amb els joves

Coaching per a joves: la meva experiència, per Noemí Conde

CAST

 

Inseguretats, pors, indecisió i altres sentiments són els que atrauen molts joves a apuntar-se a les sessions de coaching per a joves que realitza El despertador. De fet, aquesta activitat va significar molt per a mi en el seu moment i va ser una manera de connectar amb el meu valor afegit i el que era capaç de fer.

.

El primer cop que vaig conèixer El despertador va ser en aquestes sessions i, des d’aquell moment, vaig saber que s’havia obert una caixa que no tornaria a tancar. Quan em vaig apuntar em sentia molt remoguda per tots els canvis que possiblement vindrien: em trobava immersa en un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) al qual m’havia apuntat voluntària i encara no estava confirmat que pogués marxar de l’empresa.


“Volia prendre part i sabia que era el moment
de prendre decisions i ser valenta


.

Vaig fer les sessions de coaching per a joves perquè tenia molt clar que no volia continuar deixant-me portar com una medusa per l’onatge com si la meva vida no l’hagués decidit jo. Volia prendre part i sabia que era el moment de prendre decisions i ser valenta. Quin camí? Ho desconeixia totalment, i això es el que em va portar a iniciar un assessorament que em connectés amb la meva essència, amb allò que m’agradava i que fins ara no li havia fet cas.

El primer que em va sobtar és que no era quelcom estrany meu aquesta indecisió i pèrdua; hi havia mes gent amb la meva situació i això em va fer sentir molt acompanyada i més tranquil·la davant d’aquesta situació. L’acceptació davant el no saber va ser un gran pas per a gaudir d’aquest camí.

Un altre aspecte que em va agradar moltíssim de les sessions va ser el concepte d’anar fent camí amb petites passes, acompanyant-me d’aquells aspectes que em poguessin fer omplir la cantimplora durant el meu camí. Quan comences un camí d’autoexploració i decideixes seguir el teu instint, les sensacions de vertigen són considerables. Si durant aquest camí et dones i et permets allò que necessites realment i celebres cada petita passa, poquet a poquet, sense adonar-te vas avançant cap al teu camí i aquesta sensació es va atenuant. Aquests consells van ser molt útils per no caure en l’immobilisme per por.

      


“Es generen llaços que poden anar més enllà de les sessions i
que poden ser de molta ajuda per gaudir el procés


 

I jo sempre penso que les coses no passen per casualitat i que l’univers en ocasions ens posa davant allò que necessitem. El meu pas per aquestes sessions va ser molt revelador en tots els aspectes. L’Anna Soriano em va enamorar com a professional i com a persona, el seu valor i la seva manera d’acompanyar va despertar una flama dins meu que em va fer descobrir que jo volia aprendre d’ells per ser millor persona i professional. Ara hi col·laboro en qualitat de pràctiques de Psicologia i he pogut assistir, des d’una altra mirada, novament a aquestes sessions

Tant com a assistent com a posterior col·laboradora puc confirmar que els processos pels quals passes quan tens algú que t’acompanya i t’incita amb preguntes despertadores i activitats que remouen tot el teu paradigma, és un privilegi i un regal d’autoconeixement que tothom hauria d’experimentar algun cop a la vida.

D’altra banda, poder-ho fer en grup amb altres experiències enriqueix moltíssim el camí perquè en moltes ocasions es provoca un efecte mirall molt poderós (veus reflectits sentiments i sensacions pròpies en altres persones). Es generen llaços que poden anar més enllà de les sessions i que poden ser de molta ajuda per gaudir el procés.

I ara et pregunto… Vols ser valenta i liderar la teva vida o vols deixar-te portar per la maror? Jo ho tinc molt clar…

 

Noemí Conde,
estudiant en pràctiques,
impulsora del projecte Desnúdate Autoestima Corporal

 


icona-llapis Alguns continguts relacionats:

Apostar per mi; el primer pas del viatge de les mil milles, testimoni de Mireia Cebrián, participant del servei de coaching laboral.
. I tu, què vols ser de gran?, per Jordi Muñoz

 Podcast ‘Com puc trobar feina?’ (ràdio)
Si et trobes en situació de cerca activa de feina, o estàs pensant en un canvi professional, en aquesta càpsula et donem algunes claus que et poden resultar d’utilitat

ACTIVITATS I PROPOSTES PER A JOVES

. Descobreix el servei de coaching laboral per a joves (Barcelona Activa i Punts d’Informació Juvenil de Barcelona)

 En què consisteix el coaching laboral (vídeo)

Activitats per a joves a Barcelona Treball Joves, de Barcelona Activa (orientació, entrevista de feina, descobrir el valor afegit, estratègies per trobar feina)

ACTIVITATS I PROPOSTES PER A TOTES LES EDATS

1,2,3…acció! Dels microobjectius al lideratge professional

No deixis per demà la feina que pots trobar avui

Com buscar feina i no morir en l’intent?

El teu minut de glòria

Com puc crear feina?

. El coaching laboral per a dones ha acompanyat 700 participants al llarg de l’any. Entrevista d’Elisabet Alguacil a les responsables del servei.


butlleti_el despertador2Si vols estar al dia de l’actualitat d’El despertador
subscriu-te al butlletí i rebràs
les novetats de cada mes al teu correu electrònic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *