a casa

Recursos per gestionar la incertesa

CAST

La situació de confinament que hem viscut ha canviat el paisatge del nostre dia a dia, la nostra forma de treballar, així com la nostra manera de relacionar-nos amb nosaltres mateixos/es, les altres persones i el món.

Des del primer dia que es va declarar l’estat d’alarma ens acompanya una gran incertesa que afecta tots els aspectes de la nostra vida. Aquesta incertesa, i totes les emocions que sorgeixen, són un repte molt gran que mirem de gestionar el millor que podem i sabem, malgrat que sovint ens desbordi. És per això que hem creat aquest apartat al web, per oferir-te recursos que t’acompanyin en aquest moment de vulnerabilitat, perquè entre totes i tots trobem zones de dubte, reflexió, aprenentatge i creixement.

  Articles

 Aprenent a viure en el fora de joc, per Jordi Muñoz (versión en CAST)

 Navegant per mars d’incertesa, per Anna Soriano (versión en CAST)

Kit de gestió emocional en temps d’alarma, per Anna Soriano (versión en CAST)

El amor en los tiempos del coronavirus, por Jordi Muñoz

 Què puc fer per cuidar-me en temps d’alarma?, per Jordi Esqué (versión en CAST)

5 preguntas para conectar con tus recursos y sostener la incertidumbre, per Jordi Muñoz

¿Cómo me adapto y aprendo de la incertidumbre? Nuestro viaje del héroe/heroína particular, per Anna Soriano

¿Cómo vivimos las relaciones en confinamiento?, per Maricel Ruiz

Pla d’acció per gestionar el meu confinament, per Jordi Esqué

El poder de la vulnerabilidad para gestionar la incertidumbre, por Jordi Muñoz

 Què faràs aquest estiu?, per Anna Soriano (versión en CAST)

DIARI DE CONFI(N)AMENT

Obrim les pàgines d’un diari de confi(n)ament que recull pensaments, reflexions, petites cròniques d’un dia a dia no escollit, des de la vivència individual de cadascú i cadascuna que formem part de l’equip d’El despertador. Les pàgines acullen paraules que neixen del nostre espai privat des d’on teixim una quotidianeïtat diferent, adquirida, assimilada, adaptada i que anem aprenent pas a pas.

 Diari de confi(n)ament: 1a part, autoria col·lectiva de l’equip d’El despertador (versión en CAST)

 Diari de confi(n)ament: 2a part, autoria col·lectiva de l’equip d’El despertador (versión en CAST)


Vídeos

Guia Reiniciem!

Hem treballat amb Joventut de la Diputació de Barcelona l’encàrrec de fer una sèrie de 8 vídeos per a la guia Reiniciem!, la qual proposa dinàmiques per acompanyar joves i adolescents en la situació de post-confinament a causa de la COVID-19.

L’objectiu dels vídeos és focalitzar-nos en les capacitats personals, les amistats, l’entorn immeditat i, especialment, en les noves oportunitats que ens motivin a actuar per aconseguir allò que considerem important. Es tracta d’un material molt adequat per a personal docent, orientadors/es, monitors/es o qualsevol persona que vulgui abordar aquests temes amb adolescents i joves.

Sense límits (sobre l’adaptació i l’autoconeixement)
La Martina, el Martí i les seves pors (sobre la gestió emocional)
Salut i bon karma (sobre les relacions)
Un intensiu d’Stranger Things (sobre la incertesa, les pèrdues i els dols)
Viatge a Bali (sobre la gestió del canvi)
Projectant oportunitats (sobre la projecció del futur)
Una primavera diferent (sobre els aprenentatges)
El blog mola (sobre compartir, sumar talents i l’esperit emprenedor)

Àgora despertadora

Hem obert l’espai de l’ÀGORA DESPERTADORA per fer comunitat i compartir la gestió de la incertesa en l’excepcional estat d’alarma i la situació de confinament que hem viscut, i el postconfinament que transitem. Aquestes són converses que hem ofert en el format d’emissió en directe a les xarxes socials de Facebook i Instagram. Aquí us en mostrem el resum:

Com afecta l’estrès i l’ansietat a la nostra salut?  Com puc generar hàbits saludables malgrat la incertesa que vivim? Conversem sobre Salut i Benestar en temps d’incertesa des d’una mirada holística, que té en compte les diferents dimensions de la persona, de la mà d’Anna Soriano, psicòloga, ecòloga emocional i coach, i Lourdes Tomás, metgessa de família, doctora en malalties cardiovasculars, autora del llibre ‘La salud, tu mejor talento’ i directora del projecte Médico Mentor.

El nostre company Jordi Muñoz, coach i recreador personal, conversa amb Núria Chiva, coach i terapeuta Gestalt, sobre la motivació i com afrontar el canvi d’escenari del postconfinament.

La nostra companya Elisabet Alguacil, comunicadora i creadora audiovisual, conversa sobre el dol i la pèrdua amb la psicòloga especialitzada en dol, pèrdues i trauma Vera Santos.

La nostra companya Maricel Ruiz, psicòloga especialitzada en ecologia emocional i formadora, conversa amb Gisela Oliva, psicoterapeuta, coach i formadora sobre la soledat en confinament.

Altres temes que el nostre equip ha abordat al llarg de l’estat de confinament:

 

 

 

La nostra companya Anna Soriano va oferir la xerrada ‘Kit de gestió emocional en temps d’alarma i confinament’ dins del cicle de xerrades ‘Trenquem el Silenci’ que la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere va organitzar a través del seu canal d’Instagram amb motiu de la situació de confinament de la ciutadania.

Gràcies a la invitació de la il·lustradora i artista Marta Castro (http://martacastro.net/) el nostre company Jordi Muñoz Jovell, musicoterapeuta, coach i recreador personal, participa d’una Impart Session per crear un espai que et convida a connectar amb la teva creativitat a través de la música improvisada d’en Jordi i les il·lustracions de la Marta.

Anna Soriano conversa amb la Natàlia Vázquez, escriptora i coach, sobre el poder terapèutic de l’escriptura.

Jordi Muñoz conversa amb el coach Quim Chico sobre l’eneagrama per a comprendre’ns i gestionar el que ens passa.

El programa de ràdio L’actual de Ràdio Castellar del Vallès conversa amb Jordi Muñoz sobre Com gestionar emocionalment el postconfinament.


Podcasts

Radio El despertador_micro Ens preguntem _ Com puc passar del fer al ser per connectar amb la meva essència?
A partir de la pregunta descobrim algunes claus que ens poden ajudar a connectar més amb la nostra essència a través dels testimonis de: Verónica López, Sergi Bañeras, Míriam Martí, Quim Chico i Maria Chico.

Radio El despertador_micro En clau de Mi _ En clau de cuidar. Viatge a través de la música que ens ajuda a cuidar-nos de la mà de testimonis diversos.

Radio El despertador_micro En clau de Mi _ Música per relaxar. Viatge a través de la música que ens relaxa amb la participació de testimonis que comparteixen la seva experiència.


Música

Hem creat diverses playlists musicals perquè ens acompanyin en la nostra cura i gestió emocional.

· Playlist #vacunamusical. Cada dia compartim un tema d’aquesta llista a les nostres xarxes socials, perquè creiem que la música és una bona vacuna contra el virus de la por.

· Playlist participativa #vacunamusical amb propostes que ens han fet arribar a través de la xarxes socials.

· Playlist El despertador’s Breathe. Per respirar quan ens falta l’aire i/o ens sentim en bloqueig.

· Playlist El poder de la vulnerabilidad. La fragilitat sona d’una manera especialment sensible i ens obre a l’autenticitat.


Activitats i propostes

Quan trontolla l’estabilitat individual i col·lectiva, quan apareixen emocions a cada hora i sentim que perdem la nostra zona coneguda, la cura personal és indispensable per atendre’ns i atendre les altres persones.

destacat-home-master-ecologia-emocional-el-despertador Màster en Ecologia Emocional (formació on-line, en directe)

 Escriptura per a escoltar-te (curs on-line)

Eneagrama per viure millor (curs on-line)

Aprendre a aprendre de forma sostenible (activitat on-line – Aula virtual de BCN Activa)

Escape Room: escapant de la rutina (activitat online per organitzacions i gestió d’equips)

 Sessions individuals i grupals on-line

Obrim sessions online per acompanyar-te en allò que necessitis:

Gestió emocional
Gestió de la por i la incertesa
Gestió de conflictes
Autocura
Autoconeixement

Posa’t en contacte per resoldre dubtes o demanar més informació sobre aquests i/o altres serveis – CONTACTA’NS


 


Si vols estar al dia de l’actualitat d’El despertador subscriu-te al butlletí i rebràs les novetats de cada mes al teu correu electrònic.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *