Articles

Un compromís amb mi mateixa, per Txell Cabrera

CAST

Des de fa uns anys tenim la tradició de marxar a la Cerdanya la setmana del pont d’agost.
El dia 15 hi ha una cursa benèfica de 10 km a Puigcerdà. Tota la colla l’havia feta menys jo. Encara recordo la sensació que vaig tenir l’any passat de fracassada total. Vaig decidir que aquest any la faria. Això sí, entrenant de valent.

Ho tenia tot organitzat: tres entrenaments per setmana, la classe de zumba dels dijous, la classe de GAC i zumba els divendres, menjaria saludable evitant els greixos, sucres i processats. D’aquesta manera perdria els 5 kg que volia aprimar-me des de fa dos anys i correria guai la cursa.

La realitat va ser una altra. Va arribar el juny, el juliol, principis d’agost… i cap de les promeses les vaig portar a terme. Bé, mentida, vaig córrer un dia 5 km i la setmana d’abans de marxar a la Cerdanya no vaig menjar cap dolç. Però quedava ben lluny del que m’havia proposat. I de nou la paraula fracassada

Era dilluns 13 i la meva parella feia cua per inscriure’s a la cursa. Jo, al seu costat, posant excuses per no fer-la, fins que em va dir: ‘Txell, vas ser tu l’única que et vas comprometre a fer-la, jo no t’ho he dit mai’. I això em va fer pensar que tenia un compromís amb mi mateixa i que no l’estava respectant, no m’estava respectant.

Em vaig apuntar. Vaig decidir que la faria. La faria d’una manera ecològica. Així de primeres no veia gaire ecològic començar per 10km… però sí podia ser ecològic pensar que, si en algun moment de la cursa no m’estava compensant l’esforç, abandonaria sense sentir-me perdedora, que quedar en última posició no era un problema, que demanar-li a l’Andreu que em vingués a buscar quan ell acabés per fer els últims kilòmetres junts no era de fleuma.

El dia de la cursa

Dimecres 9:30 del matí. Començo la cursa amb els meus auriculars i la meva llista de Spotify “Baile en línea” (llista pensada per fer classes de balls en un futur pròxim) i, apa, a córrer xino-xano. Anava veient com em passava tothom i jo només em fixava en si combinaven bé els shorts amb la samarreta. No m’importava res més.

Mai havia disfrutat tant de córrer. No podia parar de somriure, de gaudir del paisatge, de celebrar cada km recorregut i donar les gràcies a aquells que m’animaven. Va ser un regal.

Dimecres em vaig emocionar de debò perquè he tingut la sort de trobar-me pel camí a una persona que m’ha ensenyat a ser ecològica. A disfrutar, a baixar el nivell d’exigència amb mi mateixa, a gaudir de qualsevol cosa, a respectar-me i escoltar els meus desitjos

Moltes gràcies per voler-me acompanyar tots aquests mesos.

Txell

 


icona-llapis Alguns continguts relacionats:

. Coaching per a joves, la meva experiència, per Noemí Conde

Apostar per mi; el primer pas del viatge de les mil milles, testimoni de Mireia Cebrián, participant del servei de coaching laboral

I tu, què vols ser de gran?, per Jordi Muñoz

 Podcast ‘Com puc trobar feina?’ (ràdio)
Si et trobes en situació de cerca activa de feina, o estàs pensant en un canvi professional, en aquesta càpsula et donem algunes claus que et poden resultar d’utilitat.

 

ACTIVITATS I PROPOSTES PER A JOVES

. Descobreix el servei de coaching laboral per a joves (Barcelona Activa i Punts infoJOVE de Barcelona)

 En què consisteix el coaching laboral (vídeo)

Activitats per a joves a Barcelona Treball Joves, de Barcelona Activa (orientació, entrevista de feina, descobrir el valor afegit, estratègies per trobar feina)

 

ACTIVITATS I PROPOSTES PER A TOTES LES EDATS

. Coaching laboral per a dones, de Barcelona Activa

. El coaching laboral per a dones ha acompanyat 700 participants al llarg de l’any. Entrevista d’Elisabet Alguacil a les responsables del servei.

1,2,3…acció! Dels microobjectius al lideratge professional

No deixis per demà la feina que pots trobar avui

Com buscar feina i no morir en l’intent?

El teu minut de glòria

Com puc crear feina?

 


butlleti_el despertador2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *