Creativitat

Manifest per Somriure a la Vida

9è Concurs de creació #somriulavida

En què penses quan imagines un món millor?

La nostra actitud davant de la vida condiciona bona part de la nostra experiència: conrear una mirada positiva, escollir amb consciència i actuar en conseqüència ens ajuda a teixir un present i un futur millor.  Malauradament, també hi ha un munt de coses que fugen del nostre control. 

Sense anar més lluny, aquest 2023 ens toca conviure amb un seguit de crisis (econòmica, social, climàtica, diplomàtica, etc.) que, d’una manera o una altra, ens impacten i ens amoïnen. El fet de sentir que poc hi podem fer per canviar la situació global ens pot provocar frustració i angoixa, malestars que afecten el nostre benestar. Ho veiem sobretot en els i les joves: els problemes de salut mental s’han multiplicat en aquest col·lectiu des de la pandèmia, fins al punt que 1 de cada 5 adolescents afirma patir problemes de salut mental de manera continuada, i més de la meitat considera que n’ha patit algun en l’últim any. Si bé és cert que, a diferència de les generacions anteriors, el jovent d’avui en dia està molt més sensibilitzat sobre els trastorns mentals —en molts casos ja en parlen sense embuts a les xarxes—, la problemàtica continua sent un estigma per a la població general. 

Això vol dir que, ens agradi o no, el món d’avui no és ni de bon tros el que desitgen ni el jovent ni ningú altre.

I el de demà? 

Des d’El despertador volem aprofitar aquesta Diada de Sant Jordi per cocrear amb tu un Manifest per a somriure a la vida. Una declaració de principis col·lectiva a favor de la diversitat i la pluralitat, i en contra de les consignes actuals que ens impedeixen avançar com a societat i com a individus.  Volem posar un altaveu que ens ajudi a posar atenció i intenció en el Món que volem viure. 

Entre totes les propostes que rebem, elaborarem el nostre manifest en format audiovisual. I és que enguany busquem creativitats en format REEL o POST d’Instagram amb accions, motius o propòsits del món que vols. A més, només per haver-hi participat podràs guanyar el llibre Cambio climático emocional i descomptes en els nostres tallers.

Vols aportar la teva mirada? Pren nota!

Qui hi pot participar?

Totes les persones que vulguin compartir una ACCIÓ, UN PROPÒSIT O UN MOTIU en format POST o REEL d’Instagram des del seu compte al compte d’El despertador (@eldespertadorbcn)

Què he de fer?

Si graves un REEL des del teu compte d’Instagram: 
  • El vídeo haurà de ser en vertical i d’una durada de fins a 15 segons. 
  • El contingut audiovisual pot incloure imatges en moviment, fotos, text, música, veu i filtres… Deixa anar la teva creativitat!
  • El tema principal ha d’estar relacionat amb una acció/propòsit/motiu per a somriure a la vida.
  • Etiqueta la publicació amb el hashtag #somriulavida i menciona el compte @eldespertadorbcn.
  • Assegura’t que el vídeo queda penjat a l’apartat de REELS i no a la teva història (si no, desapareixerà al cap de 24 hores) . 
Si publiques un POST des del teu compte d’Instagram: 
  • La imatge que pengis pot tenir el format que prefereixis (quadrat, vertical o horitzontal).
  • És millor si afegeixes el text a dins de la imatge per tal que, quan creem el Manifest amb totes les vostres propostes, es visualitzi el missatge que has escollit. Si no saps com fer-ho, l’equip d’El despertador l’editarem després.
  • Etiqueta la publicació amb el hashtag #somriulavida i menciona el compte @eldespertadorbcn.
  • Aquí tens un exemple de post:

A mesura que entre tots i totes pengeu els continguts, des d’El despertador els publicarem a la nostra història i als Destacats del perfil d’Instagram.

Perquè tinguis una idea del tipus de Manifest que volem crear, et deixem exemples de frases que hem pensat perquè t’inspiris:

Fins quan hi puc participar?

Pots crear i publicar el tteu REEL o POST fins el diumenge 23 d’abril de 2023 a les 23:59 h.

Puc participar més d‘un cop?

Sí! Totes les vegades que vulguis amb diferents continguts originals!

I... quin és el premi?

El dilluns 24 d’abril anunciarem la persona guanyadora a través de les nostres xarxes. 

La publicació que tingui més m’agrada se’n durà un exemplar amb dedicatòria dels autors de Cambio climático emocional, el darrer llibre publicat per Mercè Conangla i Jaume Soler, cocreadors del model d’Ecologia Emocional, així com descomptes especials en tots els nostres tallers durant tot el 2023!

Sobre l’obra:
Cambio climático emocional  és una obra indispensable per entendre i donar resposta als símptomes de desequilibri emocional provocats per una vida poc acord amb les autèntiques necessitats humanes. El món avança de manera ràpida a nivell tecnològic i de coneixements, però, com a persones i societat, no evolucionem amb igual rapidesa en els camps emocional i ètic. Per això, Mercè Conangla i Jaue Soler ens ofereixen 111 reptes i 110 accions d’Ecologia Emocional per superar els desafiaments del segle XXI.

Coneix les anteriors edicions del concurs i les seves temàtiques:

Amb aquesta ja són 9 les edicions del concurs #somriulavida de Sant Jordi. Cada una d’elles ha tingut una temàtica diferent: fotografies, haikus, imatges despertadores, relats amb valors… Et convidem a fer un cop d’ull a les edicions passades: 1r concurs2n concurs3er concurs4t concurs, 5è concurs, 6è concurs, 7è concurs. i el 8è concurs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *