a l'escola

Mentoring i formació

CAST

sessió de formació de formados - El despertadorEines de coaching, ecologia emocional i pedagogia sistèmica

En la nostra experiència professional acompanyant persones en processos de canvi i com a facilitadors/es de grups, detectem algunes necessitats que el personal tècnic, orientadors/es, formadors/es, educadors/es, i totes i tots aquells professionals que treballen acompanyant persones es troben en el seu dia a dia laboral, ja sigui des de l’àmbit educatiu, organitzacional, empresarial, sanitari, social i/o personal.

.

Es tracta, doncs, d’ocupacions i llocs de treball que desenvolupen professionals amb unes habilitats i competències comunicatives i relacionals elevades. Persones que atenen i gestionen grups o col·lectius de diferent naturalesa. Coneixem de primera mà com les emocions pròpies i les de les persones que atenem juguen un paper clau en l’èxit de les relacions i dels reptes proposats, així com la importància de comptar amb bones eines de conversa. I és per això que oferim recursos que els facilitin el desenvolupament de la feina, fent atenció en la cura pròpia i de l’altre, per tal de guanyar benestar, satisfacció personal i millorar els resultats.

En la nostra voluntat de potenciar la línia d’especialització en formació de formadors i formadores oferim la proposta ‘Mentoring i Formació’.

      

Quins tipus d’eines oferim?

Proposem incorporar a l’activitat professional els recursos que oferim des d’El despertador: eines de coaching, ecologia emocional i pedagogia sistèmica. Tres de les disciplines que defineixen la nostra mirada i la nostra actuació.

.

Línies d’actuació

Oferim tres propostes independents i complementàries que, alhora, conformen un itinerari complet, per acompanyar-vos a seguir desenvolupant eines per conversar, obtenir recursos de gestió emocional, i guanyar eines per dinamitzar grups en l’àmbit de l’orientació.

Kit de gestió emocional

Com millor sapiguem gestionar les nostres emocions, més confiarem en nosaltres i millor sabrem acompanyar els i les altres. El personal que treballa directament en atenció a les persones pot trobar-se, d’una banda, que ha d’acompanyar, contenir i gestionar les emocions de les persones que atenen i, de l’altra, poder gestionar les emocions que van sentint en la seva pròpia pell vers les diferents situacions de treball.

Proposem que cada professional identifiqui el seu ‘Kit de gestió emocional’ per fer front a totes dues vessants: tenir eines pràctiques i aplicables al dia a dia laboral per gestionar les pròpies emocions, i comptar amb estratègies per acompanyar la gestió de les emocions de la persona usuària del servei.

Objectius:

 • Crear un kit de gestió emocional que ens doni autoconfiança i eines davant de les situacions que ens generen conflicte.
 • Prendre consciència de la nostra aportació com a professionals.
 • Conèixer la persona usuària del servei des de l’atenció plena.
 • Proporcionar estratègies per acompanyar en la gestió de les emocions de les persones a qui acompanyem.

Eines per conversar

Un dels elements clau perquè es produeixin canvis és poder connectar amb les persones des del minut 1 del partit i acompanyar-les des de la complicitat i la confiança al llarg de tot el procés.

En aquesta proposta formativa volem oferir eines de conversa a l’hora d’acompanyar per tal de construir un camí plegats i plegades cap als objectius que es proposi cadascú/una.

Objectius:

 • Reflexionar sobre quins elements poden entorpir o facilitar la fluïdesa del conversar.
 • Prendre consciència de la persona usuària del servei com a responsable del seu procés d’aprenentatge vital i professional.
 • Afinar en el diagnòstic de la demanda, per poder acompanyar en la veritable recerca (la latent o profunda) i poder facilitar el seu camí.
 • Aprendre a escoltar i atendre què necessitem per després poder empatitzar amb què arriba l’altra persona i veure com fer un camí respectant les emocions també.
 • Concretar conjuntament un pla d’acció realista alineat amb l’objectiu definit per la persona a qui acompanyem.

formació orientació a través de la metàforaOrientació des de la metàfora

En aquesta proposta formativa oferim eines i recursos per acompanyar les persones a sentir-se protagonistes del seu camí i acompanyar-les a que (entre d’altres coses): agafin les regnes, connectin amb els propis recursos i competències, defineixin l’objectiu professional, creïn un pla d’acció a mida, fomentin l’autoconfiança i la gestió emocional del procés per gaudir del viatge. Com si estiguessin al seu propi “Camino”: identifiquem què seria Santiago per a cadascú, connectant amb la motivació i el repte.

Objectius:

 • Experimentar en la pròpia pell un procés d’orientació.
 • Proporcionar estratègies per escoltar i acompanyar en els processos d’orientació de les persones usuàries del servei.
 • Oferir eines i recursos per tal de poder transmetre els missatges i continguts de manera vivencial.

.

*Per altra banda, també dissenyem programes específics per a organitzacions i institucions de l’àmbit educatiu, l’àmbit social, el sanitari, de la inserció laboral, entre d’altres.

Vídeo

En aquest vídeo t’expliquem aquesta línia de treball amb la participació de l’equip d’El despertador:

La nostra experiència

Hem treballat aquests recursos amb:

Punts d’Informació Juvenil de Barcelona – Barcelona Activa – Ajuntament de Viladecans – Ajuntament de Mataró – Jesuïtes Educació – Escola Els Llorers – Intermedia – Casal dels Infants – Associació Dinàmic – Fundació Adsis – Outback – Consolidar – Garbí Pere Vergés – Pequeño Sol (Mèxic) – Col·legi Natzaret – CRP Sant Adrià de Besòs – CRP Mataró – Fundació Èxit – Oxfam Intermón

.

 Més informació a info@el-despertador.com

………………………………………………………………………………..

icona-llapisEt convidem a descobrir algunes experiències dels nostres treballs de mentoring i formació:

1 reply »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *