Articles

Per començar… escollir parella (per Anna Soriano)

CAST

plantar_escollir-parella_el-despertadorIniciar una relació de parella és com plantar una llavor. Per tal que pugui germinar és important que es produeixin les condicions necessàries. En el cas de la llavor caldria valorar l’estat del sòl, l’aigua, l’adob…

En el cas d’una parella podríem definir tres elements essencials o els fonaments clau:

  • Química sexual
  • Sentir-se un mateix amb l’altre”
  • Compartir visions similars de la vida: “vibrar pel mateix”

Un dels aspectes claus que diferencia una parella d’una altre tipus de vincle relacional és la comunicació sexual. El sexe és una via de comunicació essencial dins una parella. És un dels trets diferenciadors, tot i que no l’únic. Ja que si a dues persones només els uneix el sexe estaríem parlant d’un altre tipus de relació. El que també està clar és que si en una parella les relacions sexuals són inexistents, es pot tractar més d’una relació d’amistat i d’amor, però és difícil encabir-ho amb una relació de parella ja que hi haurà una part no coberta.

Quan ens sentim un mateix amb l’altre és quan ens podem mostrar tal com som, és quan ens sentim còmodes i podem tenir el nostre ego més relaxat. Ens trobem en territori segur i l’energia flueix.

Finalment, “vibrar pel mateix” facilitarà que puguin sorgir projectes comuns que ens permetran anar creixent i descobrint plegats. No es tracta de compartir-ho tot, però si que hi hagi una part important en les nostres vides que la puguem compartir.

Si des d’un inici falta algun d’aquests components, la casa comença a construir-se coixa… i tard o d’hora li sortiran esquerdes. Començar una relació amb una bona base d'”elements essencials” garanteix les probabilitats de poder anar superant els obstacles que, de ben segur, apareixeran perquè com diu d’Antoni Bolinches ‘la parella és un laboratori d’aprenentatge vital’.

En el següent diagrama de Venn es fa una caricaturització de les possibles combinacions segons els ingredients i, malgrat està fet des de la ironia, les conclusions a les que arriben són ben realistes.

diagrama parella

Cap de les opcions plantejades és una mala opció. El que és important és tenir clar en quina interjecció ens trobem i no confondre una cosa amb l’altra perquè això sí que pot ocasionar conflictes. Tot dependrà de l’objectiu propi i comú.

Es tracta d’una banda, de saber què estem buscant i, per l’altra, compartir-ho amb una persona que tingui el mateix objectiu que nosaltres.

A partir d’aquí, l’aventura està servida…

 

Anna-Soriano.

Un article d’Anna Soriano,
psicòloga i codirectora d’El despertador,
impulsora de la línia En veu femenina i
coautora del curs L’apassionant món de la parella.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s