Blog

Autoconeixement a ritme de swing, per Quim Chico

CAST

El passat dissabte, dia 13 de gener, en Jordi Muñoz i jo vàrem estrenar amb molta il·lusió el taller d’El despertador “Swing per fluir amb la vida” a les instal·lacions de Swing Maniacs Joanic.

L’objectiu era, a més de passar una bona estona ballant i deixant-nos anar, fer un treball d’autoconeixement a través del moviment corporal inspirat per la música swing.

.

Tenir o no tenir coneixements previs de ball de swing va ser el de menys, ja que vam prioritzar el moviment lliure i espontani dels participants. Per mi, la música swing ens predisposa a tenir una actitud oberta i relaxada, i per tant és ideal per a fer aquest tipus de treball.

El taller va reunir persones de diferents perfils i sensibilitats, la qual cosa creiem que el va fer especialment enriquidor. Vam tenir balladors de swing que ens van donar testimonis molt valuosos sobre la seva relació amb el ball i com l’utilitzaven com a motor de creixement personal, a més de com a activitat lúdica. La majoria d’assistents no tenien experiència prèvia en el ball però estaven molts interessats en experimentar el nexe entre creixement personal i el ball swing.

Vam diferenciar el taller en dues parts: “fluint amb mi” i “fluint amb l’altre”. En la primera part, la dansa era amb un mateix, permetent-nos contactar amb el propi moviment, amb la música de les diferents emocions i pensaments sense jutjar-nos, acollint el que emergís de nosaltres i permetent al nostre ritme anar incorporant el que ens fes falta per estar més a gust. A través de diferents dinàmiques vam anar “ficant-nos” el swing al cos i el moviment es va anar alleugerint i tornant espontani i sincer.

En la segona part, a través de pautes molt senzilles, vam començar a dansar en parella i a posar consciència en el que ens mou el contacte amb l’altre, ja sigui des del rol de líder del ball com des del rol de qui es deixa portar. Van emergir conceptes com l’escolta, el respecte, el tempo d’aprenentatge per fluir, l’adaptació, els diferents estils de lideratge… i com aquests es traslladen del ball a la vida. I tot plegat amb dinàmiques i tempos musicals variats i amb molta diversió i complicitat!

En definitiva, una experiència amena i plena d’aprenentatges amb uns participants molt entregats, que ens deixa ganes de repetir ben aviat!

.

Una crònica de Quim Chico,
professor de swing i coach

.

No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres si tens ganes de formar un grup particular,
o bé si aquest taller t’interessa com a activitat outdoor per a la teva organització.
Escriu-nos a info@el-despertador.com amb la teva proposta.

.

 

Us deixem amb els testimonis d’algunes participants:

 


 

icona-llapisTrobaràs més informació sobre la nostra línia de treball personal i autolideratge a l’apartat ‘AMB MI’

 

2 replies »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *