Escriptura

Relats de Sant Jordi (Cesc Aromir)

 

MORALITAT AMB HUMOR 1

És en el moviment, que hi trobo la quietud!— Va cridar l’esborniat d’en Jordi.
Meditem, Jordi, meditem—, li va tornar la seva estimada Jordina, ben calmada.

Existeixen les meditacions en moviment, i aquest passatge reflecteix com qui necessita més activitat i moure’s, també pot meditar. Per tant, mostra l’oportunitat de descobrir noves pràctiques; la possibilitat de descobrir noves maneres de trobar-se, i així poder centrar-se, calmar-se.

També representa aquest passatge l’enèsim missatge de la natura i la pròpia vida, que ens recorda que tot és energia i tot és moviment, i que tot esta en constant moviment… canvi. Abordar el moviment per la zona de confort i entre la zona coneguda i la zona desconeguda, és parlar de moviment, i és aprendre a gestionar el canvi; fent-nos-en conscients.

Com diu un proverbi àrab: ‘’La paciència i l’humor són dos camells amb els que pots creuar qualsevol desert’’… i cuidar o no els dracs que se’t puguin aparèixer.

 

MORALITAT AMB HUMOR 2

— Coi, què li passa, a aquesta?!— Que és feliç.

Aquest passatge reflecteix la grandesa de viure triant: o bé amb autenticitat i fidels a la saviesa interior, o bé amb auto-traïció i sotmesos als ímputs de l’exterior. Ens reCORda que consisteix a fer-nos responsables, que no culpables, de cada pas que fem i decidim prendre; que els límits en definitiva se’ls posa cadascú.Agafar el teu drac per les banyes és cosa teva, com agafar el meu és cosa meva.

Com diu un proverbi àrab: ‘’La paciència i l’humor són dos camells amb els que pots creuar qualsevol desert’’… i cuidar o no els dracs que se’t puguin creuar pel camí.

 

RELATO AUTO-BIOGRÁFICO

‘‘Encuentro con mi último dragón…’’ o ‘’Enamorado del dragón. El misterio de lo desconocido reconocer lo inexplorado’

La última vez que salí de mi zona conocida, encontré una oportunidad; una gran oportunidad, precisamente, de encontrarme a mí mismo.

Tras mi experiencia… (aventura)… Descubrí la fórmula: salir = entrar. Entendí que salir de mi zona de confort significaba, en realidad, entrar en mí; en mi interior. Descubrí que no existe salida (a un problema o situación) sin abrirle la puerta (sin estar dispuesto a verle, aunque sea por la mirilla; a permitir que entre; y a dejar en todo caso la puerta abierta… a su salida, a mi ‘no sé’, ‘suelto’, ‘dejo ir’…).Fue entonces cuando descubrí que ver la luz implica atravesar la oscuridad más profunda con una actitud que ilumina mi camino.¡

Y fue entonces cuando el confort, la comodidad, la tranquilidad, el silencio… me invadieron por completo. Y a día de hoy todavía recorren mi sangre como esencia de fondo en todo lo que pienso, digo, siento y hago. Esa es para mí la fórmula del éxito y la felicidad: alinear y conservar el equilibrio entre las distintas formas que adopta lo que recorre mi cuerpo en forma de pensamientos, emociones y acciones. Encontré entonces la fórmula, que tantas personas decían que no existía. La fórmula me la mostró el dragón: es cuando conquistas tus miedos que puedes transformar tus ‘y si no…’ en ‘y si sí…’. El ‘sí… a la vida’ me lo alimenta cada encuentro con mi dragón interior. El ‘sí’ al ‘no sé’, a lo desconocido, a lo inexplorado, lo encuentro después de escuchar cada ‘no’, o ‘¿seguro?’…


Entonces cada ‘no’ pasa por un ‘quizás’ y se convierte siempre en un ‘sí’. Y este ‘sí’ no es un ‘sí’ a lo loco y a todo, aunque sí es un ‘sí’ Siempre e incondicional; un ‘sí’ a la vida, a ser vivida con Totalidad, Autenticidad y Plenitud.

Cesc Aromir


.

Coneix les anteriors edicions del concurs i les seves temàtiques:

Amb aquesta ja són 8 les edicions del concurs #somriulavida de Sant Jordi. Cada una d’elles ha tingut una temàtica diferent: fotografies, haikus, imatges despertadores, relats amb valors… Et convidem a fer un cop d’ull a les edicions passades: 1r concurs2n concurs3er concurs4t concurs, 5è concurs, 6è concurs, 7è concurs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *