Articles

Navegant per mars d’incertesa…

CAST

Incertesa2. Canvis i més canvis. Sensació de no control en tot els àmbits. Ara més que mai em toca viure el present i retrobar-me, trobar les certeses dins, la meva brúixola interior.

M’imagino en alta mar, on el mar (la vida) està més moguda que mai, les onades són altes, tant.. que hi ha moments que no veig el far.

Vull agafar el timó, vull que no s’escapi, però hi ha moments que dona voltes sense parar, no hi ha rumb. El meu objectiu principal és que no s’enfonsi la barca, tapar tots els forats, anar traient l’aigua a galledes. Hi ha moments que l’objectiu és simplement, sobreviure. I surten forces d’on no n’hi ha i recursos enginyosos plens de creativitat. Puc lligar el timó i que es mantingui en una direcció, per exemple.

Estic cansada, però la barca està aguantant. Confio… I quan confio, torna a aparèixer el far, el sentit. Potser no el veig encara a l’horitzó, però el sento i visualitzo dins meu, i llavors, acullo i m’ocupo del que hi ha des de la presència.
I ja hi haurà altres moments on el mar estigui més calmat i pugui planificar i dissenyar un full de ruta de manual, i inclús pugui estirar-me a coberta a prendre el sol i gaudir de la brisa marina. Hi han sigut i tornaran a ser-hi.

Cada moment és una experiència, cada moment està ple d’aprenentatges, en cada moment estic vivint, cada moment és meu.

Doncs res, respiro, agafo una mica d’energia i segueixo amb les galledes. Em sento viva i això ja és motiu de celebració.

I tu, capità o capitana, com tens la teva barca?


Un article d’Anna Soriano,
psicòloga, coach y co-directora d’El despertador,
formadora en ecologia emocional, gestió del canvi
i desenvolupament competencial


Contingut relacionat:

· Com m’adapto i aprenc de la incertesa? El nostre viatge de l’heroi i de l’heroïna particularCartes a la felicitat. Epistolari incomplet
La trencadissa
El amor en los tiempos del coronavirus
El miedo y sus caprichos
L’art de viure
Història d’una dona qualsevol en el seu procés de descoberta
Totes sou dins meu
Coaching: una manera de vivir los cambios
Quin llop volem alimentar?


Si vols estar a el dia de l’actualitat d’El despertador
subscriu-te al nostre butlletí i rebràs les novetats de cada mes al teu correu electrònic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *