a la feina

Per on començo?, crònica del curs ‘Com escriure clar’ de Natàlia Vázquez D.

CAST

I ara què poso? Per on començo? Com li dic? Per què no m’ha entès? Aquestes són algunes de les preguntes que et poden sorgir quan et proposes comunicar-te per escrit. Tenir clares les teves idees, l’objectiu que persegueixes, la veu des de la qual parles i com és i sent la persona a qui t’adreces ajuda, i molt, a aconseguir que els teus escrits siguin més clars i efectius, però també que connectin, convencin i, fins i tot, emocionin a la persona destinatària.

.

Tot plegat ho treballem en el curs per Escriure clar que vam oferir aquesta tardor al fantàstic equip del Servei d’Explotació de Barcelona Cicle de l’Aigua, de l’Ajuntament de Barcelona. Durant 5 dilluns vam passar de la teoria (la justa) a la pràctica contínuament, no només millorant la nostra escriptura sinó també coneixent-nos millor.

Una de les jornades més interessants va ser la que vam dedicar a definir conjuntament els valors que ens representen com a equip, utilitzant, a més dels nostres coneixements en comunicació i escriptura, tècniques de coaching.

Detectar quins són els valors propis i aquells que compartim no només ens ajuda a actuar en coherència i millorar la nostra satisfacció personal, sinó també a escriure i comunicar tenint en compte la nostra veu com a equip o com a marca. Determina el nostre to i estil i també l’empremta que deixem.

D’altra banda, les tècniques treballades per argumentar i persuadir o per donar feedback de forma assertiva, van trobar de seguida una aplicació pràctica, no només a l’entorn laboral, sinó també en el personal. És probable, de fet, que els fills i filles adolescents d’alguns dels assistents s’estiguin preguntant encara ara, què li ha passat al pare? Està molt estrany des que va anar a aquell curs.

No van faltar motius per riure ni lectures per emocionar-nos o inspirar-nos. També algun vídeo, molt recomanable, per ajudar-nos a parlar d’arquetips, de quin ens representa i de com, des d’aquest personatge, podem construir històries que ens ajudin a comunicar de forma efectiva, ja sigui davant d’equips directius, mitjans de comunicació o, fins i tot, un grup de nens i nenes de cinc anys que hagin d’entendre a què ens dediquem.

Va ser un autèntic plaer fer aquest recorregut de la mà de totes elles i ells i, per descomptat, d’El despertador.

.

Una crònica de Natàlia Vázquez D.,
periodista especialitzada en comunicació,
coach i col·laboradora d’El despertador.

.

Compartim algunes valoracions de les persones participants:

 “El curs m’ha ajudat a expressar-me millor i fer-ho en funció dels objectius que vull aconseguir. Sento que he millorat la forma com estructuro els textos”.

 “He après a ordenar les idees i la forma com les vull expressar. En el meu dia a dia participar del curs m’ha ajudat a redactar amb més claredat informes, e-mails, etc., i fer-ho de manera estructurada”.

  “El que més m’ha agradat del curs és que les sessions han estat molt dinàmiques i entretingudes”.

  “Sobretot m’ha ajudat a organitzar els meus pensaments abans d’escriure, a enfocar la redacció dels correus electrònics per tal d’aconseguir una resposta adequada dels clients/es. Ha estat un curs molt pràctic, on podies veure realment la teva àrea de millora.”

  “He après a organitzar la meva manera d’escriure i redactar, plasmar el que vull dir en un paper i a partir d’aquí escriure el que vull explicar. Valoro positivament la predisposició de la formadora, l’organització i simplicitat de la documentació.”

 


Aquí trobaràs més informació sobre la nostra feina i propostes de treball amb les organitzacions.

.


Si vols estar al dia de l’actualitat d’El despertador subscriu-te al butlletí i
rebràs les novetats de cada mes al teu correu electrònic.

 

 

 

2 replies »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *