a la feina

Com tornar a la rutina d’una manera ecològica i sostenible

CAST
♫  Escolta la BSO d’aquest article

L’art de descansar és una part de l’art de treballar.

El saber gaudir de les vacances és tot un art. Es imprescindible disposar d’uns dies per respirar, reduir les nostres passes, tornar a carregar-nos d’energia i omplir-nos de vitamines emocionals. És hora de reduir el nostre ritme, de badar, de riure, de llegir, de desconnectar per tornar a connectar amb nosaltres mateixes. Tornar a trobar l’equilibri emocional i mental.

Ja estem aquí! Ja hem tornat i ara què? Com afrontem la tornada a la feina? On posem la nostra mirada?

Pot ser un moment per fer balanç, per situar-nos i afrontar els nous reptes amb una mirada emocionalment ecològica, adoptant hàbits que ens donin més sostenibilitat en el nostre dia a dia, sent conscients que cada petit canvi pot ser un gran pas cap a una gestió més equilibrada i sostenible.

Des de l’Ecologia Emocional us volem compartir algunes propostes perquè aquesta tornada sigui pausada i rítmica, nostàlgica i alegre, donant-nos permís per aturar-nos i re-pensar com volem que sigui aquest nou inici.

Las propostes són:

Que hagin acabat les vacances no vol dir que ho oblidem tot. Ens hem omplert de reserves emocionals reconfortants, records de situacions viscudes que han estat gratificants i que hem conservat i emmagatzemat en la memòria emocional, per poder-hi recórrer en situacions menys favorables o en moment de crisi o dificultat. Són les vitamines emocionals.

Tanca els ulls. Pots visualitzar un d’aquests moments viscuts gratificants? Què sents al recordar-ho? Què et fa sentir?

Omple el teu espai de treball amb algun element que et faci reconnectar amb els moments viscuts: potser una fotografia, potser algun element de la natura…

Què forma ja part de tu? Què has deixat de tu en cada un dels llocs que has visitat? O en les persones amb les que t’has creuat en el teu viatge?

Visualitza tots aquells aspectes que t’agradin i et motivin del teu dia a dia. Si bé és important tenir de què viure, és essencial per a la nostra salut psicoecoafectiva tenir un per a què viure. Centrar la vida en la satisfacció de les necessitats més bàsiques no és suficient per tenir energia i raons per viure.

Per a què fas el que fas? Què t’aporta? A què dónes valor?

Es un bon moment per adoptar hàbits més adaptatius. Fixa’t un nou repte què t’aporti una millora a la teva vida personal i/o professional, un que t’engresqui i fixa les properes passes. Un repte amb una visió esperançadora i realista alhora.

Què serà diferent quan ho hagis assolit? Què sentiràs de diferent? Quin canvi adaptatiu t’aportarà?

 

Cuidar-te: reservar un espai per a tu, menjar bé, dormir bé i/o fer exercici. L’Ecologia Emocional ens ajuda a gestionar el món dels afectes en primer lloc en la teva persona. Recorda reservar espais d’aturada per reconnectar amb tu. Només així podràs connectar amb les altres persones i aportar el millor de tu mateix/a al món.

Què et fa sentir en equilibri? Quina activitat t’aporta un benestar psicoecoafectiu? Cada quan la vols incorporar a la teva vida?

Un artícle d’Isabel Cordón,
coach i coordinadora pedagògica
del Màster en Ecología Emocional.

Informa’t de la nova edició online (formació en directe) del Màster en Ecologia Emocional >>

Si vols estar al dia de l’actualitat d’El despertador subscriu-te al butlletí i rebràs les novetats de cada mes al teu correu electrònic.

3 replies »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *