a la feina

L’èxit del Competlab o quan el model competencial afavoreix una millor inserció laboral

CAST

Només l’experiència fa competent una persona per a un lloc de treball?

Quines altres habilitats poden facilitar un bon ‘match’ entre la persona candidata i el lloc de treball ofertat per una empresa?

Podem descobrir el veritable valor de les persones per mitjà d’una entrevista? De quina manera?

Imatge d'una sessió de treball de Maricel Ruiz, d'El despertador, amb l'equip tècnic del Servei d'Ocupació de Mataró en el marc del projecte Competlab

Una de les comeses que tenen les empreses per garantir un bon desenvolupament de la seva activitat consisteix en trobar les persones que realment encaixin en els llocs de feina que necessiten cobrir. Descriure un bon perfil i una bona oferta del lloc de treball és un primer pas per aconseguir-ho, com també saber detectar i evidenciar el talent competencial de les persones candidates.

L’(auto)coneixement i el (re)coneixement per a l’èxit laboral

Itinerari que han recorregut les persones en recerca de feina participants del programa Competlab del SOM Mataró - Ajuntament de Mataró

Per part dels candidats i candidates, saber identificar i comunicar les competències i valors que els fan únics/ques, més enllà de l’experiència laboral, permet posar en valor els aspectes més intangibles de les seves capacitats. Ens referim a aquelles habilitats relacionades amb la intel·ligència emocional, la capacitat de comunicació, el treball en equip, la facilitat d’adaptar-se als canvis, la responsabilitat o la motivació per adquirir nous aprenentatges, entre d’altres. Les soft skills, com també se les anomena, juguen un paper molt rellevant a l’hora de posicionar-nos amb confiança i tenir més garanties d’èxit davant d’un mercat de treball cada cop més canviant.

Per fer front a aquestes dificultats el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) va posar en marxa, el 2019, el projecte Competlab amb la voluntat de dissenyar i desplegar un model propi de treball per competències que permetés acompanyar les persones que busquen feina i les empreses que cerquen personal amb una mirada més integradora i efectiva. El projecte també permet al personal del SOM incorporar recursos per entrenar les seves pròpies competències i guanyar en autoconfiança.

Aquesta és la segona edició en què El despertador, de la mà de Maricel Ruiz, Anna Soriano, Míriam Martí i Joan Canals, amb la col·laboració puntual de Jordi Esqué i Francesc Gelida, formem part del projecte, en el qual hi han participat 87 persones. En aquesta ocasió:

  • Estem acompanyant 38 persones de l’equip tècnic del SOM a adquirir eines per millorar i reforçar la seva feina d’orientació, intermediació, formació i d’altres programes concrets. El personal tècnic està treballant per comissions cocreant les pròpies eines (fitxes de perfil, fitxes d’ofertes de feina, fitxes pedagògiques, preguntes en clau competencial, etc.) a partir del diccionari competencial gestat en la primera edició del Competlab.

El novembre de 2021 s’iniciarà una nova fase de formació en habilitats per acompanyar i, d’aquesta manera, seguir aprofundint en el model des de l’aplicabilitat, perquè tots els departaments el vagin integrant i implementant.

  • Hem ofert formació online, d’abril a juny, a 31 persones en recerca de feina, treballant l’autoconeixement i el reconeixement de competències, de manera que les han pogut identificar, millorar i aprendre a comunicar-les en les seves candidatures.
  • Entre els mesos de maig i juny hem assessorat 12 professionals de Recursos Humans de 10 empreses en la selecció per competències, amb sessions de treball vivencials i coordinades amb l’equip tècnic del SOM.

Processos de selecció més eficients

Imatge de la jornada de speed dating laboral en què varen participar persones en recerca de feina, empreses en cerca de candidats i l'equip tècnic del SOM Mataró
Valoració final de la sessió de speed dating laboral al si del projecte Competlab del SOM Mataró - Ajuntament de Mataró

Els processos paral·lels de formació varen culminar el passat dia 15 de juny amb una sessió d’entrenament en format de speed dating: tres rondes d’entrevistes ràpides per posar en pràctica els nous aprenentatges.

Al llarg d’aquests mesos hem pogut constatar com persones que se sentien excloses del mercat de treball han millorat la seva confiança a través de l’autoconeixement, i han pogut incorporar eines que els serviran al llarg de la seva vida professional i personal. 8 de les 30 persones que van començar al Competlab ja han trobat feina i d’altres es troben actualment en processos de selecció.

Volem felicitar tots els i les protagonistes d’aquesta edició per la seva implicació i confiança, i a les empreses per ser impulsores de canvi:

“Ha estat una experiència superpositiva per optimitzar el currículum i confiar en la meva candidatura”
Míriam, participant en recerca de feina

“Aprens a empoderar-te, aprens a superar-te i sobretot aprens a ser cada dia millor, tant a nivell personal com professional
Consol, participant en recerca de feina

Agraïment de les persones participants del Competlab a un dels formadors
Fes clic sobre la imatge per veure el vídeo d’agraïment d’un grup de participants

Entre les 10 empreses que han finalitzat la formació s’han creat sinergies i aprenentatges que aniran més enllà del Competlab:

“Ha servit per obrir el punt de mira, poder veure més enllà”, comenta en Josep M. de l’empresa Reciclauto, qui afegeix en relació a la metodologia de selecció per competències: “ara sé que té un nom i a més a més ho tinc parametritzat, amb una escala de valors i ho puc mesurar”.

No cal anar a buscar l’excel·lència en tot perquè llavors no trobaríem la persona que realment estem buscant i que encaixa perfectament en aquell lloc”.

Aquest és un projecte cofinançat per l’Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona en el marc del programa “Polítiques de mercat de treball” del recurs  “Projectes específics per a la dinamització del mercat de treball local” i se seguirà desenvolupant a partir de setembre de 2021.


Si vols conèixer més sobre la nostra feina orientada al desenvolupament competencial amb organitzacions i centres educatius consulta els següents enllaços:


Posa’t en contacte amb nosaltres si tu també vols potenciar i motivar el teu equip amb el desenvolupament i treball de les soft skills. O bé consulta la nostra oferta formativa per a empreses i organitzacions, així com les activitats outdoor i de team building (online i presencial).


Si vols estar al dia de l’actualitat d’El despertador subscriu-te al butlletí i
rebràs les novetats de cada mes al teu correu electrònic.

1 reply »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *