a la feina

Una jornada de compromís per la diversitat amb la Creu Roja

CAST

En els temps que vivim, en què es fomenta l’aversió envers allò diferent en comptes de fomentar la integració i la inclusió de la complexitat i riquesa de les persones, pensaments i idees, és de gran importància generar espais de treball i de diàleg per seguir avançant cap a la igualtat i la diversitat com una oportunitat i un fet enriquidor.

En l’àmbit de l’ocupació i el mercat de treball, només és possible fer camí cap a la igualtat d’oportunitats i la gestió de la diversitat amb la implicació i la coresponsabilitat del món empresarial.

.

El 15 d’octubre el nostre company i col·laborador Carles Andrés va dinamitzar la jornada ‘Igualtat d’oportunitats i gestió de la diversitat’ organitzada per la Creu Roja a la seu de l’Hospitalet de Llobregat per a empreses col·laboradores, on hi varen participar 12 persones provinents de Campanile, Criteria, Caprabo, Clece i de la mateixa organització Creu Roja.

La jornada, dividida en dues parts, es va desenvolupar seguint un recorregut molt dinàmic, participatiu i lúdic, generant un espai i un temps per aprofundir en la matèria, validant l’expertesa de les persones assistents, i convidant-les a fer un pas més enllà.

A la primera part vàrem convidar les persones participants a viure la importància de la integració, de la igualtat i la diversitat en la pròpia pell a partir de dinàmiques que facilitaven la reflexió conjunta, tot establint paral·lelismes entre allò que experimentem en les activitats i la realitat social del nostre context actual.

Algunes de les dinàmiques que vàrem treballar varen permetre aprofundir els següents aspectes i assolir diferents objectius:

  • La cursa del privilegi, amb l’objectiu de generar empatia davant el recorregut de vida i les experiències d’altres persones, va permetre guanyar consciència sobre els privilegis i els obstacles que hem tingut i adonar-nos de quines són les conseqüències en l’àmbit laboral.
  • Qui va primer?, que ens va permetre reflexionar sobre la discriminació que fem entre homes i dones, analitzar quin imaginari social existeix i com influeixen en les nostres relacions, amb l’objectiu de repensar els prejudicis de gènere que arrosseguem i com impacten en la vida diària i en la nostra feina.

A la segona part vàrem poder copsar, també de forma molt dinàmica i participativa, les experiències i propostes de futur de les diferents empreses.

  • A la dinàmica El filtre de les bones pràctiques vàrem obrim un espai per compartir grupalment sobre quines pràctiques estan fent les empreses en relació al tema de la jornada, en l’àmbit empresarial.
  • A la Taula de Diàleg vàrem recollir conclusions i plantejaments de futur, a més d’elaborar un informe final de conclusions.

Volem agrair l’alta motivació i participació a la jornada, així com la confiança dipositada. Compartim algunes valoracions que vàrem recollir de les persones participants al finalitzar la sessió:

“Estic sorpresa de veure tantes persones compromeses des de les seves empreses en la millora de les pràctiques per a la igualtat d’oportunitats i la gestió de la diversitat”.

“M’emporto més focus, amb conceptes més clars i amb una informació més àmplia”.

“Em sento més sensible amb la complexitat que viuen les empreses en la presa de decisions i amb els matisos que tenen les accions perquè puguin, de veritat, transformar”.

“Marxo amb moltes idees i impactada amb les dinàmiques del taller i les experiències diverses de les persones i la seva participació. Ha estat molt enriquidor”.

“Me’n vaig amb deures, canvis d’enfocament i en la metodologia des de l’àrea de prospecció”.

“Hauríem d’acabar amb l’encasellament per col·lectius i mirar les persones com a éssers diversos: no són únicament joves, dones, homes, immigrants, grans o amb diversitat funcional, per exemple. És un debat gran que no resoldrem a curt termini. Les polítiques de treball haurien d’anar en aquesta direcció”.

.


Aquí trobaràs més informació sobre la nostra feina i propostes de treball amb les organitzacions.

.


Si vols estar al dia de l’actualitat d’El despertador subscriu-te al butlletí i
rebràs les novetats de cada mes al teu correu electrònic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *