Blog

Obrim un nou espai per compartir amb tu

CAST

Com cada final de mes, l’equip d’El despertador ens reunim per fer balanç, per planificar i, sobretot, per compartir experiències, inquietuds i propostes. Estem a finals d’octubre, vivint una nova onada de restriccions i prenem consciència d’una generalitzada i cada cop més intensa sensació de “fatiga pandèmica”.

Davant d’aquesta situació, ens adonem que és difícil trobar espais per parar, escoltar-nos, reflexionar i compartir. Uns espais que, a la vegada, sentim que són molt necessaris en el moment actual.

Decidim posar-nos en marxa i crear un espai obert per a qui ho necessiti. Serà un espai per compartir tot allò que ens preocupa i per co-crear, conjuntament, eines que ens ajudin a sostenir millor aquest moment.

Donem forma a la primera edició: serà un espai lliure en el qual cadascú i cadascuna aportarà el que està sentint i explicarà com viu aquests moments d’excepció. Després comentarem, analitzarem i intentarem entendre, explorarem, construirem…

L’espai pren forma, en fem difusió i s’hi apunten les primeres persones interessades. La idea és ja una realitat. Quina il·lusió!

Decidim que l’espai flueixi lliurement amb la menor intervenció possible. Per a co-crear, cal que tothom s’expressi amb llibertat, comoditat i confiança. I dit i fet! Els recolliments casolans individuals i la connexió virtual es combinen per crear un caliu reconfortant que ens acull i connecta. Cadascuna de les persones, a la seva manera, aporta i comparteix.

Angoixes, pors, incerteses i riures de complicitat envaeixen l’espai. Compartim, reflexionem i creem vincles… Proposem detectar quines són les petites coses que podem celebrar del dia a dia, quins són els moments màgics de la nostra quotidianitat i quines qualitats pròpies poden ser les nostres aliades per a fer front als reptes que van apareixent. A partir de la reflexió, el compartir i del dibuix cada participant va treballant un full de ruta interior, un petit pla d’acció per afrontar el moment d’incertesa que vivim.

I així passa una hora i mitja ràpida, rapidíssima! Cada un i cada una de nosaltres ha fet el seu camí. Cada persona ha buidat i omplert el sarró amb allò que té per celebrar, aquells moment diferents i màgics del nostre dia a dia i amb les fortaleses que més li convenen.

Marxem alegres, amb menys llastre, amb decisió, coratge i ganes de fer.

Tanquem els micròfons i, amb les hores i els dies, ens arriben els feedbacks. Un somriure se’ns dibuixa…

“Divendres passat vaig participar a “l’espai per compartir”, una trobada organitzada per la gent d’El despertador i conduïda per l’Anna Soriano. Va ser una estona molt agradable, en què els participants vam poder compartir les nostres sensacions i emocions en aquests temps de pandèmia. Entre tots/es vam trobar recursos i eines per fer-hi front i vam passar una bona estona, explicant-nos i escoltant-nos. Gràcies a l’equip! Fins aviat!”

Marc

“Ho vaig viure com un moment per mi, per reflexionar internament, per aturar-me a pensar, estar més receptiva, compartir, sumar, i va ser una experiència enriquidora. El què ens esta passant , es una revolució-evolució i encara que moltes vegades ho veiem negatiu, compartir fa que no ho sembli tant. Tots som diferents i cadascú té la seva situació personal i a pesar de que no ens coneixem hem sentit que tots tenien en comú aquest “núvol negre (Covid)” i que junts es crea més energia, positivitat, il·lusió. Va ser un petit viatge intern, que em va fer reflexionar l’important del detall de les petites coses, de viure el moment, de no angoixar-nos pel que no podem controlar, en resum, vaig sortir més forta i més positiva, amb la certesa de que tot això passarà i que ens quedarem amb l’après, amb el positiu i mentrestant compartir es ajuda a que passi millor.”

Eva

Amb l’equip valorem i, partint d’aquesta experiència tan positiva, decidim seguir endavant amb la iniciativa i oferir aquest espai per compartir i co-crear en grup. Així que, us proposem dues noves trobades abans que s’acabi l’any. Esperant amb la major il·lusió tornar a trobar-nos en un espai que contribueixi al benestar i al creixement de les persones.

La propers espais són:

📅 Dijous 26 de novembre 2020 / De 6h a 7.30h PM (CET)

Quines preguntes m’estic fent?
És moment de reinventar-se, de trobar nous camins.
Amb Maricel Ruiz, responsable de l’àrea organitzacions d’El despertador, psicòloga, coach i especialista en gestió emocional.

📅 Divendres 11 de desembre 2020 / De 6h a 7.30h PM (CET)

Amb què em comprometo? Com viurem les festes que vénen?
Què demanarem a la carta dels reis?
Amb Jordi Esqué, coordinador de l’àrea de joves d’El despertador, especialista en acompanyar persones a ser protagonistes de la seva vida.

✏️ T’hi apuntes?

Inscripcions aquí >> https://forms.gle/qKuaNNep6ebqkbus9


📌 Activitats relacionades que et poden interessar:

🔸 Articles relacionats i recursos:1 reply »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *