Activitat

Eneagrama per viure millor (online)

CAST


“Descobreix qui ets però no t’aferris a cap definició.
Muta les vegades que sigui necessari per viure en la totalitat del teu ésser”.
Claudio Naranjo


L’eneagrama és una eina molt potent per conèixe’ns i interpretar la nostra singularitat i els nostres reptes.

L’Eneagrama de la personalitat és un mapa de l’ésser que s’ajusta de manera molt precisa a la realitat humana. Provinent de tradicions orientals ancestrals, van ser Óscar Ichazo i sobretot el psiquiatra xilè Claudio Naranjo els qui el van introduir a occident als anys 60-70 i li van donar l’enfoc psicològic i de creixement personal amb el qual es treballa actualment. Tot i així, és una eina que està sota constant investigació i evolució, fet que fa que actualment hi hagi diferents línies de treball obertes amb enfocs diversos i complementaris.

El treball amb aquest mapa pot ser quelcom molt clarificador per al nostre procés de desenvolupament personal, tant pel que fa a la comprensió del nostre moment actual com per a traçar el camí que necessitem per evolucionar. També ens ajuda a posar consciència en les nostres relacions interpersonals, estimulant la comprensió de la diversitat humana, rebaixant judicis i expectatives i ajudant-nos a establir relacions més sanes i lliures.

Objectius:

 • Introducció al coneixement de l’Eneagrama com a eina de creixement personal.
 • Establir unes bases clares sobre l’eneagrama per a què el/la participant pugui aprofundir en paral·lel pel seu compte, amb criteri i sabent discernir allò essencial d’allò superflu.
 • Reconèixer les nostres tendències primàries de personalitat, tant des de la seva vessant limitant o d’ombra, com de la seva vessant més talentosa o de llum.
 • Desenvolupar la humilitat i el no judici, tant propi com cap als altres, des de l’acceptació que cadascú té un camí per recórrer diferent i únic.
 • Reconèixer en nosaltres nous recursos i possibilitats de ser i permetre’ns experimentar-los per a desenvolupar-nos de manera més satisfactòria.
 • Relacionar-nos de manera més sàvia i conscient tant amb nosaltres mateixos/es com amb les altres persones.
 • Amb els aprenentatges adquirits, generar compromís del/de la participant en el procés de reconnexió amb el seu potencial complet representat per l’Eneagrama, a través de microobjectius assolibles.

Proposta

Et proposem un recorregut de 6 sessions setmanals on-line de 1h30.

La proposta anirà recorrent amb profunditat els diferents aspectes més rellevants sobre l’eneagrama en base a com aquests responen a les següents preguntes:

Sessió 1: Com utilitzo de manera adequada l’eneagrama?

Veurem el potencial que ens ofereix l’eneagrama com a eina d’autoconeixement i establirem les bases per a fer-ne un bon ús.

Sessió 2: Com m’observo de manera eficaç a través de l’eneagrama?

Aprendrem a observar-nos de manera profunda i respectuosa sense judici, culpa ni expectativa. Identificarem els mecanismes de l’ego emprats per cada tipus de personalitat.

Sessió 3: Com enfoco bé el meu procés de creixement personal amb l’eneagrama?

Aprendrem a tenir eines per reconèixer quan estem ben enfocats/des en el nostre procés i com podem ascendir pels nivells de desenvolupament descrits en l’eneagrama

Sessió 4: Com exploro el meu procés de manera sana i equilibrada?

Veurem com és el procés de creixement personal per a cada tipus de personalitat i com respectar-lo i estar en contacte amb els límits amb què ens anem trobant.

Sessió 5: Què puc aprendre dels meus comportaments instintius?

Aprendrem com els instints biològics bàsics també formen part de l’eneagrama i com reconèixer quin ens domina més i què en podem aprendre.

Sessió 6: Quins moviments dins l’eneagrama m’ajuden a impulsar el meu procés?

En aquesta sessió veurem com és el dinamisme dins de l’eneagrama i quins moviments podem potenciar de manera conscient per afavorir el nostre desenvolupament.

Metodologia

El curs s’impartirà de manera virtual en streaming, en directe, a través de la plataforma Zoom (o similar), la qual cosa permet una interacció a temps real amb el grup i el formador, que facilitarà el contingut i promourà la participació, oferint feedback de forma personalitzada i fent propostes de treball al llarg de cada sessió.

Partint de preguntes freqüents que ens fem en el nostre camí de creixement personal, al llarg de les sessions veurem com els diferents aspectes de l’eneagrama proposen respostes.

Es faran explicacions teòriques necessàries per a una mínima comprensió de l’eneagrama, de manera amena i fent servir exemples. Aquestes explicacions es combinaran amb exercicis pràctics i vivencials perquè les persones participants vagin integrant els conceptes i tinguin l’oportunitat de reflexionar-hi en base a les seves pròpies vivències.

S’estimularà els i les participants a passar a l’acció també fora de la sessió. Es proposarà seguir aprofundint en els temes centrals de cada sessió mitjançant lectures i sobretot, tasques i accions per realitzar en els espais entre sessions que estiguin alineades amb el camí de transformació de la persona participant. S’obrirà un canal de comunicació per poder estar en contacte i fomentar el compartir dubtes i vivències.

A qui va adreçat

Persones compromeses amb el seu procés de creixement personal i interessades en conèixer com l’eneagrama els/les pot ajudar a enfocar i encaminar aquest procés.

Perfil del formador

Quim Chico

 • Coach Essencial (2017) certificat ACC per la International Coach Federation (2018).
 • Màster en eneagrama i Intel·ligència Relacional i membre d’Aeneagrama (Asociación Española de Eneagrama), afiliada a la IEA (International Enneagram Association).
 • Practitioner Programació Neuro-Lingüística (PNL).
 • Professor de lindy-hop en diferents escoles de Barcelona, Terrassa i Sabadell des de 2014.

Sóc un apassionat del creixement personal, de l’eneagrama i del lindy hop. En el meu propi procés, he experimentat en primera persona els beneficis tant del ball com del coneixement de l’eneagrama, i m’apassiona la idea de poder contribuir al creixement d’altres persones a través de la meva pròpia experiència i de les eines que ho han facilitat.

Col·laboro amb El despertador des de 2018, on també ofereixo el taller ‘Swing per fluir amb la vida’.

.


DADES BÀSIQUES

DURADA:

El curs es desenvoluparà al llarg de 6 sessions, els dilluns, de 1 hora 30 minuts.

PREU:

135 € 120€ (preu adaptat amb motiu de l’estat de confinament).
Places limitades.

DISPONIBILITAT:

 • Grup de matins
 • Grup de tardes

Concreta’ns l’horari de la teva disponibilitat al formulari d’inscripció.

INSCRIPCIONS:

*Més informació a info@el-despertador.com

Continguts relacionats:

Àgora despertadora dedicada a ‘L’eneagrama per comprendre’m i gestionar el que em passa’, una conversa entre Jordi Muñoz, coach i recreador personal, i Quim Chico, coach i formador expert en eneagrama.

 


icona-llapisEt convidem a descobrir algunes experiències d’aquest curs:

.

Trobaràs més informació sobre la nostra línia de treball personal i autolideratge a ‘AMB MI’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *