Creativitat

8è Concurs de relats #somriulavida: I tu, quins dracs has conegut?

CAST

Celebrem Sant Jordi i Santa Jordina, un cop més, convidant-te a participar d’una nova edició del concurs #somriulavida! Aquest any t’animem a explicar-nos el dia que vas decidir sortir de la teva zona coneguda i anar a cercar l’oportunitat que tant anhelaves.

A l’Edat Mitjana els cartògrafs utilitzaven els dracs per il·lustrar els confins del món; a l’altra banda dels límits explorats, de la mar navegada, apareixien criatures marines de tota classe que alertaven dels perills del més enllà. Aquests gravats de bèsties monstruoses van tenir tant d’èxit que a l’època renaixentista encara apareixien a molts mapa mundi i globus terraqüis decoratius (no pas els que s’utilitzaven per guiar les tripulacions) per representar allò desconegut.

En Ecologia Emocional, una de les tècniques que s’utilitza per treballar les emocions és la cartografia mental. És el nostre mapa intern del món que fem servir com a guia en la vida diària; tota aquella informació amb càrrega afectiva que ens assenyala zones de perill, d’exploració, rutes adequades… En definitiva, és l’eina que ens permet visualitzar el recorregut des de la nostra zona coneguda fins a la d’oportunitat (el drac). Entremig, la por, l’estrès, la desídia, … Quants cops no ens hem imaginat com seria la nostra vida si deixéssim la feina i emprenguéssim aquell projecte propi? O quantes vegades ens hem sentit encotillats en una relació de parella per por a estar sols/es? I si canviéssim de vida i marxéssim a viure fora? I si féssim públic aquell secret que ens rosega des de fa anys? I si…

Aquest any et convidem a presentar-nos els dracs de la teva cartografia emocional! Volem que aprofitis aquesta ocasió per explicar-nos el dia que vas decidir salpar i conquerir la terra misteriosa. El moment en què «l’i si…» es va fer realitat. Què hi vas trobar, una bèstia ferotge o amistosa? Com vas viure el viatge? On ets ara?

Potser presentar-te a aquest concurs ja és un drac en si. Si és així, t’animem a deixar anar amarres i compartir-nos la travessa. Si ja ets un/a relator/a habitual, ens encantarà gaudir de la teva història!

Pren nota!

Qui hi pot participar? Totes les persones que vulguin compartir la seva conquesta en qualsevol format literari: relat biogràfic o testimonial, poètic, de ficció, assaig…  


Què he de fer per participar-hi? Escriure un relat curt de creació pròpia (màxim una pàgina) i enviar-lo a info@el-despertador.com


Fins quan hi puc participar? Pots enviar els teus relats originals fins el diumenge 24 d’abril de 2022 a les 23:59h.


Puc participar més d‘un cop? Sí! Totes les vegades que vulguis amb diferents relats originals!


I… quin és el premi?

El dilluns 25 d’abril compartirem les vostres històries a través d’un directe al nostre perfil d’Instagram (@eldespertadorbcn) . D’entre totes les persones que hagueu participat, sortejarem aquesta làmina (30×30 cm) de la il·lustradora Marta Castro, que forma part del projecte solidari Mare Nostrum a benefici de l’ONG Proactiva Open Arms.  >> Coneix el projecte.

La setena edició

Amb aquesta ja són 8 les edicions del concurs #somriulavida de Sant Jordi. Cada una d’elles ha tingut una temàtica diferent: fotografies, haikus, imatges despertadores… Et convidem a fer un cop d’ull a les edicions passades: 1r concurs, 2n concurs, 3er concurs, 4t concurs, 5è concurs, 6è concurs, 7è concurs


Continguts relacionats per inspirar-te:

Anatomia del canvi. El canvi en 3D.
Ràdio El despertador. Podcast: Ens preguntem, com puc gestionar el canvi?
Muñoz, J. (2015). El despertador. Las decisiones de Neo.
Muñoz, J. (2019). El despertador. Carta a la felicidad: ¿Puedo ser feliz con dudas?
Muñoz, J. (2014). El despertador. El miedo y sus caprichos.
Soriano, A. (2019). El despertador. ¿Cómo puedo vivir mejor?
Mauro Cavaller y Jordi Muñoz (2018). El despertador. Conversación sobre mapas mentales.


Gràcies per participar-hi i/o per fer d’altaveu del concurs!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *