Perspectiva de gènere

L’àvia (Roser Mora)

Li escalfa la mà gelada entre les seves. Recolza el cap al coixí i li xiuxiueja els boleros que mai va ballar, mentre espera que se li apagui l’últim alè, per sempre.

Cada dissabte al matí enfilava el caminet que duia al cim del turó, picava la porta de fusta vella de la roulotte i entrava corrents per abraçar l’àvia, que preparava xocolata desfeta per esmorzar. Amb la panxa plena, encendrien els llums dels cavallets i passarien les hores inventant històries i cantant i veient girar el món, des de dins d’una carrossa gegant, assegudes sobre els seients tapissats de roig i fil d’or. De tornada a casa ploraria, sabent-la sola enmig d’una fira abandonada.

Va entrar a la residència per desitjar-li un bon any. Silenci. Quan es va obrir la porta de l’ascensor, la va colpir un crit desesperat d’auxili. La va trobar a terra sense poder moure’s, mig despullada, amb el cos tacat de sang. Va mirar al seu voltant. Ningú. Va prémer el botó d’assistència però no funcionava. Treu-me d’aquí! I va desitjar amb totes les seves forces que morís.

Roser Mora


.

Relat de Roser Mora, participant de l’edició de Sant Jordi i Santa Jordina – abril 2019.
Si vols llegir la resta de relats presentats al concurs clica al següent enllaç.

.

Coneix les anteriors edicions del concurs i les seves temàtiques:

Amb aquesta ja són 6 les edicions del concurs #somriulavida de Sant Jordi. Cada una d’elles ha tingut una temàtica diferent: fotografies, haikus, imatges despertadores, relats amb valors… Et convidem a fer un cop d’ull a les edicions passades: 1r concurs2n concurs3er concurs4t concurs, 5è concurs.

Deixa el teu comentari a continuació. T'informem que la informació que ens facilites serà tractada per El despertador, S. L., responsable del web, amb la finalitat de gestionar i publicar els comentaris del blog. La legitimació s’obté mitjançant el teu consentiment. Les dades no se cediran a tercers. Podràs exercir els teus drets a info@el-despertador.com

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.