vivim temps canviants, però quan no ho han estat? En aquest mòdul ens endinsarem en territori incert per aprendre a connectar-nos a diversos tipus d’emocions en funció de les nostres competències i capacitats, per gestionar la percepció de perill: inseguretat o por vs confiança i valentia.

Sovint s’afirma que “tot és possible”. Realment és així? En aquest mòdul revisarem aquesta i altres afirmacions que ens poden mobilitzar o paralitzar en el nostre poder de creació. Què intervé en qualsevol procés creatiu? Treballarem com passar de la son a l’acció creadora per materialitzar idees i pensaments en alguna cosa concreta evitant, així,  dispersar la nostra energia disponible.

En aquest mòdul ens endinsarem en la comunicació emocionalment ecològica. Els significats són les interpretacions o traduccions que cadascú de nosaltres fa en rebre un missatge, sigui verbal o no verbal. Aquests significats són únics, no extrapolables als altres. La mateixa paraula pot tenir un significat diferent per a persones diferents. Tot depèn de la memòria emocional, de la càrrega afectiva que cada paraula comporta. Si volem comprendre’ns haurem d’aprendre a “consensuar significats”.

En aquest mòdul ens submergim en el món dels intangibles per aprendre a detectar-los: emocions, creences, valors, expectatives, coneixement, experiències… prenent consciència de tot el nostre capital ètic i emocional. Ens endinsarem de nou al nostre ICEBERG explorant la base que ens sustenta. Només des de l’autoconeixement podrem reconèixer els intangibles dels altres. Els nostres respectius capitals ètics i emocionals seran els que marquin la diferència en les nostres relacions interpersonals. Ens toca aprendre a explorar expectatives i valors, així com els somnis i desitjos, les experiències emocionals i records que ens reforcen o bloquegen.

En aquest mòdul explorem l’ecosistema virtual sent conscients de la nostra empremta digital i aprofundint en les bones pràctiques per aconseguir un entorn més ecològic i una gestió més adaptativa.

Cada dia invertim més temps i energia en aquest medi, per la qual cosa és important analitzar-ne i valorar-ne l’impacte. El repte és aconseguir gestionar de manera intel·ligent aquest tercer planeta.

 • Compartiràs els mòduls amb el grup de l’edició actual, permetent crear nous contactes en l’àmbit de l’EE i també et podràs retrobar amb antics companys d’edició.

 • Campus virtual: Durant la realització d’aquests 6 mòduls podràs accedir al campus virtual per complementar les sessions presencials amb tot el material i un espai compartit amb el professorat, així com amb la resta del grup per tal d’anar compartint i integrar tot allò viscut
 • A més, podràs obtenir el “Certificat d’actualització” del Màster en Ecologia Emocional.

 • Amb el preu del curs d’actualització també podràs accedir a 2 mòduls del bloc ‘Reforestació’ que vulguis refrescar o revisar, o que potser al seu moment no vas poder assistir (en aquest cas, sense accés al campus). Consulta el calendari del Máàter.

 • També t’oferim la possibilitat de realitzar algun mòdul específic, en aquest cas, el preu per mòdul seria de 80 euros (sense accés al campus).

RESERVA JA LA TEVA PLAÇA!

Programa d'actualització
390
 • Si es matricula a la propera edició del Màster a EE una persona que ve de la teva part, tant tu com ella obtindreu una bonificació de 150 euros en les respectives formacions.*
 • Si us apunteu dues persones de la mateixa edició, tindreu també un descompte del 10% cadascuna*
 • Descomptes no acumulables. En cas d'encaixar en una de les dues ofertes, posa't primer en contacte amb nosaltres (info@el-despertador.com)
PREU

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *